Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνήλθε σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την απόφαση της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα Σάμης.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Σάμης να μεταβεί άμεσα στην Αθήνα και να ζητήσει από την διοίκηση της τράπεζας είτε να αναιρέσει την απόφασή της ή να αναστείλει την υλοποίησή της.

Ανάλογα με την έκβαση της συνάντησης θα προγραμματιστούν και οι επόμενες κινήσεις του Δήμου οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν και κινητοποιήσεις.

Επίσης επανήλθε το πάγιο αίτημα για υποκατάστημα και δεύτερης τράπεζας στη Σάμη.

37 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ο τύπος στο Αργοστόλι ηλεκτρονικός και έντυπος είναι αργυρώνητος και η ειδήσεις είναι κατευθυνόμενες παιδιά συνεχίστε έτσι είστε όαση ενημέρωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΜΗΣ - Δ.Σ. – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
    Οπως και παλιότερα έχω γράψει τα Δ.Σ του Δήμου Σάμης παρακολουθούνται ευτυχώς ή δυστυχώς από την πλειονότητα των πολιτών του Δήμου Σάμης και οι πολίτες αντιλαμβανόμαστε ή υποθέτουμε τις θέσεις του κάθε συμβούλου ανάλογα με τις γνώσεις μας και τις προτιμήσεις μας.
    Αντιλαμβανόμαστε ακόμη ή υποθέτουμε τους λόγους της σιωπής μελών του Δ.Σ
    Επίσης διαχωρίζουμε ακόμη και τις κορώνες όπως και τις φανφάρες των μελών που επιδίδονται σε μία ακατάσχετη πολυλογία χωρίς ουσία και νόημα.
    Θεωρώ ευτυχή τον εαυτό μου που έως τώρα. δεν έχει ασχοληθεί με τα κοινά του Δήμου μας Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω ούτε στις βασικές αρχές που διέπουν τη συμμετοχή σε μία τέτοιας μορφής Κοινωνική Δράση.
    Επίσης αντιλαμβάνομαι από τις συζητήσεις με συμπολίτες μας , ότι για αυτούς τους λόγους αρκετός κόσμος δεν θέλει να συμμετέχει , διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στο τέλος θα εκτεθεί.
    Επιπροσθέτως γίνεται σαφές, ότι άν θέλει κάποιος να συμμετέχει, σε διαμόρφωση πολιτικής για το Δήμο, θα πρέπει να διαπραγματευθεί με το υφιστάμενο κατεστημένο συμβούλων και υποψηφίων, και όπως λένε < οποιος έχει το καρπούζι έχει και το μαχαίρι>. Συνεπώς η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα είναι σε βάρος των απλών πολιτών. . Ομως με ποιούς συμβούλους, από ποιό συνδιασμό και με τι ανταλάγματα;
    Ισως η απλούστερη λύση είναι η διαπραγμάτευση με τα τρία Αδέλφια. Αυτοί και αν έχουν δημιουργήσει ένα Βατοπαίδι στην πολιτική σκηνή της Σάμης. Χωρίς το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης / υποταγής στη θέλησή τους ούτε να διανοηθείς να σκεφθείς και να προτείνεις κάτι. Και αυτοί αφού διερευνήσουν οικονομικές και πολιτικές συνέπειες και κέρδη θα αποφασίσουν και θα εφαρμόσουν μέσω των παρατρεχάμενών τους στο Δ.Σ..
    Αν πάλι προτείνεις κάτι ή διαννοηθείς να βοηθήσεις το Δήμο χωρίς την έγκρισή τους, η λάσπη τόνοι ολόκληροι από τα παπαγαλάκια τους που περιφέρονται σε πληρωμένες εργαασίες.
    Δήμαρχε, η επιλογή συμβούλων, τόσο του Δ.Σ. σου όσο και των άτυπων συνεργατών σου, - αν αληθέυουν τα όσα ακούγονται περί των τριών αδελφιών- όπως αποδείχθηκε, είναι σημαντικότερη ακόμη και από την ίδια την διαχείριση του δήμου.
    Θεωρώ την παραίτηση του συμβούλου σου πρίν από κάποιους μήνες ως την εντιμότερη στάση από τους αντιπολιτευόμενους συμβούλους της παραταξής σου. Θεωρώ απίσης τη στάση σου της αποπομπής αναξιόπιστου μέλους του Δ.Σ. επίσης έντιμη και με σαφή προσανατολισμό, που αν μη τι άλλο έδειξε την διάθεσή σου απεναντί του. Η επαναφορά του ήταν φαντάζομαι αναγκαία για τη λειτουργία του Δ.Σ. Απεναντίας η στάση του να παραμείνει στο Δ.Σ. είναι κατακριτέα από όλους τους σώφρωνες πολίτες και ενδυναμώνει το βαθμό αναξιοπιστίας του.
    Αυτά έχοευν συμβεί και με την παραλία της Σάμης. Μελάνι χαλάμε μόνο για να τα γράφουμε.
    Πολίτες της Σάμης άν έχετε καταλάβει καλά οι Τρομπούκηδες και οι Βλαστοί είναι αναμεσά μας.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή αγαπητέ Οίστρε, ο Δήμαρχος αθωώνεται λόγω των τριών αδελφών - όπως τους αναφέρεις κι εσυ. Είδες εσύ προτάσεις να έλθουν για συζήτηση; είδες καμμιά πρωροβουλία; ένα σωρό πράγματα έχουν ειπωθεί σε αυτό το blog. είδες κάποια δουλειά; είδες κάποιο ...άγχος; εγώ δεν είδα. Και είμαι σίγουρος γι αυτό. Γιατι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου αν υπήρχαν πρωτοβουλίες και έργο θα υπήρχε και ...λάσπη. Και κάτι τέτοιο δεν υπήρξε. Ύπνος λοιπόν. Βαθύς και εγκληματικός. Για την περιοχή, για τους επαγγελματίες της, για όσους νεους ανθρώπους εχουν μείνει και προσπαθούν ζήσουν. Και μάλιστα ύπνος την ημέρα, για να μπορούμε να δουλεύουμε τη νύχτα! Και αν η παραίτηση συμβούλου είναι πράξη έντιμη, τί θα συμβούλευες ένα δήμαρχο που δεν μπορεί πλέον να περάσει μια θέση στο ΔΣ να κάνει; πες του κάτι γιατι μαθάίνουμε ότι επιθυμεί να ξανακατεβεί υποψήφιος!

    πάραλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΟΙΣΤΡΕ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙΣ ΑΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΕΣΥ ΕΚΟΨΕΣ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΥΕΣΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΚΕΦΑΛΗΝΙΑΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΗΛΑΣ, ΑΛΩΣΤΕ Ο ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΥΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΛΩΣΤΕ Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΓΟΥΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ !!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ
    ΞΟΙΣΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε φίλε παραλε δεν κατάλαβες ότι η αγωνιά του οίστρου είναι να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς της διάλυσης γι αυτό τρελαίνεται μην βρεθεί κάποιος και του χαλάσει την σούπα υπομονής όλα θα αποκαλυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΜΗΣ - ΠΑΡΑΛΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Aγαπητέ Πάραλε – ίδια προσφώνηση χρησιμοποιώ- άν και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, στην παρούσα φάση διατηρούμε την ανωνυμία μας.
    Οφείλω να δώσω τουλάχιστον ένα στίγμα της ταυτότητάς μου. Δεν είμαι – άν και κινδυνέυω να χαρακτηρισθώ με όσα ακολουθούν-, λάτρης ή οπαδός του Δημάρχου, ούτε και του παρέχω στήριξη σε οποιαδήποτε φάση της πολιτικής και επιχειρηματικής του ζωής ή καριέρας.
    Εδω΄θα πρέπει να προσθέσω ότι δεν παίζει και καμμία σημασία το παραπάνω, διότι άνθρωποι που τον στήριζαν και μέχρι χθές στις συζητήσεις τον ανάφεραν ώς αδελφό, συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του και επαγγελματικά αναδείχθηκαν ή επιβίωσαν, σήμερα μετατρέπουν το άσπρο σε μαύρο και την οποιαδήποτε ενέργειά του την αποδυναμώνουν για λόγους προσωπικής φιλοδοξίας, εγωισμού, τηλεοπτικης παρουσίας κ.λ.π.
    Ας προχωρήσουμε έτσι λοιπόν και ας σκεφθούμε ή ας θυμηθούμε τις ακόλουθες προτάσεις΄και στοχεύσεις του Δημάρχου, και για τις οποίες ειμαι απολύτως σύμφωνος:
    1.Για την αναβάθμιση του τουρισμού στη Σάμη την κατασκευή νέου μόλου εξυπηρέτησης κρουαζερόπλοιων
    2.Ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού, με πρόσθετα κονδύλια, τα οποία δεν του δίνει ο Περιφερειάρχης εξαιτίας της κάκιστης διαχείρισης του Δ.Σ του ανεπαρκούς Αρτελάρη για τα προηγούμενα προγράμματα του Δήμου Σάμης.
    3.Προτάσεις για νέα σχολικά κτίρια, που δεν πέρασαν από το Δ.Σ.
    4.Ενεργοποίηση της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής για υδατικό αποθεματικό
    5.Ενέργειες για την δημιουργία του σπηλαιολογικού πάρκου με παρουσιάσεις και υπομνήματα
    6.Κινήσεις για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, παρά τις αντιξοότητες εξαιτίας της πλημμελούς διαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης
    7.Κινήσεις για την αντιμετώπιση της επιχείρησης του χοιροτροφίου που δεν έλαχε της σύμφωνης γνώμης του Δ.Σ Αραγε γνωρίζουμε το γιατί;
    8.Προσπάθεια για προώθηση του γηροκομείου με την στρεβλή λειψή και ανεύθυνη πρόταση που επέλεξε και παρουσίασε ο υπάλληλος τέως Δήμαρχος
    9.Κινήσεις για την διαμόρφωση του πολεοδομικού ιστού της Σάμης με την κατασκευή περιφερειακών δρόμων και επέκτασης της ζώνης δράσης των επιχειρήσεων και εκτός παραλιακής ζώνης.
    Βέβαια εγώ ο χαζός θέλω να πιστεύω ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο ρόλος του Δημάρχου με σχέδια και προγραμματισμό έργων αναβάθμισης της περιοχής σε μακροχρόνια βάση σχεδιασμού και στόχευσης. Ποιά η άποψη των εκλεγμένων δημοτικών συβούλων, που σίγουρα είναι περισσότερο αποδεκτοί από μένα, και ασφαλώς είναι και εξυπνότεροι;
    Ας απαντήσουμε λοιπόν σ΄αυτό το ερώτημα μόνοι μας. Για να βοηθήσω όμως στην απάντηση θα προσθέσω ακόμη ενα συλλογισμό. Πρόσφατα έγιναν τρείς συνεδριάσεις της Δημαρχιακής επιτροπής για την επιλογή υλικού – πέτρας ή βότσαλου - στη διάστρωση πεζοδρομίων και απαιτήθηκε η συνδρομή συμβούλου Σαφέστατα το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο και η ευθύνη για τις επόμενες γενιές πολύ σημαντική από την επιλογή. Υλικού. Δεν υπήρχε καμιά διαθεση αντιπολίτευσης στο Δήμαρχο. Δεν υπήρχε καμμία διάθεση καθυστέρησης των προτεινόμενων έργων,ούτε και καμμία εμπάθεια.
    Αφού λοιπόν για τα πεζοδρόμια έγινα τρείς συνεδριάσεις για τα παραπάνω έργα, η διάθεση των συμβούλων και η επάρκειά τους θα οδηγήσει σε 8 τετραετίες για την λήψη απόφασης.
    Θα προσθέσω και στον φίλο τον ανώνυμο ότι ουδεμία αγωνία έχω για την διατήρηση αυτού του καθεστώτος, απεναντίας επιθυμώ την εξάλειψή του και την προοπτική αναδιαμόρφωσης του Δήμου μέ έργα μακροχρόνιου σχεδιασμού και ανάπτυξης σαν αυτά που προτείνει ο Δήμαρχος. Αλλά είπαμε εγώ είμαι ο χαζός και οι Δ.Σ. της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης οι έξυπνοι. Είναι φίλε πολύ έυκολο να ρίχνεις << σούπα>> στη συζήτηση και το γεγονός αυτό αναδεικνύει είτε το βαθμό αντίληψης της κοινωνίας μας είτε την εκδούλευση που προσφέρεται σε συγκεκριμένα άτομα με τις παντελώς άστοχες θέσεις σου
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Οίστρε,

    Δεν μπορώ να είμαι απολογητής του Δημάρχου, ουτε και κανενός άλλου. Δεν είμαι επίσης και τόσο ενημερωμένος όσο εσύ. Δυστυχώς οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δεν δημοσιεύονται.

    Τώρα όσον αφορά τις στοχεύσεις του δημάρχου, μακάρι να μη είχαν μείνει στοχεύσεις. Χρειάζεται και αποτέλεσμα.

    1. Νεος μωλος εξυπήρέτησης κρουαζιεροπλοίων. Προφανώς, το υπόλοιπο λιμάνι δουλεύει στο 100% των δυνατοτήτων του και τα υπόλοιπα είδη τουρισμού έχουν φτάσει στον ...κόρο στην περιοχή μας. Δες το σχόλιο του Ταλιμπάν: "Όμως το λιμάνι της Αγ. Ευφημίας είναι γεμάτο από σκάφη κάθε βράδυ, γιατί άραγε;; Και το δικό μας είναι και τζάμπα.".
    2. Ποιές είναι οι ενέργειες; αν εννοείς συγκεκριμένες μελέτες συγχώρεσε μου την άγνοια. Μια μελέτη όμως νομίζω ότι αξιολογείται αυτόνομα. Μπορεί και να κανω λαθος.
    3. Προτάσεις που δεν πέρασαν από το ΔΣ. Άρα λοιπόν δέχεσαι ότι ο Δήμαρχος δε μπορεί να ελέγξει το ΔΣ. είναι και αυτό δείγμα αποτελεσματικότητας και/ή συγκυριών. Δεν αμφισβητεί κανείς προθέσεις, αλλά πράξεις και δυνατότητες.
    4. Ενδιαφέρον.
    5. Ακόμη ένα έργο που ακούγεται από τη δεκαετία του ΄80. Αλλά με παρουσιάσεις και υπομνήματα δεν γίνονται έργα. Θέλει κάτι παραπάνω. Ούτε νομίζω θα βρεις κάπποιον να διαφωνήσει με τη δημιουργία σπηλαιολογικού πάρκου. τι γίνεται όμως....
    6. Τι θα πει κινήσεις; Παρουσιάστηκε πλάνο λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Κανείς δεν αρνείται την πρόοδο στο έργο αλλά και τις καθυστερήσεις και τα αισθητικά τερατουργήματα. Ο Δήμος δεν κάνει μονο κινήσεις, προγραμματιζει και αποφασίζει. και ενημερώνει.
    7. Ενδιαφέρον. Πάλι όμως δεν μπόρεσε να ελέγξει το ΔΣ. Μάλλον λάθος επιλογες συνεργατών.
    8. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λές προώθηση του γηροκομείου. Ποιο είναι το πλάνο λειτουργίας, το καταστατικό, ο φορέας διαχείρησης, η χρηματοδότηση...
    9. Ποιες είναι οι κινήσεις αυτές; κάτι είχε ακουστεί ας ΄πούμε για ενδεχόμενο "κόψιμο" των πεζοδρομίων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της σταθμευσης...Και βέβαια τα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά της παραλίας δουλεύουν στο φουλ...

    Δεν αμφισβητώ φίλε μου τις προθέσεις κανενός, πολυ περισσότερο του δημάρχου. Που πρεπει να στηρίζεται απο όλους μας μια που έχει εκλεγει για τέσσερα χρόνια. Αποτελέσματα δε βλέπω όμως. διαβασε και τα άλλα σχόλια. Αγωνία θα δεις. Και αγανάκτηση.

    Ευχαριστώ για την συζήτηση έστω και στη βάση των παντελώς άστοχων θέσεών μου.

    Πάραλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΜΗΣ - ΠΑΡΑΛΟΣ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ (συνέχεια)
    Επιπλέον των παραπάνω σε απάντηση της ερώτησης για την παραίτηση του Δημάρχου, και σε όρους ποδοσφαιροποίησης της Δημοτικής μας ζωής, γνωρίζω ότι στις σοβαρές ομάδες σε διαμάχες προπονητή και παικτών πάντα φεύγουν οι παίκτες. Δυστυχώς στη λογική μας εμπεδώσαμε τη Σωκράτιο (ΟΣΦΠ) και Τροχανική (ΑΕΚ) λογική.
    Οι απόψεις μου όπως καταγράφηκαν έχουν τον κίνδυνο παρερμηνείας από μερίδα αναγνωστών, ότι προέρχονται από το Δημαρχείο. Σας διαβεβαιώ, ότι όυτε ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει τις απόψεις μου, ούτε η προφορική μου θέση απέναντι στον Δήμαρχο είναι τόσο επιεικής όσο εμφανίζεται στα κείμενά μου.Απεναντίας είναι σκληρά αντιπολιτευόμενη. Ομως απαιτείται να τεθεί μια βάση για συλλογική σκέψη και σε κάθε ζήτημα να αποδίδονται << τα του καίσαρος τω καίσαρι>> και αυτές είναι οι θέσεις μου επί του παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΟΙΣΤΡΕ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙΣ ΑΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΕΣΥ ΕΚΟΨΕΣ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΥΕΣΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΚΕΦΑΛΗΝΙΑΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!! ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΛΩΣΤΕ Ο ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΥΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΛΩΣΤΕ Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΓΟΥΝ , ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ !!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ
    ΞΟΙΣΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΙΔΙΑ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟ BLOG ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΩΔΥΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΛΕ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ο ΟΙΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΣΕ ΤΟΥ.

    ΞΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας μην ξεχνάμε ότι, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, ο σχολιασμός πρεπει να διασφαλίζει το επιπεδο της συζήτησης. Γιατί ο στόχος είναι η συζήτηση να ειναι όσο γίνεται πιο παραγωγική. Αυτό σημαίνει ότι μια αναθεώρηση σχολίων χρειάζεται κάποιο χρόνο.

    Ας έχουμε λίγη υπομονή και όλα γίνονται. Είναι ίσως λίγο άδικο κάθε φορά που καθυστερούν οι αναθεωρήσεις και η δημοσίευση σχολίων να κατηγορούμαστε ότι παρέχουμε ..προστασία! Αν "προστατεύαμε" κάθε φορά αυτούς που μας προσάπτουν, θα είμαστε το λιγότερο σχιζοφρενείς. Η μόνη προστασία που προσπαθούμε να παρέχουμε είναι στο επίπεδο της ενημέρωσης και της συζήτησης.

    Είναι το μόνο που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε. Βοηθήστε μας με λίγη παραπάνω προσοχή στο ύφος των σχολίων. Επίσης επιτρέψτε μας να τονίσουμε εδώ ότι υπάρχει ο κίνδυνος η ενασχόληση με αυτό και όχι με τα τόσα τεράστια ζητήματα της περιοχής μας, να μας οδηγήσει στο να χάνουμε έστω και για λίγο την ουσία. Αισθανόμαστε όμως υποχρεωμένοι να απαντάμε σε τέτοια σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΞΟΙΣΤΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΥ ΤΟΠΕ ΟΤΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΕΤΣΙ - ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΣΤΡΟ ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξοιστρε η ενημέρωση που έχει ο ΟΙΣΤΡΟΣ είναι απίθανο να του δίδεται. Πρόκειται εκ του ασφαλούς για αυτονομούμενο μέλος της Δημαρχιακής επιτροπής με τάσεις για Δήμαρχος. Ξέρει και από ζαχαροπλαστική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά η πληροφόρηση που έχει ο οίστρος προέρχεται πράγματι από τα Νομαρχιακά και Λιμενικά. Αναρωτηθήτε ποίος κάνει παρέα με αντινομάρχες και βρίσκει κοινή αποδοχή από όλες τις Παρατάξεις στα καφενεία του στο Λιθόστρωτο και είναι και μέλος της Δημαρχιακής επιτροπής. Αυτός είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ ΞΟΙΣΤΡΕ Η ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥ , ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΛΕ ΚΑΙ ΟΙΣΤΡΕ ΣΑΝ ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΌΤΙ ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩς ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΤΟ BLOGS ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ. Η ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΡΑΛΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΣΤΡΟ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΣΤΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ. ΙΣΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙς ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
    Ο ΜΑΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παπαγαλάκια και πολιτικοί ηγεμονίσκοι ενωθείται. Την κωμωδία του προεκλογικού αγώνα σας θα την παρακολουθήσουμε όλοι με ένα ωραίο, χαζό, χαρούμενο χαμόγελο. Ωραίο γιατί όλα αυτά που γράφονται - από δημότες της Σάμης που ανακατεύονται στα κοινά – είναι πραγματικά όμορφα. Χαζό γιατί πάντα αυτοί θα μας κυβερνούν και μεις σαν χαζοί αυτούς θα ψηφίζουμε. Χαρούμενο γιατί νοιώθουμε χαρά που σας ψηφίσαμε και μας καθοδηγείται επάξια. Παρακολουθούμε με ευχαρίστηση συζητήσεις που ασχολούνται με την προοπτική του τόπου και ξαφνικά ο χαζός ο ΞΟΙΣΤΡΟΣ που θέλει να ξαναφέρει μνήμες προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων δημιουργεί κατινίστικο κλίμα συζήτησης. Σε ξέρουμε φίλε και χαμογελάμε χαζά όπως και το κέντρο που σε βγάζει στο κλαρί. Ελεος, αντί να πάρεται θέση για το Δήμαρχο και το Δ,Σ, οι εμπάθειές σας και η εκδίκηση, σας κατατρώγουν τα σωθικά και τη σκέψη σας. Ωραία ξεκινάτε. Χαζά και χαρούμενα.
    Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΟΥ ΞΟΙΣΤΡΕ. ΑΣΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΡΑΛΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΣΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΩ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ. ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΞΟΙΣΤΡΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΛΕΙ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.
    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΡΑΛΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΟΙΣΤΡΟΣ. 16 ΜΉΝΕΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑΧΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΞΟΙΣΤΡΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΛΕΙ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΌ ΠΟΙΟΝ . Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΛΑΒΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΙΘΕΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΕΣΕΩΝ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΝΙΤΕΣ , ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. ΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΧΑΜΕΝΟΙ Α ΧΑΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξοίστρε φαίνεται ότι σε πόνεσε πολύ. Αυτόν τον μάθαμε αν ισχύουν τα όσα λές. Εσύ είσαι της δημαρχιακήε πειτροπής ή του Δημοτικού συμβουλίου. Θα μας πείς και τι σε πόνεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΜΗΣ - ΠΑΡΑΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2
    Αγαπητέ πάραλε όπως βλέπεις συμφωνούμε σχεδόν σε όλα. Οι διαφορές μας βρίσκονται
    1. στο ότι τα έργα έχουν τουλάχιστον προταθεί ή υπάρχουν στο μυαλό κάποιου για να γίνουν και συμφωνούμε ότι έχουν ΄γινει οι ελάχιστες δυνατές ενέργειες για την πραγματοποίησή τους και επιθυμούμε στον ίδιο βαθμό και οι δύο να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα
    2. Στην ανασταλτική δράση του Δ.Σ εγώ βλέπω μιά λύση κις εσυ μιά άλλη. Ουδόλως με ενδιαφέρει πιά θα είναι αλλά να βρεθεί. Στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα το Δ.Σ. εγώ αιτιολογώ τη μία λύση και εσύ την άλλη.
    Ουδέποτε έγραψα για άστοχες παρεμβάσεις δικές σου. Απλούστατα μπέρδεψες την αναφορά μου στον επόμενο αναγνώστη που αναφέρεται σε < σούπα> και σε αυτόν αναφέρομαι.
    Εκπλήσσομαι για τον τρόπο αντιπαράθεσης του συγκεκριμένου Δημ. Συμβούλου ή του συνεργάτη του και την ευκολία με την οποία αποτυπώνει προσωπικές κατηγορίες σε υποθέσεις και εκφράζει συμπεράσματα για άτομα που με τη στάση τους δεν έχουν ουδέποτε δημιουργήσει ζητήματα στη Σάμη.
    Αντιλαμβανομαι ότι εκπορέυονται στα πλαίσια της δημιουργίας κλίματος των προηγούμενων προεκλογικών αναμετρήσεων.
    Θλίβομαι που στις θέσεις κάθε πολίτη αντί να υπάρχουν οι νέες θέσεις , ειδικά των ανθρώπων που ενασχολούνται με τα κοινά υπάρχει η λάσπη, η συκοφαντία, και προσωπικές αντιπαραθέσεις.
    Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους αναγνώστες αρκούν. Δεν ασχολούμαι άλλο με το κατάπτυστο κείμενό σου Δημ. Σύμβουλε με την παρέα σου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    ΟΙΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Διαβάζω τα σχόλια περί 3 αδελφιών και θυμάμαι ότι ανάλογους τίτλους φέρουν συνήθως εστιατόρια(άρα μαγείρεμα) και επίσης αλιευτικά σκάφη (βλέπε ψάρεμα). Να είναι σύμπτωση;;
    Ταλιμπάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητό roupaki συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό που αναπτύσσεις για την ποιότητα του διάλογου που θα πρέπει να ανταλλάσσουμε μέσω του blog. Αυτά όμως ισχύουν όταν τα άτομα που ανταλλάσσουν απόψεις έχουν αντίληψη τι σημαίνει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με επιχειρήματα και προπάντων όχι με σπίλωση προσωπικοτήτων. Αυτό συμβαίνει όμως όταν η άνθρωποι που χρησιμοποιούν το όπλο του διαδικτύου έχουν σαν στόχο τον παραγωγικό διάλογο και όχι την εν ψυχρώ εκτέλεση , στην περίπτωση μας όμως δυστυχώς άτομα με απωθημένα ετών προσπαθούν να κάνουν διαχείριση της ήττας τους δημιουργώντας πλασματικές προσλαμβάνουσες στα όρια των έμμονων της σχιζοφρένειας , βέβαια αν θέλουμε να δικαιολογήσουμε κάποιες κατάστασης , σαφώς παίζουν τεραστία σημασία τα βιώματα της παιδικής ηλικίας κάθε ανθρώπου και στην περίπτωση μας όταν δεν έχεις κερδίσει ποτέ ούτε στο γήπεδο πόσο μάλλον στην πολιτική τότε πάντα κατηγορείς τον αντίπαλο που σου παίρνει το πρωτάθλημα ότι χρησιμοποίησε πρακτικές τύπου Κοκκαλη για να έχεις την δυνατότητα να κρατάς τους οπαδούς στις εξέδρες και να μην αλλάζουν ομάδα .
    Έχω λοιπόν να πω σε κάποιους ότι οι κοινωνία που τόσο πολύ αμφισβητούν το κριτήριο της τους έχει απόδοση την θέση και την άξια που τους αξίζει , μην προσπαθούν λοιπόν πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα να θολώσουν το τοπίο το πιο τίμιο θα ήταν να σιωπήσουν γιατί ενίοτε η λάσπη γυρίζει και πίσω!
    Με λίγα λόγια αν ήθελα να ήμουν πιο περιεκτικός και περιγραφικός θα έλεγα ότι ¨¨της κοντής ψ…. της φταίνε η τρίχες¨ σέβομαι όμως της συχνές παράκλησης σας για το επίπεδο του διαλόγου .
    Ευχαριστώ για την ανοχή σας.
    Ξοίστρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. kontrastare poy eisai me ta vraia soy...na baleis ta syka sth skafi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για πιο λόγω τσακώνεστε? Δεν έχω καταλάβει . το θέμα είναι η απόφαση της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα Σάμης. Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό ? τι μπορούμε να κάνουμε …

    Όλοι εσείς που με απλά λόγια τι «λέει ο ένας στον άλλο» και τι καταφέρατε … κάτι κάνατε, μαγκιά …

    Και μετά σου φταίει το ΔΣ . του Δήμου . δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΟΜΟΡΦΑ ΧΑΖΑ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ
    Αφού Αγαπητό roupaki συμφωνεί απόλυτα Ο ΞΟΙΣΤΡΟΣ με το σκεπτικό που αναπτύσσεις για την ποιότητα του διάλογου που θα πρέπει να ανταλλάσσουμε μέσω του blog και με λίγα λόγια θα ήθελε να είναι πιο περιεκτικός και περιγραφικός θα έλεγε ότι ¨¨της κοντής ψ…. της φταίνε η τρίχες¨ σέβεται όμως της συχνές παράκλησης σας για το επίπεδο του διαλόγου και δεν το λέει. Δηλαδή πόσο πιό ΟΜΟΡΦΑ θα μπορούσε να το πεί;
    Λέει επίσης ότι οι κοινωνία που τόσο πολύ αμφισβητούν το κριτήριο της τους έχει απόδοση την θέση και την άξια που τους αξίζει , μην προσπαθούν λοιπόν πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα να θολώσουν το τοπίο το πιο τίμιο θα ήταν να σιωπήσουν γιατί ενίοτε η λάσπη γυρίζει και πίσω!
    Η έως τώρα παρουσία του στην ιστοσελίδα, ούτε λάσπη έχει δώσει, ούτε ανταγωνιστές του στην πολιτική σκηνή έχει θίξει. Ας Ξαναδιαβάσει το κείμενό του που έστειλε θίγοντας ακόμα και αρχηγό συνδιασμού και ας σκεφθεί τι ακριβώς σημαίνει λάσπη και πιά η διαφορά με τον Βόθρο. Πόσο πιό ΧΑΖΑ θα μπορούσε κάποιος να διακαιολογήση τα λάθη του;
    Ολοι εμείς παρακολουθούμε μέλος της τοπικής πολιτικής σκηνής να εκφράζεται ΧΩΡΙΣ χυδαιότατα σε γενική πολιτική κριτική που γίνεται για τον τόπο μας. Πολιτική Κριτική που αποφεύγει τα προσωπικά, τα οικογενειακά και τα κατινίστικα. Και τι προσπαθουν να μας πούν; Αλοίμονό σας άν τολμήσεται να μας κριτικάρεται, έχουμε να βγαλουμε για όποιον το τολμήσει τόνους λάσπης και δεν θα σας ξεπλένουν Ωκεανοι. Και μείς ξέροντας το σκεπτικό τους, και με το φόβο μη λάχει και πέσουμε στο στόμα τους δεν θα πρέπει να μιλάμε , να λέμε την γνώμη μας , να παίρνουμε θέση σε τοπικά θέματα, αλλά μας ζηοάνε να μας φτύνουν και να δροσιζόμαστε, να εκβιάζουν και να σφυρίζουμε αδιάφορα και να χορεύουμε τσάμικο με τις νότες τους. Να νοίωθουμε ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ για το ρουσφετάκι που μας έκαναν και να ξέορυμε ότι αυτά που αυτοί αποφασίοζυν είναι τα καλύτρα για μας. Μα πάτε καλά ρε παιδιά; Για συνέλθετε.
    Ετσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα.
    Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΞΟΙΣΤΡΑ θΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΜΆΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΕ ΠΟΝΕΣΕ, ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟς ΜΕ ΗΘΟΣ ΜΑς ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Δ.Σ. ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΔΕΟΝΤΟΣ. ΕΧΕΙΣ ΗΘΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙς ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΞΟΙΣΤΡΑ συνεχίζεις τη θλιβερη εικόνα σου. Οι προσωπικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες και συ το καταλαβαίνεις αλλά το επιλέγεις. Η πολιτκή θέλει άντερα που φαίνεται ότι δεν τα έχεις. Ψάξου λοιπόν πρίν κινηθείς με την παρέα σου για το επόμενο Βήμα σου τη Δημαρχία. Εμείς οι πολίτες σε παρακολουθούμε στενά και υποπτευόμαστε, είμαστε σχεδόν σίγουροι για το πιός είσαι. Ψυχραιμία λοιπόν γιατί οι χυδαίες προσωπικές απαντήσεις το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν τριγμούς στην κοινωνία μας. Σε συμουλέυω λοιπόν ΞΟΙΣΤΡΑ ασε ρο ξύσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θλίψη και απογοήτευση για μας τους νεους που θέλουμε να πάρουμε πτυχίο για να επιστρέψουμε και να προσφέρουμε στον όμορφο τόπο μας. Όλοι είμαστε με το μαχαίρι στο χέρι και βάζω και εμάς μέσα γιατί ο κομπλεξισμός, η χαιρεκακία και ο ατομικισμός των γονιών μας μεταφέρεται και σε εμάς. Σας παρακαλώ να μην γίνει με το ιστολόγιο ότι γίνεται και με τα Δ.Σ. στην τηλεόραση. Η εικόνα δεν είναι αστεία και η τηλεόραση κλείνει. Είναι η πρώτη φόρα που δημιουργείται ένας ιστότοπος με άμεση ενημέρωση από όλους και μας κάνει να νιώθουμε πιο κοντά στην Σάμη. Ας μην καταντήσουμε να μην μπαίνουμε και στο ιστολόγιο. Επειδή λέγονται και διάφορα για την τηλεόραση, να σας πω ότι πρόβλημα δεν είναι το μέσο αλλά αυτός που το χρησιμοποηεί. Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται, πρέπει να γνωρίζουν. Κανείς από εσάς δεν είναι εκεί με το ζόρι. 'Ολοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχετε δώσει την υπόσχεση στον κόσμο ότι θα εργαστείτε για τον τόπο Σταματήστε να προβάλετε τα μειονεκτήματα των άλλων και εκμεταλευτείτε τα πλεονεκτήματα του καθενώς. Κανείς δεν βγαίνει από την ιστορία με τα χέρια καθαρά. Πάρτε πρωτοβουλίες για συσπείρωση και βάλτε στόχους. Τόσα χαρίσματα έχει ο τόπος μας. Αναδείξτε την περιοχή και βελτιώστε την ποιότητα ζωής των κατοίκων γιατί οι καιροί δεν είναι εύκολοι και έρχονται χειρότερα. Δεν είναι η εικόνα αυτή μιας πόλης που θέλει να πουλήσει τουριστικό προιόν. Και αν δεν γνωρίζεται πως μην διστάσεται να συμβουλευτείτε ειδικούς. Αν είστε ειλικρινείς και το πιστεύετε θα σας πιστέψει και ο κόσμος. Κάντε ένα τόπο που θα μας αγκαλιάζει και δεν θα μας διώχνει. Δεν θέλουμε να είμαστε τουρίστες στον τόπο μας.

    Σας ευχαριστώ,
    ο Φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μια χαρά τα λες αγαπητέ Φοιτητή, δυστυχώς δεν καταλαβαίνουμε ότι τον περισσότερο κόσμο δεν τον αφορούν οι προσωπικές μας αντιπαραθέσεις, αλλά το τι θα γίνει τελικά με την περιοχή μας, πώς μπορούν να λυθούν τα πολλά της προβλήματα και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητές της! Οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν είναι κατά βάση κακές, αρκεί να λειτουργούν προς όφελος του κοινού καλού και όχι σε βάρος του.
    Από την άλλη, το να κόβουμε σχόλια που θεωρούμε ανούσια επειδή ακριβώς δεν προάγουν την συζήτηση αγγίζει τα όρια της λογοκρισίας. Αλλά το πρόβλημα λύνεται εύκολα, με έναν πολύ απλό τρόπο: με την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή όλων ημών των υπολοίπων...Είτε γενικότερα στα κοινά είτε ειδικότερα σε αυτό το blog. Με σχόλια σαν και το δικό σου για παράδειγμα… Με άρθρα που εστιάζουν στην ουσία. Το ιντερνετ, σε αντίθεση με την τηλεόραση, δίνει αυτή την δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής, πράγμα που βοηθάει ακριβώς στο να κάνουν λιγότερο ...θόρυβο τακτικές τέτοιου είδους...Τακτικές που μας κρατούν πίσω κ που τελικά δεν ξέρουμε ποιον εξυπηρετούν...
    Ως blog, ετοιμάζουμε και θα δημοσιεύσουμε σύντομα και κάποια σχετικά post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΙΣΤΡΕ, ΞΟΙΣΤΡΕ και οι άλλοι,αφήστε τις προσωπικές μπλογκομαχίες.Αν θέλετε να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου,υπάρχει πεδίο λαμπρό.Δείτε,το Γηροκομείο,ΤΟ τουρισμό, τον αθλητισμό,το σχέδιο πόλης,τα μνημεία,τα χωριά,το βιολογικό.Ολα αυτά θέλουν κριτική και θέσεις.Θέλουν έλεγχο οι πράξεις του Δημάρχου των ικανότατων Αντιδημάρχων,και όλων των Δημοτικών Συμβούλων,εκτός και αν νομίζουμε ότι όλα πάνε καλά και μένουμε με τις κόντρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΝΕΟΣ, ΦΡΕΣΚΟΣ,ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥς ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΟΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΥΓΝΑ ΒΡΩΜΙΚΑ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ, ΜΕ ΤΙς ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥς ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ φοιτητή, το να είμαστε τουρίστες στον τόπο μας είναι πολύ άσχημο. Δες πώς περνάνε οι τουρίστες στη Σάμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.