Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

11η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το Δήμο Σάμης:

Σας προσκαλούμε στην 11η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 25η μηνός Ιουνίου έτους 2009 ημέρα Πέμπτη ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 3463/06 (ΔΚΚ) ΦΕΚ Α΄114/06 για την συζήτηση των κάτωθι θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
  1. Έγκριση Οργανισμού του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Δημήτριος και Λουκία Τζανετάτου".
    Εισηγητής: Δήμαρχος.
  2. Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Δημήτριος και Λουκία Τζανετάτου".
    Εισηγητής: Δήμαρχος.
  3. Επιλογή μελών Δ.Σ. Κ.Ε.Τ.Α.Π. Δήμου Σάμης.
    Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Ε.Τ.Α.Π.
  4. Πεζοδρόμηση παραλιακών οδών Δ. Δ. Σάμης.
    Εισηγητής: Δήμαρχος.
  5. Κατασκευή Νηπιαγωγείου στο Δ. Δ. Καραβομύλου από την Ο.Σ.Κ. ΑΕ.
    Εισηγητής: Δήμαρχος.
  6. Έγκριση μελέτης "Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Δ. Σάμης".
    Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία .

Σάμη 18 Ιουνίου 2009,

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Παναγής Δρακουλόγκωνας.

7 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Έχω μια απορία όμως. Δεν ειναι λιγο παράξενο να είναι στην ιδια συνεδρίαση ΚΑΙ η έγκριση του οργανισμού ΚΑΙ η εκλογή ΔΣ; Δηλαδή είναι έτοιμα καταστατικά, φορεας λειτουργίας, χρηματοδότηση και μας λειπει το ΔΣ; Πριν καποιο καιρο ήταν όλα στον αερα...

    Τελοσπάντων, θα πάει κανείς να μάθουμε τι έγινε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ (καλόνε μήνα)1 Ιουλ 2009, 2:01:00 π.μ.

    Τσώπα κι άκου!
    (γιωμένη μέρα-κι η ρίγανη ποιό πέρα.)

    Το ξώπορτο του γεροκομειού είναι αμπαρωμένο,
    και τα σκολειά στα χωριά είναι αμπαράδα!
    Είναι ο γέροντας που πρέπει να ψοφά στο μινούτο, η τα νιά που πρέπει ν' αδειάζουν απ' την αρκή τους;;;
    Γλέπεις παντού μεσήλικες μες τη θαμπούρα τους ν' αμπώνουνε...αμπώνουνε τα μόμολα στη ζωή...αμπώνουνε τσου νέους στο τίποτσι...αμπώνουνε τσου νεαυτού τσου στο γραμμάτιο,τη λευκή,τη ρουλέτα και το θανατικό... αμπώνουνε τσου γερόντους στη κάσα!
    Σ' ένα τόσο δα κανατσούλι, που να στουμπώσεις τόσα ονείρατα; Μπερκέτι! Έγίνανε τα οράματα...μισθοί και τ' αύριο έγινε τώρα...μόνο που φκιό το τώρα δε το σμιλέψατε εψές!
    Μπα γιέ μου...Εβάρεσα μια στεναξιά! Τι διάουτσο...Τρομπάρω ούλη μέρα; Χούφτιασα το μπικιόνι να έβρω ρίγανη που χα μποδάντσα άπ' το ΜΕΓΆΆΆΆΛΟ βουνό...κι ο Άγιοι φανέντες μου,στρατηγοί!!!Διάλεξα πέρσι τα ριγανόξυλα κι είχα μπατάρει τη ρίγανη.Τι να τα κάμω τα ριγανόξυλα ο μπελελός; προκαδούρες για τη μασέλα μου;;;
    κολόκατσα τ' ανάσκελα,αγκέλωσα στη κουφάλα μου ένα ριγανόξυλο κι έκαμε το τσερβέλο μου μια σκέψη!!!
    Ούλοι μας σκιαζώμαστε το κάουρα και ψαχνουμάστε
    για τσοι αστένειες, μη σκάσει το τσακουμάκι τση ζωής... Η νέα χολέρα που θα ρίξει αβέρτα κοσμούρα μες τη χωματσουλιά...η αστένεια ετούτης τση γενιάς, που αργά μας τρώγει τα σπλαχνικά και κανένας ντοτόρος δεν ειδικεύεται, κανένα υπουργείο δε δίνει ρόγα για το φάρμακο...είναι η Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην προηγούμενη (10η) συνεδρίαση του Δ.Σ. ένα από τα θέματά του ήταν και η "Οδοποιία". Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι τα Γριζάτα ήταν δεύτερα αλφαβητικά, ενώ έπρεπε να ήταν πρώτα στον κατάλογο -πρώτο ήταν ο Καραβόμυλος- και σημειώνω ότι δε μάθαμε για τις αποφάσεις του Συμβουλίου.
    "Ρουπάκι",αφού δεν έχουμε άλλη πληροφόρηση, ενημέρωσέ μας!
    Λέω, λοιπόν,μακάρι να συζήτησαν για το μοναδικό άφτιαχτο αγροτικό δρόμο του Δήμου, εκείνον που αρχίζει από τα νέα Γριζάτα και καταλήγει στα παλιά Μουζακάτα.Είναι ένας δρόμος που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες κατοίκους της περιοχής. Κι επειδή βέβαια, γνωρίζω ότι μιλώ "εις ώτα μη ακουόντων", για τα ώτα της πλειοψηφίας εννοώ, το ξαναγράφω, παραφράζοντας στίχους του Σεφέρη:" Οι δρόμοι θυμώνουν σαν τους ξεχάσεις"...
    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς αγαπητέ major arx το roupaki έχει λάβει μόνο μια φορά τα αποτελέσματα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης δυστυχώς, η δυνατότητα ανάκτησης πρακτικών συνεδριάσεων του ΔΣ που παρέχεται στην ιστοσελίδα του Δήμου ...δεν παρέχεται γιατί δεν λειτουργεί. Οπότε για την ώρα βασιζόμαστε στους αναγνώστες μας και σε άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς που υπονοεί το παρακάτω κείμενο.
    Βεβαια, παίρνω αφορμή από τις συνεδριάσεις σας. Λοιπόν, μιας και κάποτε συζήτησατε για τα ιστορικά μνημεία καθώς και για συνέδρια που θα κάμετε λέει, αλλά και για τις αναπλάσεις χώρων (αλήθεια ποιων; -οι αρχαιολογικοί χώροι δεν προσφέρονται για ανάπλαση);, έχω να πω τούτα;
    Δεν ξέρω αν υπερηφανεύεστε ότι διαμένουμε σε ένα χώρο ιστορικό. Φαίνεται όμως πως όχι. Γιατί μια κωμόπολη που θα μπορούσε λόγω της ιστορίας της να προσφέρει ηθικό και πολιτιστικό κεφάλαιο στους κατοίκους της, αλλά και να έχει πολλά έσοδα από την προβολή της ιστορίας της (παλαιολιθική, κλασική, ρωμαϊκή, βυζαντινή)όχι μόνο δεν έχει, αλλά ούτε και οι ντόπιοι, ιδιαίτερα η νέα γενιά γνωρίζουν.
    Ένα φυλλάδιο είναι δύσκολο να εκδώσετε; Μια ενημέρωση για τα κατά καιρούς ευρήματα είναι τόσο ανέφικτο να μοιράσετε;
    Αλλά που ζούμε; θα μου πείτε, σε συνθήκες άμεσης δημοκρατίας; Γιατί σε συνθήκες άμεσης δημοκρατίας δημιούργησαν θαύματα οι αρχαίοι Σαμαίοι. Αναφέρει ο Ηλίας Ζερβός Ιακωβάτος για τη Σάμη: "Τα πλούτη ταύτα των Σαμαίων, προϊόντα μόνης της ελευθερίας και ανεξαρτησίας, ως η πενία είναι πάντοτε ο καρπός της δουλείας, αποδεικνύουν συν τοις άλλοις και τον βαθμόν του πολiτισμού, εις τον οποίον είχον φθάσει, διότι το είδος και η συλλογή των πολυτίμων αντικειμένων, παρέχουν τρανώτατα δείγματα βιομηχανικής και διανοητικής συνάμα αναπτύξεως..."
    Κι επειδή δεν έχουμε άμεση δημοκρατία (αλήθεια πόσες απόφάσεις δε θα μπορούσαν να παρθούν σήμερα άμεσα, υπεύθυνα και σύντομα;) τότε καλά κάνετε κι έχετε διαγράψετε κι ολοι μας βέβαια στο ποσοστό που μας αναλογεί, από προσώπου Σάμης την πολιτιστική κληρονομιά. Αλλά μιας και ηγείστε, σας προτείνω και δύο συνθήματα που μπορείτε να αναρτήσετε στην ηλεκτρονική οθόνη της πλατείας:
    "Προσφορά στους απογόνους μας: Ό, τι βρίσκουμε, το ξαναχώνουμε για να το βρείτε εσείς, οι μελλοντικοί κάτοικοι της Σάμης.".
    "Η αρχαία Σάμη δεν ήταν εδώ. Τελευταίες μελέτες απέδειξαν ότι είχε καταποντιστεί. Άρα δεν είμαστε εμείς".
    Υπάρχει ξέρετε κι ένα νησί, το Δουλίχιο που μάλλον καταποντίστηκε. Μπορεί εκείνο να ήταν η Σάμη κι η σημερινή Σάμη να ήταν το Δουλίχιο. Να λοιπόν, σας έχω έτοιμη και τη θεωρία.
    Έτσι δε θα έχετε καμία ευθύνη. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Τα μνημεία, στις παρυφές των διανοιχθέντων δρόμων, χαίνουν τα μάρμαρα κι οι κιβωτιόσχημοι βράχοι της Κυάτιδος και της Μεγάλης Ακρόπολης φωνάζουν.
    Κι εσείς σιωπάτε.
    Όμως περιμένω να μου απαντήσετε:
    Πότε τα συνέδρια;
    Πότε οι εκδόσεις;
    Πότε οι ενημερώσεις;
    Πότε κάτι άλλο;
    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Σ' ένα τόσο δα κανατσούλι, που να στουμπώσεις τόσα ονείρατα; Μπερκέτι! Έγίνανε τα οράματα...μισθοί και τ' αύριο έγινε τώρα...μόνο που φκιό το τώρα δε το σμιλέψατε εψές!». Πω πω τα ξετίναξες όλα με δυό λέξεις ρε Κοντράσταρε, ΜΠΡΑΒO σου. Σου βγάζω το καπέλο και για τα υπόλοιπα βέβαια. Δυό σχόλια «αστέρια» το δικό σου και του “major arx”, διαμάντια πραγματικά. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Διογένηδες μπας και κάποτε ξεστραβώσουν κανέναν, έτσι για να παραμένει μια μαγιά για το δυσοίωνο μέλλον, γιατί τώρα ισχύει «στου κουφού την πόρτα….».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε βλέπω να λειτουργεί Γηροκομείο,και καλό θα είναι να μη γίνει προεκλογικό παιγνιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.