Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Από το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τους Εργαζόμενους στα Σπήλαια

Διαβάσαμε στις "Αστοχίες" του kefaloniaphotonews (μικρές τροποποιήσεις για διευκόλυνση):

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

Παρόλο που το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο, η συνεδρίαση εξελίχθηκε μέσα σε σχετικά ήρεμο κλίμα. Μετά από τη διαλογική συζήτηση που προηγήθηκε κατατέθηκαν στο Σώμα δύο προτάσεις:

Η πρόταση του δημάρχου Σάμης Μ. Βαλέττα για πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση του Δήμου, χωρίς όμως προαπαιτούμενο να επαναπροσληφθούν οι ίδιοι με πέρυσι, μια πρόταση που κρίνεται από τους καθ' ύλην αρμόδιους ως νομικά εμπεριστατωμένη, και,

Η πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπ. Σπαθή να επαναπροσληφθούν οι ίδιοι εργαζόμενοι με δίμηνη σύμβαση του Δήμου και στη συνέχεια με τρίμηνη σύμβαση μέσω Διαδημοτικής, μια πρόταση που όμως ελέγχεται αν ευσταθεί νομικά.

Η πρόταση του Δημάρχου πήρε μια ψήφο, αυτή του αντιδημάρχου Γερ. Στεφανάτου.

Η πρόταση του Σπ. Σπαθή ψηφίστηκε ως εξής:

Δυο ψήφισαν την πρόταση ως έχει (Σπ. Σπαθής και Γ. Καβαλλιεράτος),


Έξι ψήφισαν την πρόταση με την επιφύλαξη αν ευσταθεί νομικά (Γ. Μονιάς, Θ. Καβαλλιεράτος, Γ. Στανίτσας, Γ. Καλαφάτης, Β. Μωραϊτης και Π. Δρακουλόγκωνας),

Δυο δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν “παρών” (Αντ. Καλλιβωκάς και Δημ. Σπαθής).

Η απόφαση αυτή δίνει το “πράσινο φως” στο Δήμο να επαναπροσλάβει τους απολυθέντες και να λήξει έτσι μια ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση που εξελίχθηκε το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Σάμης.

Έτσι όλα έληξαν….Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει όλα όσα έγιναν το Σάββατο το πρωί.

http://www.kefaloniaphotonews.gr/

Όπως κάθε φορά αναμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα από το Δήμο. Θα θέλαμε όμως να διατυπώσουμε μια, εύλογη νομίζουμε, απορία, πάνω σε αυτά που διαβάσαμε:

==> Πώς θα ελεγχθεί αν η πρόταση που πλειοψήφισε ευσταθεί νομικά; Υπάρχει κάποια εξ'ορισμού διαδικασία για κάτι τέτοιο ή η διαδικασία ελέγχου ενεργοποιείται μετά από κάποια καταγγελία; Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να υπάρχει μια νομικής φύσης εκκρεμότητα. Αυτό σε συνδυασμό με την "υπο συνθήκες" υπερψήφιση της πρότασης ενδέχεται να οδηγήσει σε επανεμφάνιση προβλημάτων. Αν υπάρξει απόφαση/γνωμάτευση ότι αυτή η απόφαση δεν ευσταθεί νομικά μπορεί να περιμένει κανείς ότι οι έξι υπό-συνθήκη θετικές ψήφοι θα γίνουν αυτομάτως αρνητικές και η πρόταση θα απορριφθεί;

9 σχόλια:

  1. ΡΟΥΠΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανησυχείτε, όλα τα σχόλια φθάνουν σε μας και δημοσιεύονται μόλις τα δούμε γι αυτό ίσως να υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην εμφάνιση τους. Έχει εγκατασταθεί στο ιστολόγιο αναθεώρηση σχολίων, επειδή κάποιος επέμενε να σχολιάζει τα τεκταινόμενα χρησιμοποιώντας χυδαιότατες εκφράσεις και λέξεις. Όλα τα υπόλοιπα σχόλια δημοσιεύονται, οποτε από την στιγμή που θα στείλετε το σχόλιο σας και θα σας εμφανίσει στην οθόνη το μήνυμα ότι το σχόλιό σας στάλθηκε, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά υπάρχει δημοτική πλειοψηφία; Από οτι διαβάζω για να κάνουν τους καλούς και για τους ψήφους,ψήφίστηκε η πρόταση του αρχηγού της αντιπολίτευσης με νομική επιφύλαξη.ΚΑΛΆ ΜΑς ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΌΛΟΥς;Που είναι το ΑΣΕΠ που ο δήμαρχος και όλοι έλεγαν;Και άμα τη βγάλουνε ότι δεν ευσταθεί νομικά; Ο δήμος δεν έχει δικηγόρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς πολιτικάντιδες και αφεντάδες του τόπου όλων των παρατάξεων που ψηφίσατε να πάρετε όλους τους ίδιους δηλαδή τα ρουσφέτια σας,για πάτε να το εξηγήσετε στους πυργισιάνους και στους σαμικούς.Αλλά αφού δε σας πετάνε στα μπάζα στο λουτρό ,καλά μας κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ29 Μαΐ 2009, 11:50:00 π.μ.

    Συρτοθηλιά των Συμβούλονε!
    Αγαπητό ρούπι την υστερογραφιά στη γκάνω
    από μπρός! Υ.Γ. Τόμου και έχω λεξούρες ακατάλληλες, 3 τον αριθμό να τσι δακτυλοπληκτρήσεις και να μη μου πετάξεις το άρτρο όξου. Κι ευκές είναι:1 (κάκκα) κάμετη φρόκαλα.2 (ξερόκλανα) κάμετη σάλαοι.3 (Δημοτικοί
    σύμβούλοι) κάμετη Ιμπρεσάριοι.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    Είμουνα καληώρα κι έκανα κάκκα μου απά στη λέτρα μου κι ακρουμενώμουνα τα συμβούλια από τη τελεόραση. Είχα μπακανιάσει λάρδο...εμοσκοβόλαε όπως σόκολο στο ρουθούνι μου, απά στη τσερέπα...μα κάτι σπάλιο έκαμα και με σπόρισε το τσαλαφό! Έστέλιασα απά στα μπούτια μου το λαπιτόπι,ακρουμενώμουνα κι εσφηγκώμουνα! Απά στο σφήξιμο μου εφεύγανε κάτι ξερόκλανα όπως μπουρού από μπάρκα κανονιέρα. (ποιό σιγά) έσκουξε η Ορνέλα μου.Ορή ακούστηκα από κι οπήσοθε;Τσι λέγω,(τη τελεόραση ορέ)...Μωρή τση λέγω θέλω να ακρουμένωμε τσου Αρκόντους κι ύστερα πως να τηνε χαμηλώσω δώθενε;Μπρι λαγγέψει το μάτι μου η Ορνέλα ανήγει τη μπούκα με σύφλογο και αρκηνά τη πάρλα βαστώντας την μύτη τσι,λέωντας:( Τι με ταράζεις ορέ; ξεστέλιασε το λαπιτόπι από τα μπούτια σου, θα βρωμίσει δω πα και θα κατουρίσεις τη σκάρπα σου! Τι τσου ακούς ορέ τσου δημοτικούς συβούλους; Ευκίνοι μόνο για ρήμαξη κάνουνε, τραβάνε στο τρύγο τον τρυγονόκαιρο με 40 τρυγοκάλαθα και 45 τρυγόσακα
    κι εμείς κάνουμε τρυγοπάτι στο λινό τ αμπελόφυλλα.)-Ιγε λύσα!!!( Τι τσου ακούς ορέ; Από φκιούς δυο τρεις και να θες, δεν ακούγωντε, Δυο τρεις δεν θέλουν ποτές ν ακούγωντε, δυο τρεις νομίζουνε ότι ακούγωντε και δυο τρεις βαριέσαι να τσου ακούς!) Τράβα ορή χοντράγια δώθενε! κι αμολάω μία έσπασα τη μύτη τσι και επήε ούφου! Ο παναθεμάτη έβγαλε τη τελεόραση και το λαπιτόπι από το φως και δε ημπορώ να ^&..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που βρέχει λίγο δυνατά, γιατί με τούτηνε τη σκατοπλημμύρα δε θα ξέραμε τι να κάμουμε δικιέ μου. Ωραίος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοντρασταρε βάλε το λαπιτόπι στο φως και συνέχισεεεεεεεεεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα γράψω κάτι που ίσως είναι εκτός θέματος, όμως νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό. Ευτυχώς που υπάρχουν φωνές σαν του Κοντραστάρου. Φωνές που έρχονται από ό,τι καλύτερο έχει η παράδοση της κεφαλονίτικης γλώσσας δοσμένες με φρέσκιες ιδέες. Γιατί αν αντιστρέψεις "εφκιά που σερβίρει" ο Κοντραστάρος βρίσκονται στον πυρήνα της αλήθειας. Γιατί "αλήθεια" δεν είναι να λες τα πράγματα μόνο όπως είναι, αλλά να ενδοσκοπήσεις στην πραγματικότητα και να λες τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι. Ο Κοντραστάρος, επομένως, συνεχίζει το κοινωνικό, το λαϊκό χιούμορ των σπουδαίων διανοητών του κεφαλονίτικου πνεύματος. Και του απλού λαού, βέβαια. Ένα χιούμορ που περιέχει κοινωνική ευθυκρισία, γνοιάξιμο για τον τόπο, θαυμαστή οξυδέρκεια, εξαίσιο χειρισμό της γλώσσας και βέβαια πολύ γέλιο. Να' σαι καλά Κοντραστάρο! Που σε "εποχές μεγάλης στέγνιας", όπως θα έλεγε κι ο Σεφέρης, μας δείχνεις ότι ευτυχώς ακόμη δεν "τσωπάσανε" τ' αϊδόνια (είμαι σίγουρος ότι εδώ θα βάλεις εσύ κάποια άλλη λέξη) στη Σάμη και στα περίχωρά της.
    "major arx" το αστερόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρσι η παραλία είχε γεμίσει με δεκάδες παγκάκια, χειροποίητα.Φέτος ελάχιστα έχουν μείνει. Προχθές γέμισε η παραλία με φρέσκα παγκάκια, τυποποιημένα μέσα στο νάυλον. Απ΄ότι λένε ο Δραγουμάνος του Βεζύρη τα περσινά τα μοίρασε στις αυλές του Δήμου.Εξελίξεις ????? Μετά το σανό - παγκάκια και να σκεφτείθτε οι εκλογές είναι ακόμα μακριά ???


    ...........................Τοξότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.