Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Περί συγκοινωνιών

Από το ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας:

Γύρος νησιού: 20 ΕυρώΚάθε Τετάρτη και Σάββατο: Καταβόθρες - Φισκάρδο - Αγία Ευφημία -Μελισσάνη - Δρογκαράτη - Πόρος - Σκάλα - Αργοστόλι.

Κάτι λείπει, κάτι λείπει....

Εδώ και πολλά χρόνια η Σάμη δεν συμπεριλαμβάνεται στον "Γύρο του Νησιού" που προσφέρει το ΚΤΕΛ. Δεν ξέρουμε αν και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό, αλλά ας αρχίσουμε από τα πιο απλά: αν δεν μας ικανοποιεί αυτή η κατάσταση ποιές είναι οι κινήσεις που έχουν γίνει από το Δήμο και τους επαγγελματικούς φορείς; Και τί μπορεί να γίνει;

Επίσης, είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που συνδέεται η Σάμη με τα άλλα μέρη του νησιού;

Με το Αργοστόλι; με πρωινά δρομολόγια και ένα μεσημεριανό! όπως πριν από 20 χρόνια!!Ένας επισκέπτης που μένει στην περιοχή μας και δεν μπορεί να νοικιάσει αυτοκίνητο ή να πάρει ταξί πρέπει να πάει να μείνει στο Αργοστόλι, ή αντίστροφα αν μένει εκεί απλά δεν μας επισκέπτεται και τόσο εύκολα.

Με το Φισκάρδο; με ένα δρομολόγιο που τον αναγκάζει να αλλάζει λεωφορείο στα Διβαράτα!!

Με τη Σκάλα; με τον Πόρο;
Με τα χωριά μας;

Και πώς θέλουμε να λέμε ότι είμαστε κομβικό σημείο του νησιού με τέτοια κακής ποιότητας συγκοινωνιακή κάλυψη; Και μάλιστα όταν απευθυνόμαστε σε ξένους επισκέπτες που έχουν συνηθίσει σε πολύ καλή ποιότητα υπηρεσιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Με τις παραλίες μας; Πώς μπορούν οι τουρίστες να επισκεφθούν οικονομικά την Αντίσαμο; την Αγία Παρασκευή; τα σπήλαια; θα είχε νόημα να προμηθευτεί ο Δήμος ένα μικρό λεωφορείο για να εξυπηρετεί αυτούς τους προορισμούς; Και μάλιστα συμπληρωματικά με τα ταξί της περιοχής μας. Δεν θα είναι ανταγωνιστικό - όλοι ξέρουμε ότι πολλοί από τους επισκέπτες επιλέγουν να περπατήσουν ίσως για λόγους οικονομικούς.

Θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει συπληρωματικά με το αντίστοιχο του Δήμου Πυλάρου που προσφέρει μετακίνηση προς και από το Μύρτο.

Ενδεικτικά παραθέτουμε το πλάνο του ΚΤΕΛ Λευκάδας για τη σύνδεση Λευκάδα - Νυδρί.
Πηγή: http://www.lefkada.gr/pages.asp?pageid=40&langid=1

3 σχόλια:

  1. Τόσα χρόνια Δήμος και ακόμα δεν αξιώθηκε να πάρει ένα μικρό λεωφορείο.Αν είχε, θα είχε λύσει τη πρόσβαση πολλών προς την Αντίσαμο,τη συγκοινωνία των χωριών με τη Σάμη,τη μεταφορά διαφόρων ομάδων κ.τ.λ.Ισως αυτό το μικροέξοδο δεν ήταν στα οράματα των Δημοτικών αρχόντων,που προτιμούν τη λύση του δανεισμού λεωφορείου από άλλους Δήμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Paidia ipiretisa prosfata ston Evro!!! Pou...? Ston Evro!!! Pou den einai kai toso touristiko meros san to diko mas nomizo! Emeina me to stoma anoixto apo ti sygkoinoniaki kalupsi pou eixe o nomos tous!!! Epatha plaka!!! Pos mporoun aftoi na exoun 10 dromologia kai vale tin imera ki emeis na exoume 1-2 ana proorismo...? Afta de ginontai oute stin Tanganika!!! Theloume kai tourismo meta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai na htan mono to ktel to teleytev einai ayto poy prepei na mas anisixi....
    exoume karavia ? apo sami ena kai o naylos fotia ... pio ftina pas krhth kai pio grirora... kai me politeli karavia oxi maounes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.