Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

"Κανόνι" σε μεγάλη τοπική επιχείρηση;

Μαθαίνουμε και μεταφέρουμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη...
Τοπικός επιχειρηματίας φέρεται να "βάρεσε κανόνι" κατά το κοινώς λεγόμενο...
Το θέμα, αν αληθεύει, είναι αρκετά σοβαρό και επηρεάζει πολλούς συντοπίτες μας, καθώς φαίνεται να εκκρεμούν επιταγές μεγάλου χρηματικού ύψους...

Την σχετική είδηση δημοσίευσε και το kefaloniapress:
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5958&Itemid=38

15 σχόλια:

  1. Μόνο κανόνι; ακούγεται ότι εξαφανίστηκε. Και τα ποσά;; εκατομμύρια ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον αρχίσαν τα θάματα οι άγιοι Φανέντες μεγάλη η χάρη τους.
    Στρατιωτικοί λέει ήταν με κανόνια ασχολούνται, ε, να μην ακουστεί και κάνα ΜΠΑΜ;
    Καιρός να αρχίσουν και οι λιτανείες πριν είναι αργά. Αλήθεια ίσως χρειάζεται κιλλίβαντας έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι είναι αυτά, ένα κανόνι, πολλές μπαρουτιές... Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις... Μακάρι να μην χρειαστεί ο κιλλίβαντας, φίλε σταράτε, αλλά τα πράγματα δεν είναι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε starate, εξήγησέ μας ποιο ακριβώς είναι το "θάμα"; Θαύμα το γεγονός ότι κινδυνεύουν οικογένειες; Δεν είμαι "θύμα" του συγκεκριμένου επιχειρηματία, όμως το στοιχειώδες μυαλό που διαθέτω μόνο να χαίρομαι δεν με κάνει αυτό το γεγονός. Ας αφήσουμε τις ειρωνείες πλέον για όλους και για όλα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και αυτό το ΜΠΑΜ όπως λες επηρεάζει αρνητικά ολόκληρη τη μικρή μας κοινωνία. Κρίμα που δεν το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι μου δεν ειρωνεύομαι, δυστυχώς σαν γνήσιος Κεφαλλονίτης αυτοσαρκάζομαι, αυτό μου έμεινε. Όταν οι Τούρκοι ήταν έξω από την Πόλη 12,000 καλόγεροι έκαναν λιτανείες αντί να πολεμούν δίπλα στους 7,000 πολεμιστές, που αν τους βοήθαγαν άλλη θα ήταν οι έκβαση για μας και όλο τον κόσμο. Τώρα λοιπόν με όλα τα προβλήματα της εποχής, αντί να συσπειρωνόμαστε, γιατί ψάχνοντας και παλεύοντας όλο και κάποια λύση βρίσκεται (πάντα υπάρχει κάποια λύση), οι τοπικοί άρχοντες, είτε πολιτικοί είτε θρησκευτικοί, μας σπρώχνουν στις μετάνοιες και στις προσευχές λειψάνων κλπ, των οποίων τα αποτελέσματα τα γνωρίζουν πρώτα πρώτα αυτοί οι ίδιοι. Με άλλα λόγια το -άρες μάρες κουκουνάρες- το ξέρετε; Αλλά από όλους αυτούς έχετε δει κανέναν να έχει ανάγκη; Μια χαρά τους βγαίνει. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι μάλλον ξώφαλτσα θα την φάμε. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ η οικοδομή είχε πάντα τα πάνω της και τα κάτω της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ έχω μια άλλη απορία πάντως...Μιλάμε για οικοδομική εταιρεία...Πώς γίνεται να χρωστάει σε ντόπιες οικογένειες; Ποιο λογικό δεν θα ήταν να της χρωστάνε; Π.χ ακάλυπτες επιταγές; Θελω να πω, δεν καταλαβαίνω, πουλούσε στην ντόπια κοινωνία, δεν αγόραζε, άρα πως γίνεται να χρωστάει σε ντόπιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακούγετε οτι ο υπεύθυνος του Δήμαρχου για θέματα σανού θα αναλάβει σύντομα δράση για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΓΓΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΗ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες κότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 7:22 ποιούς εννοείς κοράκια? Ποιοι είναι τα λαμόγια? Και τι σχέση έχει η ψήφος με όλα αυτα? Συμβαίνει κάτι που ο κόσμος αγνοεί? Ανάλυσε μας λίγο το νόημα αυτών που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα σχόλια σε αυτό το ιστολόγιο έχουν αφεθεί ανοιχτά προς όλους (ακόμα κ με την "ασφάλεια" της ανωνυμίας) και χωρίς προ-έλεγχο από εμάς, γιατί θέλουμε να διευκολύνουμε όσο γίνεται την ανταλλαγή απόψεων και να μην λογοκρίνουμε κανέναν. Παρ'ολ'αυτά, πρέπει όλοι να αυτο-ελεγχόμαστε, όσο θυμωμένοι κ αν είμαστε (δικαίως ίσως) και να μην ξεπερνάμε κάποια όρια. "Χώρος ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις, αλλά με ευπρέπεια και σεβασμό στον άλλο."
    Μέχρι τώρα, προς μεγάλη μας χαρά, δεν είχε χρειαστεί να αφαιρέσουμε κάποιο σχόλιο...Σήμερα χρειάστηκε για πρώτη φορά κ ελπίζουμε να είναι κ το τελευταίο που αφαιρούμε.
    Κάθε άποψη δεχτή, ας προσέχουμε όμως τι λέμε και πως το λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να φτασουν να γινουν τα πραγματα πολυ δυσκολα για πολλες οικογενεις, σημαίνει οτι αυτές οι οικογενειες μπήκαν στο ...παιχνιδι των "επενδύσεων" του συγκεκριμένου επιχειρηματια, σωστά; από ό,τι ακούγεται δηλαδή, ήταν μια χαρά όταν ο εν λόγω τους τα έδινε πίσω με "τόκο", ενώ τώρα που τα μάζεψε και εξαφανίστηκε άρχισαν τα προβλήματα. Μόνο θλίψη για μια κοινωνία που είναι δέσμια της αρπαχτής και του εύκολου πλουτισμού. Αλλά μάλλον άρχισε η εποχη που καταρρέουν σαν φούσκες ένα-ένα τα μικρά μας υπερτιμημένα χρηματιστήρια!!

    Συγγνώμη αν κάνω λάθος, ελπίζω να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΑΜΟΓΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι φούσκες είναι για να σπάνε..Θυμάστε τι είχε γινει με το χρηματιστήριο όπου ο κάθε ασχετος έπαιζε..Θυμάστε την πυραμίδα στην Αλβανία..τα λεφτά είτε σαν μετοχές είτε σαν επιταγές δεν παύουν να είναι λεφτά..Οταν υπογράφεις και δίνεις μια επιταγή είσαι υποχρεωμένος να την πληρώσεις για ότι ποσό αναγράφεται...δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα... καίνε... σε καταστρέφουν..Και εντάξει αυτοι που έίναι μέρος της δουλειάς τους και οι ζημιές αυτού του είδους είναι στο παιχνίδι ... Οποιοσδήποτε αλλος ανακατεύεται το ρίσκο είναι παρα πολύ μεγάλο και τα λεφτά παρα πολλά για τον προυπολογισμό οποισδήποτε οικογένειας...Ακου επιταγές λες και είναι καραμέλες.....Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα ρε παιδιά...είναι κοποι μιας ισως και παραπάνω ζωών για αρκετούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.