Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Το Οίκος-Μουσείο ξεκινάει στον Καραβόμυλο

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο Vlahatasamis για τη γνωστοποίηση.


Καλή επιτυχία στη σημαντική αυτή προσπάθεια του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου!



Το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου -φορέας μη κερδοσκοπικός- έδωσε προτεραιότητα στην κατασκευή και λειτουργία με ιδίους οικονομικούς πόρους, ενός μουσειακού χώρου, που αφορά την Επτανησιακή τέχνη και παράδοση.

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν οι εργασίες της πρώτης φάσης για το μουσείο στον Καραβόμυλο, που φέρει την ονομασία οίκος-Μουσείο και θα ανοίξει από το Σάββατο 6 Αυγούστου και για κάθε ημέρα 9:30 - 16:30, για να δεχτεί τους φίλους επισκέπτες.

Το μουσείο αποτελεί απόδοση ελάχιστης τιμής προς όλους εκείνους τους προνόνους και προνόνες που έκαμαν γνωστή την Κεφαλονιά και γενικότερα τον Ιόνιο χώρο στα πέρατα της γής και ενός ονείρου ζωής για την Περιστέρα και τον Δημήτρη-Τάκη Τόκκα, πρόεδρο του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου, φορέα ίδρυσης του μουσείου.

Για φέτος στους επισκέψιμους χώρους του οίκος-Μουσείο, οι επισκέπτες θα ταξιδεύσουν και θα πάρουν γεύση και άρωμα από την μαγική ατμόσφαιρα των παλιών, αστικών, Επτανησιακών σπιτιών.

Το μουσείο στήνεται πάνω σε βασικές αρχές της θεωρίας της μουσειολογίας, με την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών, με επιστημονική συνεργάτιδα την μουσειολόγο Στέλλα Λιάτου, που θέλουν το χώρο όχι απλά εκπαιδευτικό και μη-κερδοσκοπικό, αλλά ανοικτό στην τοπική κοινωνία (σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό ICOM), ένα παράθυρο στο παρελθόν που συνδιαλέγεται ατμοσφαιρικά με το παρόν και το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.