Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τι έγινε στη Μελισσάνη.....

Ήταν τόσο άμεση η αντίδραση των πολιτών με σχόλια και επισημάνσεις στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του νησιού που μάλλον ...ξύπνησε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Έχει ενδιαφέρον η πρώτη κατάληξη αυτή της περίπτωσης όπως παρουσιάζεται στο Kefaloniaphotonews (να υπενθυμίσουμε ότι λάβαμε και δημοσιεύσαμε την πρώτη επισήμανση από αναγνώστη μας στις 21 Ιουλίου.

Σσσσσσ!!! Η Αρχαιολογική Υπηρεσία μόλις ξύπνησε.

Μετά από τόσο θόρυβο που ξεσηκώθηκε στη Σάμη, μια ερώτηση στη συνεδρίαση του Νομ. Συμβουλίου και τις ισχνές δικαιολογίες, θα λέγαμε, για την αυθαιρεσία αυτή, αν λάβουμε υπόψη και τις φήμες ότι ο ιδιοκτήτης της οικοδομής έχει "άδεια" από το Υπουργείο Πολιτισμού, και από την αρχαιολογική υπηρεσία εδώ στην Κεφαλονιά, η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος αντέδρασε μόλις στις 2/8/2010 με έγγραφό της στο Δήμο Σάμης. Το παρακάτω έγγραφο έχει ημερομηνία σύνταξης "Αθήνα 23/7/2010" και αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: Προσωρινή διακοπή εργασιών αποψίλωσης και διακοπή οικοδομικών εργασιών στην περιοχή Σάμης

ΣΧΕΤ.: 1. Ο Ν. 3028/2002 (ΦΕΚ 153/Α7 28-06-2002) «Για την προστασία των
Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

2. Η Υπουργική Απόφαση, ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/34200/1443 (ΦΕΚ 605/12-08-1993) για
την κήρυξη της υπόγειας λίμνης Μελισσάνη

3. Το υπ.' αριθμ. 3209π.ε./27-01-10 έγγραφο της ΕΠΣΝΕ με το οποίο χορηγείται στο βορειότερο από τα τέσσερα διαδοχικά αγροτεμάχια των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων «Βίλλες Αίολος Α.Ε.» άδεια εκσκαφής και ανέγερσης ισόγειας οικίας με υπόγειο, κολυμβητική δεξαμενή και αγροτική αποθήκη υπό όρους

Σε συνέχεια της καταγγελίας που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο kefaloniapress.gr ανωνύμων καταγγελιών, της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δήμαρχο Σάμης και της αυτοψίας της αρχαιοφύλακος της ΑΕ' ΕΠΚΑ κ. Π. Σπυράτου περί αποψίλωσης, εκσκαφικών εργασιών με σφύρα και ρίψη μπάζων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας «Βίλλες Αίολος Α.Ε.» & Αγγ. Δοβλέτογλου (για τη «Χωροδομή Α.Ε.»), σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή εκσκαφών βρίσκεται σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο (σχετ. 2) και ότι η Υπηρεσία μας έχει χορηγήσει άδεια με όρους μόνο για το βορειότερο από τα τέσσερα αγροτεμάχια.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να διακόψετε άμεσα και μέχρι νεωτέρας τις εργασίες στο ανωτέρω αγροτεμάχιο και να μας αναφέρετε σχετικά.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
κ.α.α.
Ελένη Παναγοπούλου
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Πηγἠ: http://www.kefaloniaphotonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.