Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επί πλέον της κρίσης, κάτι βαθύτερο!

Αν κάνεις μία βόλτα από την παγίδα γέφυρα της Αννούλας έως τα βάτα του αρχαίου λιμανιού στο λουτρό. Τους χορταριασμένους δρόμους, την καθαριότητα, και την αισθητική της Σάμης, με τις ελλείψεις και την απουσία έργων υποδομής. 

Αν σκεφτείς, την αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες της πόλης και των χωριών της περιοχής, τον διορισμό αντιδημάρχου από αλλού και στο παρόν, ως το μόνο δημοτικό διαμέρισμα, χωρίς αντιδήμαρχο. Τον υπεύθυνο των σπηλαίων, εκτός της περιοχής και έχοντας άγνοια από ότι! 

Καταλαβαίνεις, εύκολα πως, ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι διασκεδαστές, συμπεριφέροντε στην ΣΑΜΗ εκδικητικά. Στην πόλη που με Κεφαλαία γράμματα, στην αρχαιότητα δόξασε την Κεφαλονιά. Που σε τούτα τα χρόνια είναι η είσοδος, ο πλούτος και το στολίδι του νησιού! Πρέπει λοιπόν την δράση και τον ξυπνημό να τον κάνουμε εμείς! Σε εμάς ανήκει η ευθύνη! Σε εμάς η μεγίστη ανάγκη! Εμείς πρέπει να νιώθουμε ντροπή! Δεν περιμένεις επιχειρηματίες, ανοραμάτιστους από αλλού, να σου δώσουν τα δεδουλευμένα! Τα διεκδικείς! Μιλάς! 

Δεν σωπαίνεις! Απαιτείς! Να σταθούμε μπροστά με τους συλλόγους γονέων. Μπροστά για τα παιδιά μας την μόρφωσή τους και την ασφάλειά τους! Σε κάθε σύλλογο, από όπου κι αν βρισκόμαστε, σε οποιαδήποτε θέση. Τώρα η ευθύνη στο τοπικό συμβούλιο και στους πολίτες του τόπου μας. 

Ανώνυμος

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Το Τοπικό Συμβούλιο θα μπορέσει να ορθωθεί, να δράσει αποτελεσματικά, να απαγκιστρωθεί από την απαράδεκτη και θα έλεγα αντισαμική συμπεριφορά των αργοστολιώτικων και άλλων δεινοσαύρων; Θα μπορέσει να επιχειρηματολογήσει, ώστε να τους πείσει ή μάλλον να τους "αναγκάσει" να αλλάξουν πολιτική σε σχέση με τη Σάμη και τα χωριά μας; Θα μπορέσει να δει τη Σάμη ως ένα μέρος που μαραζώνει, τη Σάμη που τροφοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την υπόλοιπη Κεφαλονιά οικονομικά;

    Το Τοπικό Συμβούλιο θα πειστεί το ίδιο ότι η Σάμη έχει μεταξύ άλλων και πολιτιστικό πλεονέκτημα;
    Θα διεκδικήσει και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία ενεργεί ως κράτος εν κράτει και δε λαμβάνει υπόψη της τη σχέση των κατά καιρούς ευρημάτων με το ανθρώπινο κεφάλαιο και την ενημέρωσή του - και από το Δήμο, σε μια πρώτη φάση το εξής απλό: την "περίφραξη" των αρχαιολογικών χώρων και τη δημιουργία θέσεων φυλάκων; Δεν είναι απλό,αλλά ας γίνει μια σοβαρή αρχή.

    Το Τοπικό Συμβούλιο θα κάνει προσπάθειες ώστε να γίνει κάτι με το κτήριο των Προσκόπων; Θα λάβει υπόψη τους τις πολύ σοβαρές προτάσεις των Συλλόγων Γονέων των σχολείων μας;

    Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Δεν αμφιβάλλουμε ότι μπορεί, αν το αποφασίσει, αν σκεφτεί όχι τοπικιστικά αλλά υγιώς τοπικά. Έχει μαζί του, ως συμμάχους τον πολιτισμό της περιοχής, τους κατοίκους της που πρέπει να τους ενημερώνει διαρκώς αλλά και τους κατοίκους της διασποράς, αν βέβαια τους ενημερώνει.

    Φίλοι του Τοπικού Συμβουλίου, περιμένουμε. Επιτέλους, δείξτε ότι γνωρίζετε τη Σάμη, γνωρίζετε τα προβλήματά της, δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για τη νεολαία, για τον πολιτισμό της περιοχής. Δεν εκλεχτήκατε για να είστε τύποις ένα συμβούλιο που άκριτα θα διεκπεραιώνει, αλλά ένα συμβούλιο που και θα διεκδικεί. Οι δύσκολοι καιροί θέλουν και μεγάλες αποφάσεις. Κόντρα στο ρεύμα της μιζέριας, του πολιτικαντισμού, του βολέματος πίσω από την κρίση.

    Και μόνο τότε, θα μας έχετε στο πλευρό σας.

    Φίλοι του Τοπικού Συμβουλίου, περιμένουμε.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.