Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Περί σχολίων...

Από την αρχή αυτού του blog ξεκαθαρίσαμε τον σκοπό του. Δημιουργήθηκε για να γίνει χώρος επικοινωνίας, ενημέρωσης, προβληματισμού...Χώρος ανταλλαγής απόψεων ακόμα και θυμωμένων. Γι αυτό ακριβώς τα σχόλια στις αναρτήσεις ήταν εξ αρχής ανοιχτά προς όλους ακόμα και ανώνυμους. Με απόλυτο σεβασμό στην διαφορετική άποψη δημοσιεύσαμε και σχόλια με τα οποία διαφωνούσαμε. Βασιστήκαμε στην υπευθυνότητα των αναγνωστών μας να κρατήσουν ένα επίπεδο συζήτησης ουσιαστικής. Μέχρι πρόσφατα είχαμε αναγκαστεί να κόψουμε μόνο κάποια ελάχιστα(3-4), εντελώς άσεμνα σχόλια. Παρατηρούμε όμως ότι η κατάσταση τελευταία εκτροχιάστηκε...Και μάλιστα πιθανότατα από ένα ή δύο μόνο άτομα. Αναγκαζόμαστε λοιπόν και εμείς να αλλάξουμε πολιτική στο θέμα των σχολίων, για να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα αυτού του blog.
Κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη και θα δημοσιεύεται. Άποψη όμως πάνω στα θέματα που απασχολούν τον τόπο και κριτική -ακόμα και αυστηρή- για τις πολιτικές ενέργειες ατόμων και ομάδων. Προσωπικές επιθέσεις για πράγματα που δεν αφορούν τον κοινό βίο, άσχετα μικροπρεπή σχόλια σε αναρτήσεις που ασχολούνται με ουσιαστικά θέματα, αλλά και ο,τιδήποτε προσβάλλει την αισθητική μας απο εδώ και στο εξής δεν θα δημοσιεύονται. Έαν κάποιος θελήσει να κατηγορήσει συγκεκριμένο άτομο για συγκεκριμένες μη πολιτικές πράξεις, ας το κάνει, αλλά επώνυμα και με εξακριβωμένα τα στοιχεία του. Όνομα και τηλέφωνο π.χ. του καταγγέλοντα.
Δεν πρόκειται για λογοκρισία, δεν φιμώνουμε απόψεις. Οφείλουμε όμως να σεβαστούμε τους αναγνώστες μας και τον εαυτό μας. Το blog δεν το δημιουργήσαμε για να εκπέσει στο επίπεδο του κουτσομπολιού ή, για να το πούμε ακόμα πιο ωμά ώστε να καταλάβουν όλοι, του ξεκατινιασμάτος και από τους μεν και από τους δε...

6 σχόλια:

  1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ;!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ; ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;!!!
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΗΣ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ;ΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΕ ΥΠΕΡ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ;!!! ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΠΑΤΡΩΝΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΜΟΛΙΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΣΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ!!! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ ΠΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ!!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ!!!
    ΥΓ. ΟΤΑΝ Ο ΟΙΣΤΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και το σχετικό post ήταν ξεκάθαρο ας ξαναπούμε κάποια πράγματα. Φυσικά και δεν ζητήσαμε ποτέ όνομα και τηλέφωνο από όποιον θελήσει να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας!! Δεν λειτουργούν έτσι τα blogs. Όταν όμως γίνονται «καταγγελίες» για πράγματα που δεν αφορούν τον πολιτικό βίο των ατόμων, όταν εκτοξεύονται κατηγορίες για την προσωπική ζωή, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε να είναι επώνυμα... Σε κανέναν μας δεν θα ήταν ευχάριστο να βλέπει οπουδήποτε σχόλια που αφορούν την προσωπική ζωή συμπολιτών μας, και μάλιστα τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Θα σας ήταν ευχάριστο να βλέπετε να εκτοξεύονται ελαφρά τη καρδία και ανώνυμα κατηγορίες για πράγματα που ούτε μπορούν να αποδειχτουν ούτε αφορούν τον κοινό βίο; Αυτού του είδους τα σχόλια δεν είναι ευπρόσδεκτα στο blog μας! Και αφαιρέθηκαν όλα, όχι μόνο αυτά που αναφέρετε εσείς.

    Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορετικές κριτικές με τη μορφή σχολίων. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του blog: η συζήτηση. Και στο απυρόβλητο δεν είναι ούτε το ίδιο το blog. Ακούσαμε λοιπόν ότι είμαστε «γραφείο τύπου του Βαλλέτα» μέχρι ότι προπαγανδίζουμε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους (και μάλιστα διαφορετικούς κατά καιρούς...).
    Αυτό οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται αυτό που κάθε φορά διαβάζει. Και είναι καταρχήν καλοδεχούμενο. Την ίδια στιγμή όμως, ίσως χρειάζεται να σκεφτούμε ότι κάποιοι μπορεί να σκέφτονται κάπως «διαφορετικά»: Να κριτικάρουν συγκεκριμένες ενέργειες και να επαινούν άλλες απ’ όπου και αν προέρχονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες συγκεκριμένου ατόμου ή ατόμων...
    Διατηρούμε το δικαίωμα να έχουμε άποψη και να σχολιάζουμε και αρνητικά και θετικά τις πολιτικές πράξεις ατόμων ή ομάδων χωρίς να θεωρούμε εαυτούς «πατροναριζόμενους». Και φυσικά ευχαρίστως δημοσιεύουμε και την αντίθετη άποψη. Με πολύ ικανοποίηση λαμβάνουμε και δημοσιεύουμε απόψεις και ειδήσεις για όλες τις εκφάνσεις της κοινής μας ζωής στο Δήμο.

    Το σχόλιο του Οίστρου παρέμεινε ακριβώς επειδή αναφέρεται στον κοινό βίο και όχι στην προσωπική ζωή ατόμων. Όποιος θέλει μπορεί να το αντικρούσει. Ελπίζουμε να γίναμε –και πάλι- ξεκάθαροι. Και να επικεντρωθούμε πλέον στα ουσιαστικά. Θα συμφωνησουμε ότι έχουμε πιάσει πάτο σε πολλούς τομείς. Από όλους μας λοιπόν περιμένουμε βοήθεια για να μαθαίνουμε όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και απόψεις/προτάσεις για να πάμε παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Σάμη έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να μας ενώνουν.Σε αυτό, το blog μπορεί να είναι βήμα ουσιαστικού διαλόγου. Σωστές οι παρατηρήσεις του blog, γιατί αν γίνει βήμα κουτσομπολιού και προσωπικών τριβών, τότε σίγουρα θα πιάσουμε πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη ταμπακιέρα θα μιλήσετε; Τα υπόλοιπα δείχνουν τη μιζέρια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί αναγνώστες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε τα σχόλιά μας να είναι κατά το δυνατόν σχετικά με τη δημοσίευση κάτω από την οποία καταχωρούμε ένα σχόλιο. Όπως έχει αναφερθεί σχόλια άσχετα με μια δημοσίευση δεν θα δημοσιεύονται καθώς μάλλον μπερδεύουν και δεν διευκολύνουν την συζήτηση. Για μια ακόμη φορά λοιπόν παρακαλούμε όλους τους φίλους και αναγνώστες να καταχωρούν σχόλια σχετικά με τις δημοσιεύσεις. Αν κάποιος αναγνώστης επιθυμεί να σχολιάσει ένα θέμα που δεν υπάρχει δημοσιευμένο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της νέας δημοσίευσης μέσω του email του blog.

    Eυχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημιουργήθηκε επιτέλους ένα blog που έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα πολιτισμένο βήμα για τον τόπο και την πρόοδό του. Ήδη, για τους λίγους μήνες που λειτουργεί έχει επιτελέσει μέγιστο έργο: αναδεικνύει γενεσιουργά και επίκαιρα θέματα που χρόνια τώρα δεν τα έκαμε κανένας. Ούτε κάποιο πρόσωπο ούτε και ο Δήμος. Προβάλλει την κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Με παλιές φωτογραφίες, λαογραφικά στοιχεία, έθιμα, ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, τους δημιουργούς και τις εκδηλώσεις τους. Αποτελεί ένα βήμα, ελεύθερο βήμα πολιτισμικής ανόδου του τόπου μας. Έχει αγκαλιάσει με αγάπη όλες τις φωνές κι ο καθένας, ακόμη και ανώνυμα μπορεί να προσθέσει ένα λιθαράκι για τον τόπο. Ας το αγκαλιάσουμε όλοι. Η ελευθερία που προσφέρει το διαδίκτυο είναι συνάμα γοητευτική αλλά και αποκρουστική. Κι επειδή "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" ας κρατήσουμε και την τόλμη και την αρετή ώστε να προσδώσουμε στην ελευθερία τον ευπρεπή λόγο που της ανήκει, τα χαρακτηριστικά της κοσμιότητας, της οξείας κριτικής και της αμέριστης αγάπης για τον τόπο και την πρόοδό του.
    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.