Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αναφορά κατοίκων της Σάμης

Εκατοεικοσιένας κάτοικοι Σάμης ζητούν εισαγγελική παρέμβαση

Πάνω από 120 κάτοικοι Σάμης υπέγραψαν την αναφορά-διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Σάμης.

Συγκεκριμένα η αναφορά κατατέθηκε στις 27-8-2010 στις αρμόδιες αρχές (Νομαρχία - Δήμο Σάμης - Λιμενικό Ταμείο - Λιμεναρχείο) και στην Εισαγγελία Αργοστολίου.

Με την αναφορά ζητούν από τους παραπάνω φορείς και σύμφωνα με την αρμοδιότητα τους να παρέμβουν ώστε:
  • να λειτουργήσει ο νέος μώλος σύμφωνα με τις ληφθείσες αποφάσεις και μελέτες, και,
  • να ρυθμιστεί το υπάρχον κυκλοφοριακό χάος.
διαβάστε το κείμενο της αναφοράς εδώ (Αρχική Ανάρτηση).

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί 120 κάτοικοι της Σάμης. Καλά κάνετε και σωστά αγωνίζεστε. Το σημερινό χάλι πρέπει να σταματήσει. Όμως δε νομίζετε ότι εδώ δεν ισχύει ούτε καν το "μη χείρον βέλτιστον"; γιατί όλες οι λύσεις για το λιμάνι της Σάμης είναι χείριστες; Η ευκαιρία χάθηκε όταν το λιμάνι έπρεπε να είναι αλλού. Η όμορφη Σάμη που θα ήταν ομορφότερη με τα κότερα, τα καϊκια και τις βάρκες της, όταν αρχίαουν τα μεγάλα πλοία και περνάνε οι γιγαντιαίες νταλίκες φαντάζει ένα συνονθύλευμα από ακαλαίσθητα κινούμενα μεγαθήρια με τα μαρσαρίσματά τους και τα καυσαέρια. Προανάκρουσμα οι εκκωφαντικοί θόρυβοι των αγκυρών. Ας αφήσουμε και τη ρύπανση του λιμανιού και άλλα παρόμοια.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νταλίκες, καυσαέρια, μαρσαρίσματα, παρκαρισμα όπου μας βολεύει.

    αλλά και βρώμικοι δρόμοι, σκόρπια λάστιχα να "ποτίζουν" τους "πίσω δρόμους", οχετοί κατευθείαν στη θάλασσα.

    αλλά και ένας ολοκαίνουριος βιολογικός καθαρισμός που βρωμάει και ζέχνει.

    Πάντα τέτοια - με τις υγείες μας.

    και μετα major arx ονειρεύεσαι κότερα, καϊκια και βαρκες.

    βρωμιά και δυσωδία.

    Παρεπιπτόντως, για να συνεχιστεί αυτή η επιτυμένη πορεία έργου και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο άρχισε και η διανομή σανού-έτσι α΄κούγεται τουλάχιστον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε διαφωνώ με όσα λες. Ιδίως φέτος το Καλοκαίρι με την πανηγυρική έναρξη της λειτουργίας του βιολογικού κολυμπούσαμε και ονειρευόμαστε, βεραμέντες, ανάμεσα στα αιθέρια σύννεφά του. Πάντως, αν τρέχαμε τότε που έπρεπε και ο βιολογικός θα γινόταν αλλού, υπήρχαν βέβαια κάποιες φωνές-αλλά ποιος τις άκουγε- και μόνο βάρκες,καϊκια και κότερα θα είχαμε στη Σάμη.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.