Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

'Εκθεση εικαστικών (01-07/07/2009) (2η διόρθωση)


Από τον κ.Στέλιο Βαλλάτο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση έκθεσης εικαστικών στο Αργοστόλι:


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ : «ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΣΩΜΑ»
Στα πλαίσια έκθεσης εικαστικών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 1/7/09
Μάκης Αποστολάτος (ποιητής – κριτικός – διευθυντής περιοδικού ΟΜΠΡΕΛΑ) «Το σώμα στη νεωτερική μας ποίηση. Σύντομες ματιές σε 20 περιπτώσεις».
Ευάγγελος Κεκάτος (φυσιοθεραπευτής – Διοικητής Γεν. Νοσοκομείου Ληξουρίου). «Η ομιλία της κίνησης».

Πεμπτη 2/7/09
Σοφία Αράβου-Παπαδάτου (Δρ κοινωνικής ψυχολογίας) «Σωματικός πόνος και φόβος: δίαυλος νεωτερικότητας».

Παρασκευή 3/7/09
Γεράσιμος Ρηγάτος (Επίτιμος Δρ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών – συγγραφέας) «Ηδονή και οδύνη στο έργο του Νίκου Καββαδία».

Σάββατο 4/7/09
Βασίλης Φιοραβάντες (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου) «Κρίση της παγκοσμιοποίησης: Τέλος των διαμεσολαβήσεων, προς την μεταπαγκοσμιοποίηση» Προλογίζει η Δρ. Σ. Παπαδάτου.

Κυριακή 5/7/09
Παρουσίαση του βιβλίου της Διονυσίας Πελάκη-Κατεβάκη «Πένα κεφαλονίτικη – λόγος περιπλανώμενος» από τους μελετητές – κριτικούς λογοτεχνίας, Marta Silvia Dios Sanz & Nikanor Kabos.

Σύντομη αναφορά σε τρία πρόσφατα ανθολόγια του περιοδικού ΟΜΠΡΕΛΑ ( «Το ρίγος-τρύγος σύγχρονων ποιητών» , «26 σύγχρονοι πεζογράφοι» , «Έρως – Θέρος: ποιημάτων απάνθισμα»).

Δευτέρα 6/7/09
Φίλιππος Νικολόπουλος(Καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Ινδιανάπολις) « “Η κόμη” του Κ. Μπωντλαίρ: αισθητική, νοηματική και “συμβολική” ερμηνεία».

Κατερίνα Τσιτσεκλή (συγγραφεάς – μεταφράστρια) «Το σώμα στον Α. Ρεμπώ».

Τρίτη 7/7/09
Κωνσταντίνος Μπούρας (συγγραφέας – κριτικός – θεατρολόγος) «Η ποίηση είναι μία υπόθεση σωματική».

Ακολουθούν αναγνώσεις ποιημάτων από Μάκη Αποστολάτο, Κώστα Ευαγγελάτο, Κατερίνα Τσιτσεκλή, τον ομιλητή κ.α. για το σώμα.

Έναρξη 7 μ.μ. – Είσοδος Ελεύθερη
------------------------------------------------------------------------------------
Επιπρόσθετα αντιγράφουμε από την σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων στην Κεφαλονιά (πηγή kephaloniaphotonews):

Εκθέτουν έργα τους: Στέλιος Βαλλάτος, Κώστας Ευαγγελάτος, Julia Gerrero, Gaterina Canellis, Ειρήνη Καουκάκη, Βασιλική Κάππα, Άρια Κομιανού, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, Μαρία Σπύρου, Γιάννης Στρατής, Φωτεινή Σχίζα.
Η έκθεση και οι φιλολογικές εκδηλώσεις πλαισίωσης θα φιλοξενηθούν ευγενώς στο Σπίτι του Δασκάλου ( Ριζοσπαστών 6, Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου).
Στόχος ―πέρα από τη συνάντηση δημιουργών διαφορετικών τόπων, ηλικιών, ειδών έκφρασης, σχολών, ρευμάτων και αντιλήψεων― είναι η διερεύνηση και ανάπτυξη των συνιστωσών του ομιλούντος σώματος στο χώρο της δημιουργίας στην εποχή μας. Επιθυμία οργανωτών και συντελεστών είναι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός βρίσκοντας υποστηρικτές.
...
Θα γίνουν επίσης αναγνώσεις ποιημάτων για το σώμα από αξιόλογους ποιητές καθώς και παρουσιάσεις εκδόσεων συγγραφέων της Κεφαλονιάς.

1 σχόλιο:

  1. Ένα "ευχαριστώ" είναι λίγο στους δημιουργούς, οργανωτές και συντελεστές. Ακόμη μια προσπάθεια που αγωνιά να βρεί υποστηρικτές. Την ίδια στιγμή ο δήμος μας οργανώνει ή έχει ήδη προγραμματίσει τις εκδηλώσεις των "εορτίων" που τα τελευταία χρόνια περνάνε μάλλον ...αθόρυβα ή θορυβωδώς από την πόρτα μας. Ας μην είμαστε εντελώς άδικοι. Πάντα νομίζω βρίσκεται χώρος για προβολή προσπαθειών συμπολιτών μας. Άλλα ίσως δε φτάνει μόνο αυτό. Περιμένουμε από τα εόρτια να αποκτήσουν χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής είναι μάλλον ...ανεμομαζώματα ετερόκλητων εκδηλώσεων. Ας περιμένουμε όμως και το φετινό πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.