Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σταυρούλα (Λιάνα) Γιακουμάτου: Έργα και Ημέρες των διοικήσεων που πέρασαν!

Άρχισε η τουριστική περίοδος και για μια ακόμα χρονιά, θα διαπιστώσουμε την αδιαφορία τόσων χρόνων των διοικήσεων για την εικόνα που δίνουμε στους επισκέπτες μας.



Το Κρηναίο οικοδόμημα του 3ου π.Χ., που η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε από το 2006-2007!


Κατά την ίδια περίοδο αποκαλύφθηκε τμήμα του αρχαίου λιμένα Σάμης κλασικών χρόνων (500 π.Χ.-324 π.Χ.)



Το ρωμαϊκό Βαλανείο Σάμης του 3ου π.Χ., με κατεστραμμένο το περίπτερο, κλειστή την είσοδο με σωρό από πέτρες, καμία ενημερωτική πινακίδα.



Πνιγμένο στο «πράσινο», ουδείς γνωρίζει ότι είναι αρχαιολογικός χώρος.



Βγαίνοντας από την είσοδο των γραφείων του Ειρηνοδικείου Σάμης, στο κέντρο της πόλης υπάρχει η σώρευση των απορριμμάτων και στο βάθος το δημοτικό κτίριο που στεγάζει το θεατρικό εργαστήρι της Σάμης.


Στο ίδιο σημείο η εγκαταλειμμένη παλαιά ηλεκτρική εταιρεία της Σάμης.



Προχωρώντας δυτικά μερικά βήματα συναντάμε την μοναδική κανονική πλατεία της Σάμης, που την κοσμεί… το μηχανοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού(με έντονη δυσοσμία κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες), με φόντο το κτίριο του Δημοτικού σχολείου Σάμης.



Αρχίζει η «πλάζ» της Σάμης με τα  ανύπαρκτα «ντούς» κάτω από τον υδατόπυργο! Το «σκάμμα» της δεύτερης φωτογραφίας είναι το «ντούς»!


Αναμένοντας για τετραετίες την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου!

Περπατώντας λίγα μέτρα δυτικότερα συναντάμε το δεύτερο μηχανοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού(με επίσης έντονη δυσοσμία).



Βαδίζοντας στην συνέχεια, στον … «πεζόδρομο» συναντάμε και το ιστορικό γεφυράκι που περιμένει έστω να το γκρεμίσει ο σεισμός, αλλά που τέτοια τύχη!!


Σπασμένοι και οι φανοστάτες της παραλίας!



Τελειώνω προς το παρόν, με την κατάρρευση της στέγης της εκκλησίας Παναγίας των Λιβαθινάτων (κηρυγμένο μνημείο από το 1984 από το Υπ. Πολιτισμού) και την «ιδιαίτερη» φροντίδα του κράτους για αυτό. Υπήρξαν οι μελέτες από 4ετίες!!!

Σταυρούλα (Λιάνα) Γιακουμάτου
Υποψήφια εκλογικής περιφέρειας Σάμης με τους «Ριζοσπάστες Ξανά»

8 σχόλια:

  1. ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ……ΦΩΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ…
    Πόλη, κωμόπολης, χωριό, λιμάνι, τίποτα, παραπλεύρως του τίποτε… να ανασαίνεις ακόμη δίχως η ανάσα σου να εξέρχεται! ΣΠΡΟΥΧΝΗ! ΟΥΛΟΙ ΑΛΟΥ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ! Της πεντάρας συνειδήσεις στον αγώνα της δικαιολογίας του εγκλήματος!
    «Μπράβο σε όλους μας!» Που σε εξευτελιστική τιμή προδώσαμε τους εαυτούς μας και ανταλλάξαμε την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας με την μικρότατη και ρηχή γραφή μας! ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΥΣ» ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ «ΣΑΜΗ» Η «ΣΑΜΙΚΟΣ»… ΕΝΩΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ «ΠΑΙΔΙΑ»
    ΛΕΙΠΑΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ… ΚΑΝΕΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή τη Σάμη την ξέρουμε όλοι μας. Τη βλέπουμε καθημερινά. Σκοντάφτουμε πάνω της. Και να μη θέλαμε, δεν μπορούμε. Κάποιος είχε γράψει εδώ μέσα: "Τα μνημεία κραυγάζουν". Κι ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας: "Μα, καλά, κανείς δεν καταλαβαίνει; Γιατί πάλι και πάλι ψηφίζει ανθρώπους που δεν ξέρουνε, δε θέλουν και δεν μπορούνε;". Τόσα χρόνια ούτε μια διαμαρτυρία από τους ίδιους και τους ίδιους που δυστυχώς,πολύ δυστυχώς θα ξαναβγούνε. Αλλά, αναρωτιέμε, τόσον καιρό πέρα από 2-3 που φωνάζαναι, εδώ, στο Ρουπάκι, πού ήταν οι άλλοι; Περιμέναναι τις εκλογές για να βγούνε; Σάμη, επομένως. Το ομορφότερο μέρος της Κεφαλονιάς, που 4-5 την κατάντισαν ερείπιο, σκουπιδαριό, γερμένη και γερασμένη, λες και αυτή μόνη πρέπει να πληρώνει την ανικανότητα κάποιων, που θα ήταν η καλύτερη προσφορά για τον τόπο αν πήγαιναν σπιτάκια τους κι αν έβγεναν κάποιοι που αξίζουν πραγματικά.

    ΑΝΤΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΜΙΚΟΣ

    Θυμάστε το φάντασμα του Δαρείου, που πέρσι το καλοκαίρι κυνηγούσε τους ντόπιους άρχοντες της πλειοψηφίας και κείνοι του υποσχέθηκαν πως, να μην τους ξανακυνηγήσει γιατί πληγιάσανε οι πατούσες τους και τα ποδαράκια τους εβγάλανε κάλους; Τι εκάμανε, λοιπόν, οι τρεχούμενοι; Τ'ίποτα. Μαθαίνω πως ετούτες τις μέρες το φάντασμα θα ξαναβγεί. Επίσης μαθαίνω, πως οι τρεχούμενοι το μάθανε και κρύβονται στα σπίτια τους. Αλλά το φάντασμα δεν παίζει. Θα τρυπώσει στα όνειρά τους. Δε θα τους αφήσει ήσυχους. Θα τους κυνηγάει κι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η ωραία Σάμη". Τίτλος που χαρακτηρίζει απόλυτα τους εκλεγμένους, της πλειοψηφίας εννοείται, άρχοντες της περιοχής. Αιδώς...Σαμαίοι.!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλους τους αρχοντες, πλειοψηφιας, μειοψηφίας - όχι βέβαια στον ιδιο βαθμό. Για αυτα που πέτυχαν, αλλά και για αυτά που προσπάθησαν. ΑΛΛΑ για αυτά που ΔΕΝ κατάφεραν, που ΔΕΝ προσπάθησαν, που ΔΕΝ κατήγγειλαν, που ΔΕΝ ενημέρωσαν. Αν σκεφτει κανεις και τις αλλαγες στρατοπεδων, ακόμη καλύτερα!

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταυρούλα, σπουδαία έρευνα, σπουδαία απαρίθμηση ζωντανών μνημείων που ξεφωνίζουν και κραυγάζουν γιατί δε θέλουν να αφανιστούν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να ήξερα, οι "άρχοντες" τι πέτυχαν, τι προσπάθησαν και τι δεν κατάφεραν. Με στοιχεία, βέβαια. Γιατί δεν τους είδαμε πουθενά. Κι όπου τους ακούαμε (διαδίκτυο σε συνεδριάσεις), αν άρθρωναν λέξη, αυτή συμβάδιζε με τη φωνή του εκάστοτε κυρίου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι κάνατε κυρία Γιακουμάτου! Φωτογραφίσατε τα έργα των απερχόμενων μελών του Συμβουλίου και των άλλων του Δήμου. Δηλαδή, τους δώσατε επιχειρήματα. Απορώ πώς όλοι αυτοί οι κύριοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός! Πώς; Μα να βγάλουν, αν ήδη δεν το έχουν κάνει, καρτ ποστάλ με αυτές τις φωτογραφίες (οπωσδήποτε στο επάνω μέρος την κάρα τους μέσα σε δάφνες) και να τις στείλουν παντού. Σε πόλεις και χωριά, σε γειτονιές, σε θάλασσες, σε όρη, σε βουνά και σε πελάγη. Ο λαϊκός έπαινος θα τους ακολουθεί και ο θαυμασμός των επερχόμενων γενεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.