Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΣΑΜΗ -ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ: με αυτό το χάλι υποδεχόμαστε τους τουρίστες

Αναδημοσιεύουμε από το Kefalonia-press.


Αύριο έρχεται και το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο. Οι πράκτορες έχουν πουλήσει εκδρομές σε Μελισσάνη και Δρογκαράτη. Το πλοίο διαφημίζει στο πακέτο του αυτές τις εκδρομές.

Δείτε τι θα αντικρύσουν αύριο οι τουρίστες που θα έχουν την «φαεινή» ιδέα να επισκεφθούν την περιοχή του Καραβόμυλου και το Λιμάνι της Σάμης.



Οι φωτογραφίες μας καλύπτουν δυο χιλιόμετρα υπέροχης διαδρομής , όλο τον φκιαγμένο και άφκιαχτο πεζόδρομο Καραβομύλου-Σάμης δηλαδή κάτω από την παιδική χαρά Καραβομύλου που είναι δίπλα από την λίμνη Καραβομύλου.

Στο ποταμάκι  έχουν μπατάρει οι τοίχοι-μετά βγαίνουμε στο πλακόστρωτο και περίγυρο λίμνης στο Καραβόμυλο, τα κράσπεδα της λίμνης είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. .

Δείτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το 5αστερο ξενοδοχείο και το μικρό καρνάγιο  με το μισοβυθισμένο γεφύρι   και μέσα στο νερό τα φερτά σκουπίδια.

Μετά το γιοφύρι είναι το κάμπινγκ και όλα τα σκουπίδια επάνω στο πεζόδρομο και κάτω από το κράσπεδο στην παραλία, μέχρι και την πλαζ με τη γκρεμισμένη και επικίνδυνη πλατφόρμα μπροστά από την οικία  Βαλέττα και λίγο ποιο πέρα .

Μετά μπαίνουμε στην Σάμη όπου είναι ο  Αθλητικός Ομιλος  με την παράγκα προς θάλασσα, Δείτε την εικόνα με τα « κουρεμένα»  ευκάλυπτα,  με τις παλιοκαρέκλες και αμέσως μετά  το καρνάγιο Σάμης με τις παλιορόδες. 

Δυο χιλιόμετρα υπέροχης διαδρομής κυριολεκτικά κατεστραμμένα από την αδιαφορία των αρμοδίων για τον τουρισμό μας και την ανάπτυξη του νησιού.

Αλλά τι να λέμε τωρα.. εδω καράβια .. χάνονται ,  με τη λίμνη θα ασχοληθούμε??

Ρουπάκι

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Να σχολιάσουμε λίγο;

Λοιπόν, η ανησυχία είναι τί θα δουν οι τουρίστες, ενώ αυτό το χάλι το βλέπουν καιρό τώρα οι κάτοικοι που μάλλον δεν έχουν δικαίωμα στο όμορφο. Ο τόπος τους ...στούντιο για τουρίστες κρουαζιέρας.

Την παραλία θα την επισκεφθούν μόνο όσοι από τους εκδρομείς έχουν τη "φαεινή" ιδέα να το κάνουν μόνοι τους μάλλον. Η Σάμη είναι χρόνια αποκλεισμένη και από τις εκδρομές του ΚΤΕΛ και από τις κρουαζιέρες. Μπορεί και να κάνουμε λάθος σε αυτό όμως. 

Αυτής της διαδρομής έπεται η "τεντοσκέπαστη" παραλία που αναμένει (μάλλον φοβάται) να εφαρμοστούν νόμοι και αποφάσεις.

Δεν τα σχολιάζουμε όλα, τα άλλα τα περιμένουμε από τους αναγνώστες μας.


Πηγή: Kefalonia-press

3 σχόλια:

  1. Τελικά, ο Δήμαρχος δε σας έκαμε "Παρίσι"...
    Όλοι για την καρέκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσκωτιστικαμε σιχαμερο κεφαλονια πριτσ για το τι θα δουν οι τουριστες.τοσο καιρο το οτι δεν επεσε να σκοτωσει κανεναν το γιοφυρι δεν σας νιαζει.δειτε και στον κουταβο την μπιχλα την δικια σας.ολοι στον ιδιο βοθρο κολυμπαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=38452&Itemid=38

    και το κουτσοκορφισμα συνεχιζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.