Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

NOMAΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΙΝΟΣ - ΚΥΑ

Σάββατο 2 Μαΐου 2009.

Αναδημοσιεύουμε από το kefaloniapress (http://kefaloniapress.gr/ ) σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον Αίνο. (Προχωρήσαμε σε αναδιαμόρφωση του κειμένου προκειμένου να διευκολύνουμε την ανάγνωση.)

Στις 6 μ.μ. άρχισε η συνεδρίση του Νομαρχιακου Συμβουλίου με θέμα την έγκριση ή απόρριψη της ΚΥΑ που αφορά τη περιμετρική ζώνη του Αίνου. Οι κτηνοτρόφοι έκαναν έντονη την παρουσία τους με τα αγροτικά αυτοκίνητα τα οποία έκλεισαν την Λεωφ. Βεργωτή. Η συνεδρίαση άρχισε κανονικά στις 6 μ.μ. Κατά την έναρξη, ο δικηγόρος των κτηνοτρόφων Νίκος Ανουσάκης έθεσε θέμα αποχώρησης του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νίκου Βαλλιανάτου από τη συνεδρίαση επειδή η οικογένεια Βαλλιανάτου έχει ιδιοκτησία στη περιοχή που είναι στενά εξαρτημένη από την περιμετρική. Μετά από έντονη συζήτηση το αίτημα έγινε δεκτό.

Στις 6.50 μ.μ. η αστυνομία ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να βγάλουν τα αυτοκίνητα από την Λεωφ. Βεργωτή για να ανοίξει ο δρόμος και να παραδοθεί στην κυκλοφορια , αλλά οι κτηνοτρόφοι αρνήθηκαν.

Στις 7 μ.μ. ο Νομάρχης διάβασε την επιστολή του βουλευτή Αλ. Παρίση προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο με την οποία ζητούσε την απόρριψη της ΚΥΑ. Στη συνέχεια ενημέρωσε το Ν. Συμβούλιο για τις αποφάσεις των Δήμων για το θέμα.

Στις 7.20 μ.μ. ο Νομάρχης στην εισήγησή του ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για δύο μήνες. Οι κτηνοτρόφοι αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν την άμεση απόρριψη της ΚΥΑ.

Τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρακολουθούσαν περισσότερα από 500 άτομα μέσα και έξω από την αίθουσα. Η Λεωφ. Βεργωτή παρέμεινε κλειστή από τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Στις 7.20 μ.μ. μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάκης Κοκκόσης ο οποίος κατήγγειλε ότι η ΚΥΑ δεν έχει σχέση με το Βουνό, ότι δεν σέβεται την ιστορία του και τους ανθρώπους που ζουν και μοχθούν σε αυτό και ζήτησε την απόρριψή της. Οι κτηνοτρόφοι έκαναν δεκτή την ομιλία του με χειροκροτήματα.

Στις 7.45 μ.μ. μίλησε ο Δημήτρης Μαντζουράτος, Νομαρχιακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ ἀλλων κατήγγειλε ότι το σχέδιο της ΚΥΑ έχει σκοπό να καταλήξει στην χωροθέτηση του Αίνου σε διάφορες ζωνες και στην οικοπεδοποίησή του αφού η πρόταση για δημιουργία Πάρκου (και όχι Εθνικού Δρυμού) είναι εκ του πονηρού. Όπως ανέφερε, τα πάρκα δεν έχουν την ίδια αυστηρή προστασία όπως οι Εθνικοί Δρυμοί. Ο ομιλητής χειροκροτήθηκε πολύ θερμά από το κοινό.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις εκπροσώπων των κομμάτων.

Στις 8 μ.μ. ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σωτήρης Κουρής πρότεινε να γίνει δεκτή η πρόταση του Νομάρχη, δηλαδή δίμηνη αναβολή της συζήτησης και εκ νέου προτάσεις, πρόταση που αποδοκιμλάστηκε από τους κτηνοτρόφους.

Με την έναρξη της παρέμβασης του Δημάρχου Ελειού Πρόννων, στις 9.30 μ.μ. η κατάσταση έγινε έκρυθμη. Το κοινό δεν άφηνε τον ομιλητή να συνεχίσει, ενώ μια ομάδα παρισταμένων κινήθηκε προς το μέρος του, οι πόρτες εισόδου εξόδου της αίθουσας κλειδώθηκαν και αυγά εκσφενδονιστήκαν σε διάφορες κατευθύνσεις. Ο Νικόλας Βαλλιανάτος ζήτησε να διακοπεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο, και ακολούθησε πανδαιμόνιο. Έγινε μια πρόταση για διάλειμα αλλά στο τέλος η συνεδρίαση διακόπηκε για άγνωστη ημερομηνία. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν πήρε ουδεμία απόφαση για το θέμα. Το ζήτημα είναι πλέον στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη συνέχεια.

Στις 10 μμ ο Νομάρχης ανακοίνωσε τη διάλυση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου.

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5712&Itemid=152

Η άποψή μας: Δεδομένου ότι δεν έχουμε μελετήσει το ζήτημα όσο θα έπρεπε δε θα θέλαμε να κάνουμε το παραμικρό σχόλιο, ούτε κάποια αρχική τοποθέτηση. Θα θέλαμε όμως να κάνουμε δυο-τρεις παρατηρήσεις σε αυτά που διαβάσαμε και αναδημοσιεύσαμε.

Η παρουσία των ενδιαφερόμενων είναι πάντοτε χρήσιμη και είναι υγειές οι πολίτες να αντιδρούν και να προασπίζονται τα συμφέροντα τους. Είναι ταυτόχρονα τεράστια και η ευθύνη των αρχών, δημοτικών, νομαρχιακών και πολιτικών για την ενημέρωση των πολιτών.

Δεν ξέρουμε τί θα σήμαινε η απόρριψη της ΚΥΑ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ποιά θα ήταν τα επόμενα βήματα; Υπάρχει πρόβλεψη για συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης της ΚΥΑ; Νομίζουμε, ότι η «σκέτη» απόριψή της δε προδικάζει την βελτίωσή της. Πολλώ δε μάλλον για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα που ανήκει στο γενικότερο πλαίσιο των ήδη αναβάθμισμένων περιβαντολογικών ζητημάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο προπηπιλακισμός ομιλητών είναι σίγουρα κακή πρακτική. Εκθέτει τους παριστάμενους και τα κίνητρά τους. Η τοποθέτηση ενός ομιλητή δεν σημαίνει και ταυτόχρονη υιοθέτηση των θέσεών του. Πολλές δε είναι οι περιπτώσεις όπου ένας ομιλητής εκτίθεται πολύ περισσότερο από αυτά που λέει παρά από αυτά που δεν αφήνεται να πει!

Δεν είμαστε σίγουροι ότι η διάλυση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Πολύ δε περισσότερο όταν διαβάζουμε ότι «το ζήτημα είναι πλέον στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη συνέχεια». Είμαστε άραγε σίγουροι ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθήσει καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου και των κατοίκων;

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η σημερινή κατάσταση δεν είναι καλή και πρέπει να αλλάξει. Αν η ΚΥΑ είναι ο καλύτερος τρόπος δεν μπορούμε να το πούμε, τουλάχιστον όχι τώρα. Επειδή όμως θεωρούμε ότι ενδιαφέρει άμεσα το Δήμο μας, πολλά χωριά μας είναι σε άμεση συνάρτηση με το Μεγάλο Βουνό (Πυργί, Γριζάτα, Χαλιωτάτα), θα επανέλθουμε στο ζήτημα με περισότερες πληροφορίες και καλύτερη εικόνα.

Roupaki.



11 σχόλια:

  1. Είναι γεγονός ότι η ΚΥΑ που αφορά την περιμετρική ζώνη του ΑΙΝΟΥ πρέπει να ξανασυζητηθεί και να τροποποιηθεί ριζικά.Βέβαια αυτή ήταν γνωστή στους σημερινούς επικριτές της από το 2003 και όλοι σιωπούσαν. Είναι αυτονόητο (δυστυχώς όχι για όλους) ότι το οικοσύστημα του Αίνου πρέπει να προστατευτεί. Εδώ έχει μεγάλες ευθύνες το κράτος. Πρέπει να προστατευθεί από κάθε έιδους συμφέροντα, υπερβόσκηση και καταπατήσεις. Μπορούν αρμονικά να συνυπάρξουν γεωργία, κτηνοτροφία και νέες ήπιες δράσεις προς το συμνφέρον των κατοίκων των ορινών χωριών και της Κεφαλονιάς. Πρέπει να συζητηθούν προτάσεις χωρίς βίαιες ενέργειες όπως έγιναν στο Ν.Σ που είναι καταδικαστέες. Μην ξεχνάμε ότι ο Αίνος είναι δεμένος με το κλίμα μας και το νέρό μας. Στον δήμο Σάμης δυστυχώς δεν έγινε ποτέ σωστή κουβέντα και ενημέρωση. Για μια χούφτα ψήφους Δήμαρχος και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν θέλουν να δουν το πρόβλημα του Αίνου στην σωστή διάσταση. Έτσι με την στάση τους πρόσθεσαν βάρος στο μπάχαλο που γίνεται από την διγλωσσία του κράτους, παραγόντων όλων των αποχρώσεων όσο και από μερίδας κτηνοτρόφων που θεωρούν τον Αίνο κτήμα τους. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις που είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία. Ο Αίνος δεν έχει έξοδο κινδύνου. Ας πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας και πρώτα το κράτος πριν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες αυτές οι βίαιες εκδηλώσεις μιας μόνιμης μικρής ομάδας αντιδρώντων κτηνοτρόφων δεν σας θυμίζει τις αλήστου μνήμης εκδηλώσεις "αντιφρονούντων πολιτών" κατά τα γκρίζα χρόνια της μεταπολεμικής μας δημοκρατίας;
    Και μάλιστα ανθρώπων που εδώ και χρόνια ζουν εν μέρει από το ΕΟΚικό χρήμα που καταγγέλει ο Μαντζουράτος;
    Και εκείνος ο νομικός σύμβουλος που ανέλαβε εργολαβικά την εκπρόσώπησή τους, λες και δεν έχουν φωνή να πουν τη γνώμη τους; Γιατί δέχονται να τους συμπεριφέρονται σαν πρόβατα;
    Γιατί αυτή η στάση από μερους των μελών του ΝΣ μπροστά σε τόσουςε προπηλακισμούς; πότε θα πάψουν τα πολιτικά πρόσωπα να κάνουν τις κότες για λίγα ψιφουλάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν έτη 2009 να γίνονται Τέτοιου είδους πράγματα και να γυρνάμε 60 χρόνια πίσω στην μεταπολεμική περίοδο .. δύστυχος το συγκεκριμένο Ν.Σ. «φιάσκο» για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων δίχως την πραγματική προσέγγιση στα προβλήματα του Δρυμού
    Δεν επικροτώ την στάση των κτηνοτρόφων διότι έχουν αγνοία και είναι ο υποκινούμενος κόσμος μερικών για του πολιτικούς τους σκοπούς
    Πρέπει να προστατευτεί ο Αίνος πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στο θέμα αυτό του δρυμού … και όχι να τρώγονται εκατομμύρια ευρώ, όπως το συνεδριακό κέντρο που φτιάχτηκε στον Αίνο. Το οποίο δε λειτουργεί και ουδέποτε θα λειτουργήσει .
    Αν δημιουργεί συμφωνά με τα ευρωπαϊκά πρότυπα που έχουν γίνει σε πολλές χώρες την Ευρώπης με την συνύπαρξη του πρωτόγεννη τομέα του τουριστικού και του περιβαλλοντολογικού .
    Απλά πράγματα , απλές αποφάσεις αλλά δεν υπάρχουν οι άνθρωποι για να τις πάρουν δυστυχώς ο τόπος μας πάει από το κακό στο χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύκολο είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα το μπλοκ σε πάρα πολλά θέματα η θέση του είναι γκρίζα πείτε κάποτε τα πράγματα με το όνομα τους , δεν γνωρίζετε πιοι είναι αυτοί η αγανακτισμένοι αγνοί κτηνοτρόφοι? Δεν γνωρίζετε για της καταπατημένες εκτάσεις? Δεν γνωρίζεται για της φωτιές κάθε καλοκαίρι στη Σάμη ?Δεν γνωρίζεται για της ζωοκλοπές? Και τέλος δεν γνωρίζεται πιοι τούς υποκινούν και τους υποθάλπουν και γιατί?
    Μην συμπεριφέρεστε λοιπόν σαν πολιτικοί τους οποίους σωστά κατηγορείτε και αν σκεφτόσαστε να γίνεται αφήστε για αργότερα τις φιλοδοξίες σας άλλωστε ο Αίνος δεν προσφέρεται για αισχρή μικροπολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανεμόμυλε της πολίτικης Σπύρο Ματιάτε ισόβιε πρόεδρε ομαλών ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ γιατί δεν πηγές στο συμβούλιο της ΤΕΔΚΙ για τα γεγονότα του νομαρχιακού συμβουλίου? ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑ ΟΜΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να αποσυρθεί αυτή η πρόχειρη και ανεδαφική ΚΥΑ .
    H NE του ΣΥΝ καταγγέλλει τα έκτροπα στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου .Θεωρεί ότι οποιαδήποτε παρεμπόδιση έκφρασης της άποψης για τα ζητήματα που καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε είναι φασιστικής έμπνευσης και εκτέλεσης. Η παρουσία μαγκουροφόρων και τα προσχεδιασμένα γεγονότα δεν αφήνουν περιθώρια για δικαιολογίες. Έγινε ορατό "δια γυμνού οφθαλμού" ότι η σύγκλιση δυο πολιτικών χωρών που ο ένας αντιμετωπίζει με όρους παλαιοκομματικούς και πελατειακούς τα προβλήματα ,υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων, και ο άλλος σπεκουλάρει για λίγες κραυγές απείθειας και αντεπίθεσης όπως ονειρεύεται, αποτελεί τροχοπέδη στο να απαντήσει η τοπική κοινωνία στις προκλήσεις που αναδεικνύει το παρόν και η πραγματικότητα. Αλήθεια γιατί οι παρατάξεις της Ν,Δ . στο Ν.Σ. λένε να αποσυρθεί η ΚΥΑ ,ο βουλευτής το ίδιο αλλά οι υπουργοί τους θα την υπογράψουν και είναι άραγε σύμπτωση ότι ο "νομικός σύμβουλος" της ομάδας που καπηλεύεται την εκπροσώπηση των ιδιοκτητών και των χρηστών της προτεινόμενης περιμετρικής ζώνης του Αίνου είναι σύμβουλος της παράταξης της Ν.Δ στο δήμο Αργοστολίου Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον. Όσο για τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της ΝΑΣ είναι γνωστό ότι αντιλαμβάνεται την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος με " Όρους ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ" .Ελάχιστα τον ενδιαφέρει το μέλλον των κτηνοτροφών Γιατί μέσα από την εξαθλίωση έρχεται η επανάσταση , και θα φάνε στον ..σοσιαλισμό.
    Εμείς ζητάμε να συνεχιστεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο παρουσία και του Βουλευτή του νομού, εκπροσώπων των υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων μερών.
    Να αποσυρθεί αυτή η πρόχειρη και ανεδαφική ΚΥΑ .
    Να δοθεί παράταση για να γίνουν άνετες , γόνιμες και σοβαρές ζυμώσεις που θα αποδώσουν προτάσεις μέχρι και σε επίπεδο λεπτομέρειας. Για να κατοχυρωθούν τα αποφασισμένα να ισχύσει Προεδρικό διάταγμα και όχι αίολος υπουργικές αποφάσεις
    Η πανίδα και η χλωρίδα του Αίνου μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά με ανθρώπινες δραστηριότητες στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης.
    Θεωρούμε ότι η περιμετρική ζωνη είναι αδιαπραγμάτευτος όρος, γιατί δεν εννοείται Εθνικός Δρυμός χωρίς περιμετρική ζώνη.

    Ο ΑΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ,
    ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

    Για την Ν,Ε.
    Στην ανυπαρξία ουσιαστικών πολιτικών θέσεων υπάρχει και ένα πολιτικό κόμμα στην Κεφαλονιά που μέσα στο ψηφοθηρικό πλιάτσικο των πολίτικων πτωμάτων τολμά να έχει θέσης μπράβο στον συνασπισμό και στον Γεράσιμο Δημητράτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚΟΙ AYTO TO ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΛΑΙΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ!! ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΛΥΠΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟ ΕΚΘΕΤΗ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, Η ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΥ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποιος είδε το Ν.Σ.και δε ξέρει καταστάσεις, θάπαθε πλάκα.Εχουμελοιπόν,το Κοκκόση με τον συναγωνιστή του Κουρή να πηγαίνουνκόντρα στον υπουργό τους φαινομενικά,για να μη χάσουν ψήφους απο΄το οργισμένο κίνημα ορισμένων κτηνοτρόφων.Ετσι το αποκάλεσε ο σύντροφος Μαντζουράτος πηγαίνοντας για τον ίδιο λόγο κόντρα στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.ο Σπανός ταυτίζεται μαζί τους στα πλαίσια του ανοίγματος του ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ.Ολα φίλε μου στο βωμο της πολιτικής φτώχιας για λίγους ψήφους.Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοδιοικητικές φωνές απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ (Δεν εννοώ τους Σπ. Σπαθή ,Α.Ζαπάντη αυτοί παίρνουν μετάγραφή στο ΛΑΟΣ) και του ΣΥΝ. Οταν λοιπ'ον ξεμπερδευτείτε πείτε τους ότι πρέπει να ξανασυζητήσουν σοβαρά για τον ΑΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειγόντως ψυχίατρο βοηθάτε χριστιανοί εσείς του σαιτ που έχετε και τα μέσα στον ύψιστο έχουμε καινούριο φρούτο , πρέπει όπως φαίνεται από τα γραφόμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ο πολίτικος κόσμος της Κεφαλονιάς πριν αρθρώσει λόγο να παίρνει την άδεια από διαφόρους αναλφάβητους που το παίζουν δημοσιογράφοι και έχουν αναλάβει εργολαβικά την λογοκρισία για οποιαδήποτε άποψη δεν συμβαδίζει με τα μισθοφορικά πιστεύω τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυκλοφορείότι ο υπεύθυνος σανού του Δημάρχου και χορηγός της μερίδας των αγανακτισμένων κτηνοτρόφων,χαίρει άκρας εκτίμισης απότους παράγοντες Κομμάτων και Νομαρχίας.Σε αυτόν να απευθυνθούν όλοι μαζί και θα λυθεί το προβλημα του Αίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο υπεύθυνος σανού του δήμου μας έχει ασυλία είναι οικουμενικός άλλωστε και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πάντων. Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.