Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για την Ιθάκη στην Αθήνα

Μια συναυλία αφιέρωμα στον Ιθακήσιο στιχουργό και ποιητή Μιχ.Μπουρμπούλη και 2 εκθέσεις (μία εκθεση αφίσας βασισμένη στον φετινό διαγωνισμό Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη και η έκθεση φωτογραφιας "ΣΕ ΒΛΕΠΩ", Φορέας Διοργάνωσης: Φήμιος - Δημοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιθάκης) στην Αθήνα τις μέρες αυτές.
Ευχαριστούμε τον κ.Τηλέμαχο Καραβία για την κοινοποίηση.

Με μια μεγάλη συναυλία –αφιέρωμα στον Iθακήσιο κορυφαίο στιχουργό και ποιητή Μιχάλη Μπουρμπούλη, συνεχίζεται το πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θεάτρο του Πειραιά, με τη φιλική συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Νότης Μαυρουδής, η Μελίνα Κανά, ο Παναγιώτης Μάργαρης, η Μαριώ, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Αναστασία Μουτσάτσου, οι οποίοι θα ανηφορήσουν στον πειραϊκό λόφο για μια μοναδική μουσική αναδρομή στο έργο του σπουδαίου αυτού τεχνίτη του λόγου.
«Μην κλαις», «Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί», «Από Σάββατο Κυριακή», «Μεταξουργείο», «Άγγιγμα Ψυχής», «Τέσσερα φιλιά», «Μια παρέα είμαστε», «Το παιδί από την Κρήτη», είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα αριστουργήματα που έχει αφήσει παρακαταθήκη στην ελληνική δισκογραφία αλλά και στην νεοελληνική συνείδηση, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης. Αυτά και άλλα πολλά τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας και έχουν σφραγίσει την καριέρα πολλών καταξιωμένων σήμερα ερμηνευτών, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συναυλίας, παρουσιάστρια του οποίου θα είναι η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου.
Στη βραδιά που υπόσχεται στιγμές γεμάτες με τη δύναμη, την απλότητα, την αλήθεια των στίχων του Μιχάλη Μπουρμπούλη, συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νικαίας, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας ΕΜΜΕΛΟΝ.
Στην συναυλία που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΑ, θα παρευρίσκεται και ο ίδιος ο δημιουργός.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 20.30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Κάθε αφιέρωμα στον Μιχάλη Μπουρμπούλη σίγουρα δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της προσφοράς του και την αξία της γραφής του. Ωστόσο νιώσαμε την ανάγκη να πούμε από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σπουδαίο αυτό δημιουργό που ήδη προσμετρά πάνω από τρεις δεκαετίες ευδόκιμης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα τελευταία χρόνια έχουμε την μεγάλη τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί του, ως εμπνευστής και μοναδικός δάσκαλος του επιμορφωτικού τμήματος στιχουργικής που υλοποιούμε με τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό μας Οργανισμό. Η συναυλία –αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη, αποτελεί αναμφίβολα ξεχωριστή στιγμή στις φετινές μας εκδηλώσεις».

www.ithacanews.gr


ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Designers και καλλιτέχνες από 67 χώρες φτιάχνουν το πορτραίτο τους
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ "ΜΕΛΙΝΑ"
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, 19:30.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 17 -20 Σεπτεμβρίου 2009
ΩΡΑΡΙΟ: Παρ-Σαβ-Κυρ, 17:00 – 21:00
Η έκθεση Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη έρχεται στην Αθήνα και παρουσιάζεται για τρεις ημέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στο Θησείο.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις 10 νικήτριες και 132 φιναλίστ αφίσες του φετινού διαγωνισμού Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη, καθώς και την έκθεση «Σε Βλέπω» με επιλεγμένες φωτογραφίες νέων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
--------------------------------------------
Ο φετινός διαγωνισμός Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη (www.tenimages.org) συγκέντρωσε 2.215 συμμετοχές από χώρες με παράδοση στο design και το σχεδιασμό αφίσας όπως η Ελβετία,
η Αγγλία, η Πολωνία, το Ιράν, και η Γερμανία αλλά και χώρες με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα
και ανερχόμενη design σκηνή όπως η Κίνα, η Κορέα, η Βραζιλία και η Ελλάδα.
Η ιστορία, οι μνήμες, η κοινωνική, πολιτική και προσωπική ταυτότητα του καθένα από τους δημιουργούς αποτυπώνεται με μοναδικό τρόπο στις 142 αφίσες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Οι δημιουργοί τους επεξεργάστηκαν εικόνες και συναισθήματα και χρησιμοποίησαν φωτογραφία, εικονογράφηση και τυπογραφία για να σκιαγραφήσουν τον εαυτό τους.
Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια και πολυδιάστατη συλλογή από έντονες εικόνες, «αυτοβιογραφίες» και «απόλυτες» δηλώσεις του «Εγώ».
Στο σύνολό τους οι αφίσες που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη αποτελούν μια σημαντική καταγραφή των διεθνών τάσεων στον χώρο του σύγχρονου design.
--------------------------------------------
Οι Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη είναι ένας διεθνής διαγωνισμός αφίσας που πραγματοποιείται
υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος και του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς αφίσας παγκοσμίως.
--------------------------------------------


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
"ΣΕ ΒΛΕΠΩ"
Η έννοια του «Εγώ» προσεγγίζεται από μια διαφορετική πλευρά μέσα από τα φωτογραφικά πορτραίτα που παρουσιάζονται στην παράλληλη έκθεση “Σε βλέπω”. Νέοι φωτογράφοι –επαγγελματίες και σπουδαστές- από την Ελλάδα, την Αμερική, την Αγγλία, την Ιαπωνία και τη Λιθουανία παρουσιάζουν εικόνες-πορτραίτα όχι του εαυτού τους αλλά κάποιου άλλου.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των φωτογραφιών είναι ότι αποτελούν πορτραίτα-στιγμιότυπα και όχι στατικές απεικονίσεις της ανθρώπινης μορφής. Κάθε εικόνα γίνεται παράθυρο προς τη ζωή του απεικονιζόμενου, το χώρο και τη διάθεσή του. Κάθε εικόνα διαθέτει ένα κύριο συστατικό του «Εγώ» και όλες μαζί δίνουν την εμπειρία της ζωής: επίτευγμα, νεότητα, αισθησιασμό, χαρά, μοναξιά, ομορφιά, το πέρασμα του χρόνου.
Συμμετέχουν οι:
Cathy Cunliffe, Γιάννης Δρακουλίδης, Kevin Meredith, Eiki Mori, Brandon Pavan, Σπύρος Σιμωτάς, Ugne Straigyte, Yann Faucher.
--------------------------------------------
Υπό την αιγίδα:
Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, Μουσείο Design της Θεσσαλονίκης
Χορηγοί:
MORETHAN by Evelyn Skouteli, Ξενοδοχείο Μέντωρ, Δαβίας – Γραφικές Τέχνες, Diastasis S.A.
Υποστηρικτές:
Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, Apeiron Photos
Χορηγοί Επικοινωνίας:
+design, Don’t Panic, hegrade.gr, vcdc.gr
Φορέας Διοργάνωσης:
Φήμιος - Δημοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιθάκης
Οργάνωση: the design shop
Περισσότερες πληροφορίες:
ithaca (at) thedesignshop (dot) gr
Tηλ: 210 3223410 (κα Ολυμπία Αϊβάζη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.