Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αποφάσεις 15ης Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ Σάμης

Αντιγράφουμε από το Kefaloniaphotonews:

1ο Θέμα: Έγκριση Απολογισμού Δήμου Σάμης οικ. έτους 2008.
Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο απολογισμός του Δήμου έτους 2008.

2ο Θέμα: Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2009.
Δεν εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τροποποίηση του Προϋπολογισμού.

3ο Θέμα: Έγκριση εκτέλεσης εργασιών Ο.Τ.Ε.
Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκτέλεση εργασιών από τον Ο.Τ.Ε. (τοποθέτηση οπτικών ινών) στο Δήμο Σάμης. Αφορά το τμήμα της οδού Ιωάννου Μεταξά και της οδού Αγγλίας από το κτίριο του ΟΤΕ μέχρι την πλατεία Κων/του και από εκεί στο χώρο του Λιμεναρχείου και μέσω της παραλιακής οδού μέχρι την Αντίσαμο.

4ο Θέμα: Ανάθεση Ερευνητικού Προγράμματος "Διερεύνηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Σάμης Κεφαλληνίας".
Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

5ο Θέμα: Ανάθεση έργου "Αποκομιδή Απορριμμάτων από παραλίες Δήμου" στη Διαδημοτική Επιχείρηση (15.000Ε).
Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου στη Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας.

6ο Θέμα: Έγκριση Δαπάνης μετακίνησης Δημάρχου ποσού 949,14 ευρώ
Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7ο Θέμα: Λειτουργία Καταστήματος Τράπεζας στη Σάμη.
Αποφασίσθηκε, ομόφωνα, να προβεί ο Δήμος σε περαιτέρω ενέργειες με παρεμβάσεις στη διοίκηση των κρατικών τραπεζών και την πολιτική ηγεσία. Προς το σκοπό αυτό συντάχθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Σπαθή Σπύρο και Μονιά Γεράσιμο (επικεφαλής παρατάξεων). Πέραν αυτών αποφασίσθηκε ο Δήμος να προχωρήσει (σταδιακά) και σε άλλα μέτρα αντίδρασης όπως λαϊκή συγκέντρωση, κλείσιμο Δήμου κλπ.

8ο Θέμα: Αίτηση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου & Αγίου Νικολάου
Διγαλέτου.
Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το θέμα που αφορούσε την ηλεκτροδότηση του κοιμητηρίου του Ναού του Αγ. Νικολάου Διγαλέτου.

Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα
α) η επιχορήγηση της σχολικής επιτροπής Γυμνασίου-Λυκείου με το ποσό των 15.000€ για την προμήθεια Η/υ και ειδών γυμναστικής, καθώς και υγιεινής.
β) η αποδοχή ποσού 15.000€ από την Π.Ι.Ν. για το έργο "Καθαρισμός κεντρικού χειμάρρου Σάμης".

Στην 10η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. εξελέγει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο Δημ. Σύμβουλος Βασίλης Κάραλης στη θέση του παραιτηθέντος από την συγκεκριμένη θέση Δημ. Συμβούλου Γεράσιμου Καλαφάτη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/extras2.asp?id=4

Ρουπάκι: Ευχαριστούμε το Kefaloniaphotonews για την ..αντιγραφή. Φαίνεται, και δεν μπορούμε να το eξηγήσουμε εύκολα, ότι αν και ζητάμε εδώ και πολύ καιρό τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, ο Δήμος μας εξαιρεί από τις ιστοσελίδες στις οποίες στέλνει τις αποφάσεις των ΔΣ...

9 σχόλια:

  1. Η επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο πέτυχαν στο έργο τους.Η τράπεζα έκλεισε.ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το Γηροκομείο τί γίνεται παιδια; ακούγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! Ισχύει; θα το δούμε και αυτο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θα γίνει επιτέλους με το κατάστημα τραπέζης;Περιμέναμε μέχρι να κλείσει μήπως γίνει τίποτα αλλά....Τώρα που έκλεισε σιγά μην γίνει τίποτα.Και τι έγινε που έστειλε επιστολή ο Δήμαρχος στον Πρωθυπουργό;(καλά έκανε βέβαια)!Τίποτα!!!!!!!!Μας έχουν ξεχάσει από τώρα.20 μέρες μετά τις εκλογές....................Συγχαρητήρια!!!!!

    Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά δε ζητάς; ενημέρωση; από ποιούς; γελάσαμε παλι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΖΕΤΕ ΕΥΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΑΜΗ ΜΑΙΑΜΙ!!! ΣΑΜΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΕΔΩ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΟΙΧΤΗ?? ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερώτηση:
    Μπορεί κάποιος συν-δημότης να μου εξηγήσει γιατι οι ... 'άρχοντες' των πάντων του δήμου βάλθηκαν να μετατρέψουν τον χαρακτήρα του χωριού σε οδό Πανεπιστημίου!??? Κύριοι ξεχάσατε να βάλετε νησίδα στην μέση και καμια 10αρια φανάρια. Σας έχει μείνει αποθημένο από κάτι????
    Το έργο στα χωριά μετράτε με την πλακώστρωση που γίνετε, με την υπογειοποίηση καλωδίων και την ανάπλαση των χώρων, ειδικά αυτών που επισκέπτετε και πληρώνει ο κόσμος που μας τιμά κάθε σεζόν....
    Άγνωστα βέβαια πράγματα για εσάς.

    Δημότης Σάμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν τρεχει τιποτε παιδια. δεν ανησυχει κανεις, ολα πανε καλα, τα προβληματα λυνονται μονα τους και ο,τι ελειπε απο τη Σαμη ηταν η διαχωριστικη γραμμη. καλα κανεις δεν ντρέπεται σε αυτή τη ...πόλη; κανεις;; τοση ξεφτιλα ποια; και δε μιλαει κανεις........ σιωπη σε ολα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε συνδημότη μου ,όχι μονο διαχωριστική γραμμή χρειάζεται αλλά και έλεγχος των παρκαρισμένων αυτκινήτων και στη διασταύρωση προς Αγία Ευφημία και Αργοστόλι φανάρι τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση είναι αυξημένη , οχι μονο των Ι.Χ.αλλά και των φορτηγών και ειναι "θεία τύχη" που δεν εχουμε θρηνήσει θύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου συνδημότη προτείνω να βάλουμε και παρκόμετρα γιατί για 15 μέρες το χρόνο έχουμε περισσότερα αυτοκίνητα!!! Μήπως πάνω από 2 αυτοκίνητα είναι κίνηση; Όσο αναφορά την 'θεία τύχη' σκέφτηκες μήπως και δεν είναι τόσο 'θεία'; Δηλαδή μήπως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα φαντάζεσε?

    Δημότης Σάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.