Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δημοσκοπήσεις...

Στο γενικότερο σκεπτικό αυτού του blog, δεν ήταν ποτέ μια στείρα αντιπαράθεση. Το ζητούμενο ήταν και είναι πάντα να δοθεί βήμα ουσιαστικού διαλόγου και κατάθεσης απόψεων όσο περισσότερων ατόμων γίνεται και να βγει κάτι θετικό. Η κριτική είναι το ένα, από εκεί και πέρα όμως θα είχε ενδιαφέρον να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε κάτι περισσότερο.

Δεν επιδιώκουμε να είμαστε ούτε απέναντι ούτε δίπλα σε πρόσωπα. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες προόδου του τόπου μας, σε οποιοδήποτε τομέα, σε οποιοδήποτε βαθμό, σε κάθε στιγμή. Ομοίως είμαστε απέναντι σε προσπάθειες υποβάθμισης της ζωής μας, στην απραξία και στην αδιαφορία. Το μέσο πάντοτε το ίδιο: η ενημέρωση και ο διάλογος, η καλοπροαίρετη ανταλαγή απόψεων και προτάσεων.

Με την λογική αυτή ξεκινάμε και μια νέα διαδικασία, αυτή των δημοσκοπήσεων. Κατά καιρούς θα δημοσιεύουμε κάποια polls-ερωτηματολόγια, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι επισκέπτες του blog, απλά επιλέγοντας μια (ή περισσότερες) από τις προτεινόμενες απαντήσεις. Κάθε δημοσκόπηση, θα συνοδεύεται πάντα από ένα σχετικό άρθρο στο οποίο οι αναγνώστες θα μπορούν να προσθέτουν ως σχόλιο τις δικές τους απαντήσεις σε περίπτωση που δεν καλύπτονται από αυτές που επιλέχθηκαν ως πιθανές (η λογική του "Αλλο" στις δημοσκοπήσεις). Τα σχόλια στα συγκεκριμένα post, θα είναι αποκλειστικά και μόνο γι αυτό το σκοπό (αν κάποιος αναγνώστης δηλαδή επιλέξει "Άλλο", μπορεί να το προσθέσει ως σχόλιο).

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια διαδικασία, εκτός από το γεγονός ότι κάνει εξαιρετικά εύκολη τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων επισκεπτών μας, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια ένδειξη των απόψεων των αναγνωστών μας και, γιατί όχι, ως σημείο αναφοράς και για τους εκάστοτε ενδιαφερόμενους.

Πάγιο "πιστεύω" μας είναι ότι ενεργός πολίτης δεν σημαίνει "κατάθεση" ψήφου κάθε 4 χρόνια και απλή κριτική ενδιάμεσα. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, είναι απαραίτητη η ενεργότερη και συνεχής συμμετοχή μας. Όπως μπορεί ο καθένας.

Ως πρώτη δημοσκόπηση, επιλέξαμε το θέμα της Εμπορικής Τράπεζας. Θα ακολουθήσουν και άλλες, για διάφορα θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.