Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Από την 15η συνεδρίαση του ΔΣ

Λάβαμε από αναγνώστη μας κάποια σημεία από την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον ευχαριστούμε θερμά και αναμένουμε πάντα νέα και επισημάνσεις από τους αναγνώστες μας, όπως επίσης και την επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο.


Για την Εμπορική Τράπεζα προτάθηκε από τον Α. Καλλιβωκά και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν διαβουλεύσεις με τραπεζικούς και πολιτειακούς παράγοντες (Νομάρχη, Βουλευτή, Υπουργούς με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ...) και να οργανωθούν κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και παραχώρηση συνέντευξης τύπου και ενδεχόμενη συμμετοχή των επαγγελματιών. Θα εξεταστεί επίσης και το κλείσιμο του λιμανιού. Επίσης προτάθηκε από τον Σ. Σπαθή και έγινε δεκτή η δημιουργία επιτροπής από τους επικεφαλής των πρατάξεων η οποία θα προχωρήσει στις επαφές και διαβουλεύσεις.

Ο απολογισμός εγκρίθηκε κατα πλειψηφία, ενώ η κυκλοφοριακή μελέτη αναβλήθηκε καθώς αρκετοί παράγοντες που την επηρεάζουν είναι ακόμη ανοιχτοί (Λιμάνι, χρήση προβλητών, σχέδιο πόλης κλπ.).

1 σχόλιο:

  1. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
    Δράσεις χρειαζόμαστε, με κινητοποίηση κατοίκων και επαγγελματιών.
    Λοιπόν συμβολικό κλείσιμο του λιμανιού για μια μέρα, το πρωί και το απόγευμα, με κινητοποίηση των πάντων και τηλεοπτική κάλυψη του πράγματος. Ας αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, κάτοικοι, όποιος άλλος μπορεί να σπάσει το λήθαργο που μας σαπίζει...
    Να ασκηθεί πίεση για τη μόνη άμεση και ρεαλιστική λύση: λειτουργική αναβάθμιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    ¨οσο για τις επιτροπές που προτείνονται κανείς δεν ενδιαφέρεται.
    Damodos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.