Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

H Λίμνη Μελισσάνη ανάμεσα σε 10 απίστευτες υπόγειες λίμνες του πλανήτη

Ένα εντυπωσιακό δημοσίευμα από το Kefalonia-Press!

Από τον Αναγνώστη του Kefalonia Press V. Lorentzato.

"10 απίστευτες υπόγειες λίμνες και ποταμοί!!"

Μακριά κάτω από την επιφάνεια της Γης, όπου ο ήλιος φτάνει σπάνια, είναι ο κόσμος των ασβεστόλιθων και των πολύτιμων πολύτιμων λίθων. Είναι ένα έδαφος που κατοικείται από τη φύση μόνο. Εκεί, τα μεγάλα δίκτυα των σπηλαίων δεν γνωρίζουν κανένα σύνορο και δημιουργούν καλλιτεχνήματα!

1. Η σπηλιά Reed Flute στο Guilin, της Κίνας, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Tang σχεδόν πριν 1.300 έτη.




2. Το φαράγγι Gorge Cheddar είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Μεγάλης Βρετανίας και βρίσκεται μέσα στις σπηλιές Cheddar, εκεί όπου βρέθηκε ο παλαιότερος πλήρης ανθρώπινος σκελετός της Αγγλίας, το 1903, γνωστός ως ο άνθρωπος Cheddar. Τα απολιθώματα φαίνεται να είναι 9.000 και πλέων χρονών.



3. Η Hamilton Pool Preserve, στο Ώστιν του Τέξας, αποκαλύφθηκε με φυσικό τρόπο όταν κατέρρευσε ο θόλος μιας υπόγειας σπηλιάς και εμφανίστηκε αυτή η εκπληκτική λίμνη.



Η λίμνη Hamilton Pool Preserve από μία άλλη οπτική γωνία. Όταν υπάρχουν μεγάλες βροχοπτώσεις, δημιουργούνται καταρράκτες ύψους 55 μέτρων, που πέφτουν απότομα από το χείλος του σπηλαίου.



4. Οι Σταλακτίτες που υπάρχουν στην οροφή του σπηλαίου Luray, στη Βιρτζίνια,
φτάνουν στην τέλεια αντανάκλαση στα ακίνητα νερά αυτής της λίμνης.



5. Ο μύθος λέει πως η σπηλιά Wookey στο Somerset της Αγγλίας, ήταν απ τις πρώτες
που κατοικήθηκαν από τους ανθρώπους των σπηλαίων.



6. Η γνωστή σε όλους μας λίμνη της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά, η οποία ανακαλύφθηκε
το 1953 όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής ύστερα από σεισμό!



7. Η σπηλιά Lechuguilla, στο εθνικό πάρκο Carlsbad, στο Νέο Μεξικό είναι η πέμπτη μακρύτερη σπηλιά που έχει ανακαλυφθεί, με μήκος 193 χλμ και βάθος 489 μέτρα, ο οποίο και την καθιστά ως τη βαθύτερη στην Αμερικάνικη ήπειρο.



8. Αυτή η υπόγεια λίμνη κοντά στο Macan Ché στη χερσόνησο Yucatán είναι μια απ' τις πολλές οι οποίες θεωρούνται δώρα από τους Θεούς των Μάγια.



9. Η συνεχής τροφοδότηση με ασβεστόλιθο αυτής της υπόγειας λίμνης στο Μεξικό μοιάζει με έναν καταρράκτη που μετατράπηκε σε πέτρα.



10. Πόσο καιρό άραγε πρέπει να έχει πάρει για αυτόν τον μικρό καταρράκτη στο Banff,
του Καναδά, για να κάνει αυτήν την φοβερή λίμνη;


Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.phpoption=com_content&task=view&id=8917&Itemid=38

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο για την Κεφαλλονιά.Είναι μεγάλη διάκριση,παγκόσμια!!!!
    Πείτε και τίποτα για τον κ.Ιερώνυμο που έρχεται στη Σάμη..............Όχι σιωπή!
    Γιατί δεν λέτε τίποτα;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.