Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαρέων

Από το kefaloniaphotonews:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαρέων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τις 12 Ιουλίου 2009 αποφάσισε ομόφωνα να εκδοθεί το ακόλουθο

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι πληροφορίες ότι πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας που λειτουργεί στη Σάμη έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στη περιοχή μας. Στον Δήμο Πυλαρέων και Σάμης δεν υπάρχει άλλο κατάστημα Τράπεζας και θα δημιουργηθεί ταλαιπωρία του κόσμου που θα υποχρεώνεται να μεταβαίνει στο Αργοστόλι.

Προφανώς η συγκεκριμένη Τράπεζα βλέπει σαν βάρος τους πολλούς μικροκαταθέτες και συνταξιούχους που εξυπηρετούνται σ΄ αυτό το περιφερειακό κατάστημα και θέλει να ασχοληθεί με το μεγάλο κεφάλαιο.

Ευθύνη για την κατάσταση έχει η Κυβέρνηση και η πολιτική της η οποία έχει αφήσει ασύδοτες τις Τράπεζες να θησαυρίζουν και να επιλέγουν πελάτες. Παρά την χρηματοδότηση τους με δισεκατομμύρια από την κυβέρνηση, αυτές στο όνομα της ιδιωτικοποίησης και του ανταγωνισμού αδιαφορούν για την Ελληνική Περιφέρεια και την εξυπηρέτηση του κόσμου.

ΚΑΛΟΥΜΕ την συγκεκριμένη Τράπεζα να αλλάξει την απόφαση της και να αφήσει το υποκατάστημα Σάμης σε λειτουργία.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ στρεφόμαστε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και σε άλλες Τράπεζες και ζητάμε να ανοίξουν δικά τους Καταστήματα στη Σάμη ή την Πύλαρο όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Σημειώνεται τέλος ότι θα έχουν πρόβλημα και οι Δήμοι Πυλαρέων και Σάμης οι οποίοι διακινούν το σύνολο των υποχρεώσεών τους (χρήματα του Δήμου και χρήματα από έργα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) από το υποκατάστημα Σάμης.
[Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=3965&catid=6&rndid=12072009]

roupaki: Όπως είχαμε σημειώσει, μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί τη συνεργασία των Δήμων Σάμης και Πυλαρέων. Και αυτό φαίνεται να συμβαίνει. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η λύση ίσως έλθει από άλλες τράπεζες. Παραθέτουμε και δήλωση του κ. Alain Strub, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Credit Agricole S.A. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας: "Η Credit Agricole S.A. έχει δεσμευθεί απέναντι στην Εμπορική Τράπεζα και την Ελληνική αγορά. Οι πρωτοβουλίες αυτές, τις οποίες υποστηρίζει πλήρως ο μέτοχος πλειοψηφίας, εκτιμάται ότι θα επιτρέψουν στην Τράπεζά μας να καταστεί και πάλι κερδοφόρα έως το 2011. Θα επιτύχουμε τον στόχο μας μέσα από τις βελτιωμένες εσωτερικές διαδικασίες, την περαιτέρω βελτίωση της διαχείρισης κινδύνου, ενώ στοχεύουμε στη μείωση του κόστους κινδύνου κάτω από τις 100 μονάδες βάσης, μέσω της μείωσης της βάσης κόστους κατά 13% τουλάχιστον. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση του λόγου εξόδων/εσόδων και την εναρμόνισή του με τα δεδομένα τόσο της Credit Agricole όσο και του εγχώριου ανταγωνισμού. Σε ευρύτερο πλαίσιο, θα εστιάσουμε επιπλέον στην αξιολόγηση των εμπορικών επιδόσεών μας και την περαιτέρω στοχευμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών μας". [Πηγή: http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=74165]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.