Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

"Καποδίστριας 2"

Από το "Ελληνικό Καφενείο". 4 Δήμους προτείνει η ΚΕΔΚΕ για την Κεφαλονιά.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα κείμενα για τον «Καποδίστρια 2» και το νέο εκλογικό νόμο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης που είχε την Τρίτη τετράωρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό πήρε το «πράσινο» φως να ξεκινήσει η διαβούλευση για τις δύο μειζονες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Πάντως, το κείμενο για τον «Καποδίστρια 2», όπως άλλωστε έχει αποδεχθεί και το δ.σ. της ΚΕΔΚΕ, δεν θα περιλαμβάνει τους χάρτες με τη νέα χωροταξική κατανομή περιφερειών και δήμων, προκειμένου, όπως λένε κυβερνητικές πηγές στην αυτοδιοίκηση.gr, «να μην επικεντρωθεί εκεί το ενδιαφέρον». Τι θα περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης που θα σταλεί πριν τις 18/1 οπότε ξεκινάει το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων: τις νέες αρμοδιότητες περιφερειών και δήμων, τον νέο τρόπο λειτουργίας τους, τον τρόπο της μεταφοράς πόρων κλπ.

Όσον αφορά τον αριθμό των δήμων η κατανομή θα στηριχθεί στη μελέτη του ΙΤΑ που προβλέπει 380-390 (από 1035 που είναι σήμερα) χωρίς όμως να περιλαμβάνει την Αττική. Αυτός είναι και λόγος που ορισμένα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για περίπου 500 δήμους. Για τις περιφέρειες η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει καταλήξει να είναι όσες και σήμερα, δηλαδή 13, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τα υφιστάμενα όρια. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες θα δημιουργηθούν μητροπολιτικές διοικήσεις με επίκεντρο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/2_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.