Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κάτοικοι Σάμης δεν συμφωνούν με τις αλλαγές στο Λιμάνι

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress.

Λόγω του ότι στο Δήμο Σάμης έχει δημιουργηθεί μια κίνηση πολιτών με συγκέντρωση υπογραφών που σκοπό έχει την αλλαγή του σημείου πρόσδεσης του F/B ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ από τον εξωτερικό λιμένα στον εσωτερικό, σας επισυνάπτουμε τον παρακάτω πίνακα με τα επίσημα στοιχεία του Λ.Σ Σάμης για την κίνηση Ι.Χ.Ε και Φ/Γ αυτοκινήτων για το μήνα Ιούλιο 2010.

Παρατηρούμε ότι η συνολική κίνηση των Φ/Γ από Ιθάκη- Σάμη και Αστακό- Σάμη είναι 495 οχήματα έναντι 270 από Πάτρα- Σάμη, γεγονός το οποίο φανερώνει ότι η λειτουργία του εσωτερικού λιμένα είναι πλήρης.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 (εισερχόμενη κίνηση)


Αυτά χωρίς να εισχωρήσουμε στις αντικειμενικές δυσκολίες που θα επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή.

Ευχαριστούμε.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14848&Itemid=38 

Ρουπάκι: Πριν από κάθε άλλο σχόλιο να επισημάνουμε ότι το ζήτημα της κατανομής της κίνησης των πλοίων στη Σάμη είναι πολύ σοβαρό και αρκετά πολύπλοκο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει περιφεριακός δρόμος στον οποίο μπορεί να διοχετευτεί. Αυτό σημαίνει ότι όποια ρύθμιση θα επιβαρύνει κάποια περιοχή της πόλης. Ένα σοβαρό ζήτημα λοιπόν χρήζει και σοβαρής και μελετημένης αντιμετώπισης. Ελπίζουμε ότι έστω και με αυτό τον τρόπο, ύστερα από την πρωτοβουλία πολιτών αλλά και την αντίδραση αυτή, η συζήτηση για το λιμάνι θα βρει τη θέση της στην ατζέντα των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων.

Σίγουρα η επίκληση στοιχείων είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Άλλο τόσο όμως χρήσιμη είναι και η ενδειγμένη ερμηνεία των στοιχείων που επικαλούμαστε. 2-3 σχόλια λοιπόν για τα στοιχεία αυτά, με σκοπό όχι να τα αμφισβητήσουμε ή να πάρουμε θέση στην ούτως ή άλλως αναμενόμενη διαφωνία μεταξύ των συμπολιτών μας αλλά να προκαλέσουμε συζήτηση σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
  1. Ο πίνακας αναφέρει κίνηση ανα δρομολόγιο και όχι ανα προβλήτα.  Μπορεί να υποθέσει κανείς λοιπόν ότι μέρος των οχημάτων στα δρομολόγια της Ιθάκης αφορούν την "εξωτερική προβλήτα".
  2. Στο δρομολόγιο Αστακός - Σάμη μεταφοράς καυσίμων το πλοίο ξεφορτώνει βυτιοφόρα στην "εξωτερική" προβλήτα και ακολούθως προσδένει στην "εσωτερική".
  3. Νομίζουμε ότι η σύγκριση θα έπρεπε να επεκταθεί και στα Ι.Χ. Επιβατηγά. Επίσης στην σύγκριση αυτή θα μπορούσαν να προστεθούν και τα δρομολόγια από και προς την Ιταλία για να είναι η σύγκριση πληρέστερη όσον αφορά στη χρήση και την αντίστοιχη επιβάρυνση. Τα αντίστοιχα πλοία χρησιμοποιούν την "εξωτερική" προβλήτα. 
  4. Ο πίνακας παρουσιάζει την εισερχόμενη κίνηση. Θα έπρεπε να δούμε και την αντίστοιχη εξερχόμενη κίνηση.
  5. Τλος, θα είχε ενδιαφέρον να δει κανείς τα συνολικά στοιχεία κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ελπίζουμε ότι ο ιντερνετικός αυτός διάλογος θα συνεχιστεί. Τα συμπεράσματα θα είναι σίγουρα χρήσιμα για όποιον μελλοντικό (επανα-)σχεδιασμό.

11 σχόλια:

  1. Ρουπάκι Καλό Φθινόπωρο.

    "Προσφέρουν" δύο κάκιστες αντιαισθητικές και επιζήμιες για την υγεία και το περιβάλλον λύσεις μέσα ή έξω από το λιμάνι κι ο "αγώνας" για την "καλύτερη" φαντάζει το άπαν. Ενώ αν οι κάτοικοι αγωνίζονταν χρόνια πριν, δηλαδή αν το λιμάνι για τα επιβατηγά κα εμπορικά πλοία κατασκευαζόταν κάπου ανάμεσα Σάμης και Αγ. Ευφημίας με απευθείας δρόμο εκτός κατοικημένων περιοχών, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Έτσι λοιπόν το άραγμα μέσα ή έξω, συγχωρήστε μου αν πω ότι μοιάζει με μια αστεία φάρσα.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να ηταν το λιμανι το μονο προβλημα της Σαμης!!!!
    μηπως η δημοτικη αρχη,και η αντιπολιτευση θα επρεπε να ενημερωσουν κ εμας τους πολιτες για ολα αυτα??
    μια συνεντευξη τυπου, μια ανοιχτη συγκεντρωση για το λαο κατι που να μπορει ο πολιτης να κανει μια ερωτηση ρε παιδια!ερχεται ο καλλικρατης και ολοι αυτοι περιμενουν τους επομενους μηπως???
    ενας απολογισμος απο το δημαρχο και καποιες εξηγησεις πχ,για το βιολογικο που κανεις δεν ξερει αν λειτουργει και ως ποτε θα λειτουργει χωρις προσωπικο, και εαν θα επεκταθει και στα υπολοιπα χωρια του δημου(πουλατα χαλιωτατα,γριζατα) ?για τους δρομους (ευθεια γυμνασιου,καραβομυλου) που ειναι απαραδεκτοι?για το γηροκομειο που ειναι παρκινκ για τους τσιγκανους??για τις ομπρελες στην αντισαμο που φετος εφτασαν ως την καντινα??για τα σκουπιδια (και τα ποντικια) σε ολη την σαμη??
    για την αγορα του αιωνα της εκτασης για το αθλητικο κεντρο απο το μεσητικο του πρωην αντιδημαρχου με τιμη 4 φορες πανω απο οσο αγοραστηκε??
    και δυστυχως αυτα ειναι μερικα απο τα θεματα που πρεπει να συζητηθουν!
    επιτελους ας καταλαβουν οτι δεν ειμαστε και ολοι τα ζωα που νομιζουν οτι ειμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και από την άλλη σκεφτθείται τον εκολαπτόμενο Αντιδήμαρχο ΣΑΜΗΣ του συνδιασμού του Παρίση και φαντασθείται το έιδος της επίλυσης του προβλήματος του λιμανιού και το οργανόγραμμα λειτουργίας εν γένει του Δήμου Σάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπληρωματικά, για να ενημερωθούμε και για τον Αντιδήμαρχο Σάμης του Συνδιασμού Κοτσιλινη για να κάνουμε την κατάλληλη αξιολογηση ΤΟΥ. Ισως είμαι λίγο βιαστικός και με φαντασία. Ισως να μην πιστέυω ότι ο ΄τεως Σωτήρας Αντιδήμαρχος θα ξανααναλάβει το ίδιο πόστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τέλος, πιός θα μας καθοδηγεί σε περίπτωση που γίνει δήμαρχος ο ηγέτης της Αγαπημένης Κεφαλονιάς. Κανένας αγαπησιάρης θάναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως τον μόνο αξιόπιστο και κατάλληλο κρινω τον συντοπίτη μας με την απεριοριστη διάθεση για επιστημονική δουλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που δεν υπάρχει σε τουτες τις εκλογές το ΚΚΕ, αν και άκουσα χθες στο καφενείο ότι ο Γιώργης από τα Χαλιωτάτα έχει ορισθεί από την ΚΟΒΑ ως αντιδήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτημα πρός τον Αρχι- Αντιδήμαρχο του παρόντος και του μελλοντικού Δήμου.
    Πώς προβλέπεις Αρχηγέ μας να φτιάξεις το οργανόγραμμα του δ.δ. Σάμης. Ποιές θέσεις σκέφτεσαι να δημιουργήσεις; Ενημέρωσέ μας γιατί ψαχνόμαστε. real estate γραφείο θα φτιάξεις; και άλλα τινά ερωτήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας δεν πρέπει να πάρουν απάντηση από το στοματάκι σου. Περιμένουμε όλοι το κάλεσμά σου σε κάποια ταβέρνα με ψητό να σε ρωτήσουμε. Μη μας κάνεις να αγωνιούμε και να παινάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΣΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ. Ειτε με δήμαρχο το Μάρκο είτε με ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΜΑΚΗ - που είναι το πιό πιθανό- Η ΣΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ. Μάρκο βλέπε τον καιροσκοπισμό και την ανανδρεία στελεχών στα οποία Βασιζόσουν βάζοντας τον εαυτό σου στρατιώτη όλα αυτά τα χρόνια με αναμφίβολης ποιότητας συναγωνιστές σου. Κρίμα για την Σάμη - αφού εξ οφιτσίου χωρίς σταυρό και πολιτική μάχη θάχουμε έναν Αντιδήμαρχο που θα αναπλάσει τον τόπο και θα κάνει τόσα όσα δεν έκανε 8 χρόνια δήμαρχος. Κλαίε Δημητράκη, Θα σου μέινουν τα ψητά και τα τραπέζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο κρατούσαν κρυφό Δημητράκη για να εκτεθείς και να μη μπορείς να κάνεις κάτι.Αυτές είναι διαπραγματεύσεις. Κάτσε τώρα για 3,5 χρόνια να θητεύσεις δίπλα στον Αντιδήμαρχο Σάμης για να μάθεις να διαπραγματεύεσαι και εσύ σοβαρά, όχι με ζεύκια και αερολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη βάζεται δύσκολες λέξεις στο Δημητράκη. Δεν τις μπορεί. Τον έιδα χθές μένα λεξικό και τόψαχνε. Ο ΄διάλογος είναι ακριβής¨
    -Δημήτρη τι κάνεις μελετάς για το πτυχίο σου ώστε νάσαι σπουδαγμένος αντιδήμαρχος
    -οχι Μάκη μου ψάχνω τι λέξη οργανόγραμμα που κάποιος μούπε. Νομίζω πως με έβρισε
    -Αστα ρε Μήτσο μου αυτά δεν έιναι για σένα΄. Ελα κοντά μου και θα μάθεις πολλά.
    Σαν τι θα μάθω Μάκη μου από σένα
    Πως να φέυγεις Μήτσο μου από το ένα κόμμα και να πηγαίνεις στο άλλο αναλογα με το όφελός σου
    Η ατάκα όμως ήταν του Μητσάρα. Μάκη μου ψάχνω και για μιά άλλη λέξη . Τι είναι ο χαμαιλεοντισμός, αξίωμα θάναι.
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.