Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αίτηση συζήτησης στο ΔΣ Σάμης για τη λειτουργία τράπεζας στη πόλη

Από το Kefalonia-press:

Μετά από αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Σάμης, Αντώνη Καλλιβωκά, θα συζητηθεί πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμης, το ζήτημα της διακοπής της λειτουργίας υποκαταστήματος Τράπεζας στη πόλη.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας σταματάει οριστικά τη λειτουργία του στις 30 Οκτωβρίου, γεγονός που θα φέρει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στους επιχειρηματίες και αγρότες τόσο του Δήμου αλλά και των γύρω περιοχών. Γι' αυτόν το λόγο ο Αντώνης Καλλιβωκάς προτείνει να συντονίσουν τις ενέργειές του ο βουλευτής, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος ώστε να ανοίξει νέο υποκατάστημα τράπεζας στη Σάμη.

Πάντως η Τράπεζα με επιστολή έχει ήδη ενημερώσει τους πελάτες της ότι θα εξυπηρετούνται από την 1η Νοεμβρίου και μετά από το Υποκατάστημα της Τράπεζας στο Αργοστόλι.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Σάμης, έγινε σχετική βολιδοσκόπηση σε μεγάλη εθνική τράπεζα με στόχο τη λειτουργία υποκαταστήματος στη Σάμη.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.phpoption=com_content&task=view&id=8744&Itemid=38

4 σχόλια:

  1. Φυσικά και θα πρέπει να συντονιστούν οι προσπάθειες για το υποκατάστημα.Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα υ/μα στη Σάμη.Είναι ντροπή.Μακάρι να βρεθεί λύση και μάλιστα γρήγορα!!!

    Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αρχίσουμε να μετράμε τις συνέπειες απο το κλείσιμο θα χρειαστούμε πολύ ώρα: Για την παραμικρή συναλλαγή που απαιτεί φυσική παρουσία θα πρέπει να πηγαίνει κανείς στο αργοστόλι. Οι συναλλαγές αυτές δεν ειναι και λίγες, ιδιαίτερα για επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της ούτως ή αλλως πεσμένης εμπορικής κίνησης της Σάμης (γύρω χωριά κλπ) θα μετακινηθεί στο Αργοστόλι και θα συνδυάζεται πιθανότατα και με ψωνια κλπ. Μεγάλη θα είναι η ζημιά για τους τοπικούς επαγγελματίες, και δεν ειναι λοιπόν μόνο το πρόβλημα σε συμπολίτες μας που δεν θα μπορούν να μετακινούνται εύκολα..

    Σε τρεις εβδομάδες το πολύ η τράπεζα θα φύγει και δεν εχουμε δει από το Δήμο κάποια πρωτοβουλία, πέρα από αποφάσεις, ούτε έχουμε ενημερωθεί για το αν έγινε και τι απέδωσε το ταξιδι του Δημάρχου στην Αθήνα.

    Δεν πειράζει, χειμώνας έρχεται, καλόν ύπνο...

    Πάραλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oκέϊ από τον ΟΕΚ για 30 κατοικίες στη Σάμη
    Θα είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και θα ανεγερθούν σε 4 οικόπεδα

    Γύρω στις 30 εργατικές κατοικίες στη Σάμη, ενέκρινε ο οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, μετά από επιτυχημένες παρεμβάσεις του δημάρχου κ. Μανόλη Βαλέτα!

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο OEK θα ανεγείρει σε 4 οικόπεδα του Δημοσίου στη Σάμη των (500 τ.μ. το καθένα), τις 30 αυτές κατοικίες, οι οποίες δεν θα είναι συνεχόμενες αλλά ανεξάρτητες μεταξύ τους.

    Σχετικά ο OEK έστειλε στο Δήμο Σάμης την ακόλουθη επιστολή:

    Αθήνα 30-9-09

    Προς Δήμο Σάμης

    Αρ. πρωτ.: 38702/6618

    Σε απάντηση στο αριθμ. Πρωτ. 3194/26-08-2009 έγγραφό σας, που αφορά αίτημα για ανέγερση οικισμού εργατικών κατοικιών στο Δήμο Σάμης Ν. Κεφαλονιάς σας γνωρίζουμε τα εξής:

    O Oργανισμός Εργατικής Κατοικίας κατανοώντας πλήρως το αίτημα του Δήμου για ανέγερση οικισμού εργατικών κατοικιών στην πόλη σας, συμφωνεί με την παραχώρηση στον O.Ε.Κ. τουλάχιστον τεσσάρων από τις διαθέσιμες εκτάσεις, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικής έκτασης 2000 τ.μ. περίπου.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για τον καλύτερο προγραμματισμό των έργων είναι ο O.Ε.Κ. να γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των αστέγων δικαιούχων του στον Δήμο Σάμης.

    Για τον σκοπό αυτό σας στέλνουμε έντυπο ενδεικτικής απογραφής αστέγων, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι -άστεγοι δικαιούχοι του O.Ε.Κ. και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ευρεία γνωστοποίηση της απογραφής μέσω ανοικτής πρόσκλησης που θα τοιχοκολληθεί στο Δημαρχείο ή όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο και πάντα σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Σωματεία Εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο.

    Επιπλέον θα πρέπει να μεριμνήσετε για την αποστολή στον O.Ε.Κ. των συμπληρωμένων δελτίων απογραφής αστέγων.

    Εν συνεχεία ο O.Ε.Κ. και αφού διαπιστωθεί ικανός αριθμός αστέγων δικαιούχων του, θα ζητήσει από την αρμόδια Υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου πλήρη στοιχεία για τα διαθέσιμα ακίνητα ώστε να επιλέξει τα καταλληλότερα από αυτά. Η επιλογή θα γίνει ύστερα από αυτοψία που θα πραγματοποιήσουν στην Σάμη τεχνικοί υπάλληλοι του O.Ε.Κ.

    O Πρόεδρος ΔΣ-OEK

    ΘΩΜΑΣ ΣΤΑΜOΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.