Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Από τη Συναυλία Δέσποινας Βανδή - Goin' Through

Αναδημοσιεύουμε από τον "Ἁνεξάρτητο":

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΑΚΟΣ-ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στα νησιά μας! Πάνω από 3000 άτομα κατέκλεισαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία της Σάμης ακριβώς δίπλα στο κύμα για να δει από κοντά την ακαταμάχητη Δέσποινα Βανδή και όλο τους συντελεστές του Long Hot Tour 2009. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας κατέφθασε με το ιδιωτικό του ελικόπτερο ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 και της Heaven Music κος Θοδωρής Κυριακού συνοδευόμενος από την παρέα του, τους συντοπίτες μας Ανδρέα και Ρεγγίνα Κουρή.

Το πρόγραμμα άνοιξε με τον Στέλιο Μάξιμο να τραγουδάει τις πολύ γνωστές επιτυχίες του δίνοντας στο κοινό παλμό και ρυθμό μέχρι να δώσει την σκυτάλη στους φοβερούς Going’ Through, δηλαδή τον Νίκο-NiVo-Βουρλίώτη, τον Ισορροπιστή και το Θηρίο, που πραγματικά απογείωσαν το κοινό με τις δεκάδες επιτυχίες τους ενώ έδωσαν το έναυσμα για την αρχή αυτού του τεράστιου μουσικού πάρτυ.

Στην σκηνή τους διαδέχθηκε η εκπληκτική Δέσποινα Βανδή που για άλλη μια φορά απέδειξε πως είναι η κορυφαία καλλιτέχνιδα της γενιάς της! «Υπάρχει ζωή και μετά από σένα» τραγούδησε, με το νέο της hit να σαρώνει στα ραδιόφωνα, και το κοινό έμεινε πιστά αφοσιωμένο στην υπέροχη φωνή της και το εντυπωσιακό show για τις επόμενες σχεδόν 2 ώρες, ξεφαντώνοντας με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επί σκηνής συνεργασία της απαστράπτουσας Δέσποινας Βανδή με τον Νίκο Βουρλιώτη και το Θηρίο που τραγούδησαν παρέα «Θέλω να γυρίσω στα παλιά», «Σχολείο 2007» αλλά και το πολύ επιτυχημένο «Μαύρα Μεσάνυχτα» που μονοπώλησε στα charts τους τελευταίους μήνες.Αναμφίβολα το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την επόμενη φορά που η Δέσποινα Βανδή θα παρουσιάσει κάτι τόσο αναπάντεχα ωραίο εν μέσω ενός καυτού καλοκαιριού!

Πηγή: http://www.anexarttitos.gr/article.asp?Aid=6686

5 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους διοργανωτές και του χρόνου με την ΠΑΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι η περί ής ο λόγος τραγουδιάρα η σημαντικότερη καλλιτέχνις της γενιάς της τότε κοινώς, καλλιτεχνικά και μουσικά, τη ...βάψαμε! Αν κύριε αρθρογράφε της εφημερίδας, εννοείτε ότι η γενιά τής περί ής δεν έχει τίποτε σπουδαίο καλλιτεχνικά να επιδείξει και η ίδια είναι η σημαντικότερη εκπρόσωπος της ανούσιας στιχουργικής και μουσικής ανυπαρξίας, του καψούρικου δηλαδή ύφους, τότε το συζητάμε. Επειδή όμως η κάθε γενιά έχει κάτι ουσιαστικό να επιδείξει, και η γενιά της περί ής βέβαια, παρά τη μεγάλη στέγνια, θα διαφωνήσω μαζί σας. Βέβαια ο ΣΤΑΡΑΤΟΣ σάς απάντησε λακωνικά και ευφυώς. Εγώ θα σας πω μονάχα τούτο: η πολυπληθής παρουσία του κόσμου δε λέει απολύτως τίποτε. Άλλωστε ο κόσμος "εισπράττει' με τον τρόπο του ό,τι του προσφέρεις. Άσε που ένα μεγάλο ποσοστό είναι βέβαιο ότι πήγε για πλάκα αλλά και από περιέργεια. Κι η τηλεόραση κάνει ό,τι μπορεί προσφέροντας ακατάπαυστα πολιτιστικά υποπροϊόντα στήνοντας βάθρα από φελιζόλ κατασκευάζοντας είδωλα.
    Αν, λοιπόν, αγαπητέ αρθρογράφε πηγαίνατε, ας πούμε στη βραδιά την αφιερωμένη στο Ρίτσο, θα βλέπατε άλλα πράγματα. Μια αληθινή μυσταγωγία μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία και την αγωνιστική συνεισφορά τού Ποιητή και στη μουσική του Μίκη. Βέβαια ο κόσμος ήταν λιγότερος, από το ...γεγονός του καλοκαιριού (!) που αναφέρατε, και δυστυχώς. Αλλά υπάρχει μια διαφορά:
    εκεί κανείς δεν πήγε για πλάκα ούτε από περιέργεια...

    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν συμφωνώ πως η Βανδή ήταν το γεγονός του καλοκαιριού!!! Θεωρώ όμως το να το παίζει κάποιος "κουλτουριάρης" και "ανώτερος" πνευματικά απο αυτούς που πάνε να ακούσουν τα "σκουπίδια" όπως λέτε της Κ. Βανδή, είναι αν μη τη άλλο δογματικό και μισαλλόδοξο!!! Με την ίδια λογική αυτα τα "σκουπίδια" άνθρωποι που ακούνε Βανδή ή τη "χ" Βανδή θα μπορούσαν να αποκαλέσουν τους "κουλτουριάριδες", δήθεν, ξενέρωτους άπλυτους και δεν ξέρω κι εγώ τι... Πιστεύω πως να κατακρίνεις το γούστο του άλλου είναι και λίγο ανούσιο και ίσως λίγο αντιδημοκταρικό! Αν ήταν έτσι, θα υπήρχε μόνο ένα είδος μουσικής... Αν είναι δυνατόν να κατακρίνουμε και τον κόσμο για το γούστο του!!! Ήμαρτον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να κάνεις κριτική, το ξαναλέω κριτική, δε σημαίνει ότι κατα-κρίνεις το γούστο του κόσμου. Ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί όποια εκδήλωση θέλει. Είναι απαράβατο δικαίωμά του. Αλλά και κανένας δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο. Το να κάνεις λοιπόν κριτική στο γούστο του κόσμου, αυτό είναι απαράβατο δικαίωμα και βέβαια δημοκρατικό. Αλλά ούτε και τάχτηκε κανείς με ένα είδος μουσικής. Άλλωστε ο Δήμος πρόσφερε και άλλα είδη, μοντέρνα, παραδοσιακά κ.λ.π. Και βέβαια, εδώ, μπράβο του!. Υπάρχει όμως και καλύτερη λαϊκή και μοντέρνα μουσική από το συγκεκριμένο μουσικό-φωνητικό συνονθύλευμα. Άλλο όμως είναι το πρόβλημα: ένας Δήμος πρέπει να ποιεί πολιτισμό. Κι ο πολιτισμός δυστυχώς έχει και τα αρνητικά του στοιχεία. Ε, λοιπόν, αυτά λέμε να μην προσφέρει, μέσα από ένα πλαίσιο συμψηφισμού που υπακούει στη λογική: "δεν πειράζει να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα". Τα γούστα όμως διαμορφώνονται από τα διάφορα κέντρα εξουσίας, και γενικά από την όποια παιδεία σε όποιο επίπεδο κι αν προσφέρεται. Λοιπόν, αυτό ζητάμε από το Δήμο:
    να προσφέρει καλή παιδεία για όλα τα γούστα, επαναλαμβάνω, για όλα τα γούστα...

    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.