Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ζημιά στον Αγωγό του Βιολογικού (Ανανεωμένο)

Λάβαμε από αναγνώστη μας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και το δημοσιεύουμε αυτούσιο.
Νέο: Συμπεριλάβαμε και δύο φωτογραφίες που λάβαμε από άλλο αναγνώστη μας.
Ευχαριστούμε και τους δύο!

Πριν από λίγες μέρες εξεράγη ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων προς τον βιολογικό καθαρισμό, προς στο έβγα της πόλης, στην οδό Διχαλίων.

Λέγεται ότι ο αγωγός είχε γεμίσει από λύματα παράνομων συνδέσεων σπιτιών, και η παραμονή τους μέσα σ αυτόν προκάλεσε την "έκρηξη".

Αντε και εις άλλα με υγεία!!!

Πάντως ο δρόμος παραμένει κλειστός...

Αλήθεια μπορεί κάποιος από την Δημοτική Επιχείρηση να πληροφορήσει υπεύθυνα σχετικά με:
  • Τί ακριβώς έγινε, και ποιά είναι η έκταση της ζημιάς;
  • Υπάρχουν παράνομες συνδέσεις; Αν ναι ποιές οι παράνομες συνδέσεις;
  • Ποιές είναι οι κυρώσεις που θα έχουν αυτοί που το έκαναν; άν το έκαναν...

Περιμένουμε άμεση ενημέρωση. Μήπως θίγουμε θέματα λεπτά που ανήκουν στην σφαίρα της σιωπής που περιβάλλει μια σειρά ζητήματα της περιοχής;

Πολίτης...

7 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και θέλει απάντηση στα εξής σημεία: 1)θα μάθουμε ποτέ ποιοι έχουν συνδεθεί παράνομα,τι κυρώσεις θα έχουν και ποιοί τους καλύπτυουν; 2)και βασικότερο.Αν λειτουργήσει ο βιολογικός πλήρως θα σπάσουν και άλλοι αγωγοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά όλα τα παραπάνω, αλλά θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο: Όσο και οι ίδιοι οι πολίτες-δημότες κλπ, εμείς οι ίδιοι δηλαδή, δεν αλλάζουμε νοοτροπία, τόσο καθυστερούμε ακόμα περισσότερο τα όποια βήματα προόδου μπορεί να γίνονται. Όσο συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε στενά συμφεροντολογικά, όσο νομίζουμε ότι η κουτοπονηριά είναι μαγκιά, όσο προσπαθούμε να "βολευτούμε" με το έναν ή τον άλλο τρόπο εμείς και δεν σκεφτόμαστε ότι οι επιπτώσεις από τις πράξεις μας αργά ή γρήγορα θα μας γυρίσουν μπούμερανγκ, τόσο θα παραμένουμε τελικά μες τα ... "λύματα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα ίσως. Για να γινει μια παρανομη σύνδεση χρειάζεται χρόνος, δουλειά, δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα, άρα είναι παραπάνω εμπλεκόμενοι και γνωριζοντες. Εκτός και αν έχουν γίνει ήδη οι συνδέσεις στα σπίτια και κάποιοι τις χρησιμοποίησαν παράνομα, κάτι το οποίο είναι διαφορετικό. Αλλα το να κανει καποιος παρανομη σύνδεση χωρίς να υπάρχει δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά για την βλάβη στον αγωγό φταίει η κατασκευάστρια εταιρία από λάθος δικό της ρωτήστε το υπεύθυνο της εταιρίας και θα σας πει τις λεπτομέρειες

    Αρχίσαμε τώρα την παράνομες συνδέσεις και κ.τ.λ.

    Πρώτα μαθαίνουμε και μετά ενημερώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε πονηρέ 5.30 μ.μ που τα ξέρεις τόσο καλά δεν μας λες τότε που βρέθηκαν τα λύματα μέσα στους αγωγούς εφόσον δεν έχει γίνει καμιά σύνδεση ? ρωτά καλύτερα αυτούς που έδωσαν της παράνομες άδειες για τα ψηφαλακια και πες τους να μην προκαλούν την νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβώς! Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Απο τη μια φαίνεται να έχουμε παράνομες συνδεσεις και μάλιστα ίσως εν γνώσει εμπλεκομένων παραγόντων και απο την άλλη ένα έργο που με λίγες συνδεσεις και πάντως πολύ λιγότερες απο αυτες για τις οποιες σχεδιάστηκε "σκάει"! Είμαστε σίγουροι οτι το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με ασφάλεια; Και τι θα γίνει όταν αρχίσει η λειτουργία του; Να θυμίσω ότι ο δήμαρχος στο περιοδικό Παιδιόθεν, εδω διαβάσαμε τη συνέντευξη, δήλωσε οτι "Το έργο, ήδη ολοκληρώθηκε και πλέον γίνονται δοκιμές. Από το Φθινόπωρο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο Βιολογικός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία είμαι πονηρός εγώ και λέω ότι θέλω !

    Πρώτα όμως εσύ που τα ξέρεις όλα ρωτά την εταιρία να σου πει τι έγινε …

    Απ την άλλη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές και υπάρχουν προβλήματα … και να γίνουν οι δοκιμές πρέπει να έχουμε και κάποιες συνδέσεις … «παράνομες» είναι δηλαδή

    Εκεί που θέλω να καταλέξω είναι ότι μήπως έχουμε τεχνικά προβλήματα και δεν έχει γίνει σωστή δουλειά ?

    Και μην λες για ψήφους ότι συνδεθήκανε γιατί εγώ θα προτιμούσα να μην συνδεθώ, αυτό θα ήταν παράνομο, ώστε να πληρώνω παραπάνω στο νερό .. γιατί όπως ξέρετε η χρέωση του βιολογικού θα είναι ανάλογη με την κατανάλωση του νερού + παγία τέλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.