Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κάτοικοι Σάμης: Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων περιουσιακών στοιχείων της Δημοτικής Κοινότητάς μας!

Στη Σάμη γινόταν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων πάνω από 20 χρόνια τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Εκδηλώσεις γνωστές για την ποιότητά τους σε όλο το νησί.

Στα τριάμισι χρόνια του Δήμου Κεφαλονιάς οι εκδηλώσεις μειωνόντουσαν αισθητά με αποκορύφωμα να εξαφανιστούν τα γνωστά "Εόρτια Σάμης" 2013, και το 2014 ο εορτασμός για το ολοκαύτωμα των Μουζακάτων και η 21η Μαΐου στην γενέτειρα του ριζοσπάστη Ηλία Ζερβού Ιακωβάτου.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ" γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στα ΑΓΡΙΛΙΑ και εκεί διαπιστώσαμε ότι από τις 1200 καρέκλες που είχε η Δημοτική Κοινότητα Σάμης υπάρχουν μόνο 150 και από τα 80 τραπέζια μόνο 7.

Σήμερα 4 Ιουνίου 2014 η Σάμη έμαθε από την ένταση του Αντιδημάρχου της κου Δ. Κοκκόση ότι έχει αφαιρεθεί προ διημέρου και η ηχητική μονάδα της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης από τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ κο Άγγελο Κωνσταντάκη, περιουσία της Δημοτικής Κοινότητας.

Με τις πράξεις του αυτές ενταφιάζει κάθε πολιτιστική δραστηριότητα στην Σάμη. Οι πράξεις αυτές τελούν εν αγνοία της Προέδρου Σάμης και του Αντιδημάρχου.

Μετά από αυτές τις άχρωμες "πολιτιστικές" ενέργειες οι κάτοικοι της Σάμης συντάσσονται με τον Αντιδήμαρχό τους και απαιτούν την άμεση επιστροφή όλων των αφαιρεθέντων από την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Οι κάτοικοι της Σάμης

4 σχόλια:

  1. ΟΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

    Συγχαρητήρια για τη σύνταξη των "κατοίκων της Σάμης με τον Αντιδήμαρχό τους", όπως αναφέρεται στο κείμενο κι εγώ ελπίζω, να μην είναι η μόνη ενέργεια πολιτισμού από τον νέο αντιδήμαρχο, η επιστροφή όχι κάποιων αρχαίων που βρίσκονται στο Αργοστόλι και αλλού για τη δημιουργία του Μουσείου, αλλά των καθεκλακίων και των λαβομάνων.

    ΣΑΜΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζεστε ένα πόλεμο που θα αλληλοπετάγονται καρέκλες και τραπέζια μεταξύ Σαμικών και Αργοστολιωτών; Από τη μια μεριά ο ένας αρχηγός με φυσεκλίκια πηρούνια και κουτάλια και από την άλλη, ο άλλος, ο πρωτευουσιάνος, με γραβάτες παλαμίδες και κουτάλες; Ένας Όμηρος χρειάζεται να αναπαραστήσει τις εικόνες αυτού του έπους. και μάλιστα του πολιτιστικού έπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΒΟΤΙΑΔΗΣ

    Κι επειδή εγώ ταξίδευα εκείνη την Πρωτομαγιά, δεν ήμουνα για να δω πώς γιορτάστηκε από το Σύλλογό μας η Πρωτομαγιά! Ωσάν εργατική, ας πούμε με διεκδικήσεις πολιτισμού και γιατί όχι, για την επιστορφή των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Σάμη, ωσάν "πολύανθος" με στεφάνια και κοτόπουλα ψητά και κεφτέδες. Θα ήμουν ευχαριστημένος αν η συγκερκειμένη γιορτή είχε και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΕΞΩ

    Ποιος θα το φανταζόταν ότι οι καρέκλες της Σάμης από 1200 μείνανε 150 και από 80 τραπέζια μείνανε 7. Τσιπάκια δεν είχανε; Τέρμα πια από δω και πέρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σάμη. Μόνο αν επιστρέψουν τα τραπεζάκια και οι καρέκλες θα ξαναρχίσουν αυτές. Να αρχίσουμε έναν ανένδοτο αγώνα. Αλλά ρε παιδάκι μου οι πρόεδροι και οι πάρεδροι, πού ήτανε όταν αυτά έφευγαν; Έφευγαν τη νύχτα με χιόνι; που δεν έβλεπες τη μύτη σου και έτρεμε το κατακλείδι σου από το κρύο ή τη μέρα με καταιγίδες και αγέρηδες και βροχές που εγινόσουνα μούσκεμα και δεν εξεπόρτιζες; Αλλά σίγουρα, εκείνοι που εβουτήξανε τις καρέκλες τι της κάμανε; τις επήγανε σε άλλες εκδηλώσεις (άρα γίνονταν και αλλού στην Κεφαλονιά εκδηλώσεις) ή τις επουλήσανε στο παζάρι; Αλλά και η ηχητική μονάδα; Γιατί την επήρες κύριε; ε; μπρος φέρτηνε πίσω για να κάμουμε τα καλοκαίρια εκείνα τα ωραία. Αλλά, εδώ και για να μην χλευάζω όλα, γένονταν πράματα στη Σάμη, αν εξαιρέσουμε κάτι σκυλοτραγουδιάρηδες που έρχονταν κάπου κάπου. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος αντιδήμαρχος και ο νέος πρόεδρος θα βάλουν αρκετά πράματα στη θέση τους. Απλά. Γιατί οι προηγούμενοι, ούτε τα εύκολα δεν μπορούσανε να φέρουνε σε πέρας. Όλο λιβανίσματα μέσα σε ανορθογραφίες και ελληνικούρες ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.