Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Διαμαρτυρία Δήμων Σάμης, Πυλάρου, Ερύσου

Αναδημοσιεύουμε από το το Kefalonia Press. Να σημειώσουμε κάποια από τα σχόλια της δημοσίευσης: "Πανό εν συγχίσει", "Ποιό ακριβώς είναι το αίτημα;"


Κατά την διάρκεια της παρέλασης της 21ης Μαίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σάμης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μανώλη Βαλέτα, δημιουργήσαν ένα πολιτικό happening εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το Σχέδιο Καλλικράτη.. Μόνο που δεν πρόσεξαν και το πανό άλλα λέει.

Με μεγάλα γράμματα το πανό γράφει : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ , και υπότιτλος : Δήμος Σάμης -Ερισσου-Πυλάρου, δηλαδή να γίνει ένας Δήμος!

Γενικά στην περιοχή υπάρχει μια σύγχιση για το ποιό ακριβώς είναι το αίτημα: Πόσοι Δήμοι στην Κεφαλονιά, πόσοι στην περιοχή.. Το Σχέδιο Καλλικράτης θέλει πολύ μελέτη, ακόμα μεγαλύτερη ψυχραιμία στην διεκδίκησή του και εναλλακτικό σχέδιο που μάλλον δεν υπάρχει.

Εν πάσει περιπτώσει, οι δημοτικοί σύμβουλοι έβαλαν το πανό τους , παρέδωσαν το ψηφισμά τους στον κ. Βαγγέλη Διβάρη (είναι και από τα μέρη τους), που εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση στοους γιορτασμούς της 21ης Μαίου, και εξέφρασαν τα παράπονά τους στον βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο.





Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=13156&Itemid=38

3 σχόλια:

  1. nai ston kalikrati ...
    na glitosoume apo tous prouxous kai an aginete ola ta eptanisa enas dimos ...

    oust apo ekei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα
    πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
    σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
    όπου μας εύρει, μας πατεί:
    δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
    προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

    Οι μοιραίοι αυτού του τόπου οι άνθρωποι που απαξίωσαν κάθε ηθική υπόσταση που απώλεσαν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας αποφάσισαν να επαναστατήσουν .
    Δεν καταλαβαίνεται κύριοι ότι είσθε απελπιστικά μόνοι αποτελείται μέλη μιας κακοφτιαγμένης παράστασης θεάτρου σκιών.
    Που ήταν κύριοι επαναστάτες της συμπολίτευσης και της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης τον ενδιαφέρον σας και η αντίδραση σας τέσσερα χρόνια που μια περιοχή λεηλατήθηκε και μια κοινωνία ισοπεδώθηκε ?
    Ήσασταν εκκωφαντικά απόντες που με θεατρινισμούς κρυφτήκατε πίσω από της σκιές σας και νομίζεται ότι είσαστε εκτός κάδρου συνενοχής.
    Λάθος μεγάλο λάθος είσαστε όλοι συνένοχοι είσαστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος απλά οι κοινωνία κάτω από την πίεση των αναγκών της σώπασε δεν σας απάλλαξε όμως και με κάθε ευκαιρία σας δείχνει την απέχθεια της .
    Πάρτε λοιπόν τους μισθοφόρους σας να κρατήσουν κανένα επαναστατικό λάβαρο τουριστικού τύπου και περιπλανηθείτε αγωνιζόμενοι υποτίθεται για το μέλλον αυτού του τόπου, μόνο που κύριοι δεν σας πιστεύει κανείς , δεν μπορεί η κοινωνία να ακολουθεί πολιτικούς ανεμόμυλους που αλλάζουν θέση κατά το δοκούν .
    Η κοινωνία προτιμά να σας παρακολουθεί αμήχανα να την κοροϊδεύεται θα δείτε όμως κύριοι τη πραγματική θέση της κοινωνίας όταν φύγετε από της εφήμερες καρέκλες σας ,όταν δεν θα βρίσκετε στην ανάγκη σας .
    Πρέπει να καταλάβετε κύριοι ότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι πιο σκληροί πόλεμοι ήταν οι εμφύλιοι , και εμείς εδώ στην Σάμη βρισκόμαστε σε εμφύλιο είμαστε εμείς και εσείς , μόνο που δεν καταλάβατε ότι ο δούρειος ίππος που θα βάλει τους εχθρούς στην πόλη είστε εσείς όλοι που αναγκάσατε τον κόσμο με την γελοία και ληστρική πολιτική σας να προτιμά τους <> παρά τους υποτιθέμενους φίλους .
    Το μόνο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε κύριοι είναι να κρυφτείτε μόνο αυτό σας σώζει , ροκανίστε ότι μπορείτε ακόμα και μπορεί ο κόσμος στην δίνη τον προβλημάτων του να σας ξεχάσει μην μας προκαλείται όμως . ΝΤΡΟΠΗ!!

    Υ/Γ Στα διαλείμματα της επανάστασης ψηφίστε ΟΜΟΦΩΝΑ να πάτε το ρεύμα σε κανένα μαντρί με τα λεφτά τον δημοτών , βρε ουστ !!!!

    ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι στον ένα δήμο!!! Αστειεύεσαι...? Να χάσουνε οι "λεβεντουριές" μας τσι κουτάλες και τσι καρέκλες τους!!! Να χάσουμε κι εμείς το "σπουδαίο έργο" και την ραγδαία ανάπτυξη που μας προσέφεραν στο δήμο μας απο τη μέρα που τους ψηφίσαμε (μαζί και γώ δυστυχώς)???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.