Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Μπρατσέτος εσυνάντησε τον Κοντραστάρο!

Ελησμόνησα να σας πω και μια έβδομη ιστορία. 

Το λοιπό, μπονόρα μπονόρα, εψές, η σιόρα Κάτε μου, εμπέλαζε παράξενα. Επήα κοντά τση και μου είπε: "Μωρέ βουρλισμένε Μεμά μου, ό,τι και να κάμεις μόνος σου, δεν πρόκετα να κάμεις τσίποτσις. Μαζί με άλλους, βεραμέντες, πρέπει να συνασπιστείς, για να μη βγείτε πουλιό σίγουρα και οι δύο σας. Και τώρα που σου μιλώ, ξέρεις τι αποθύμησα; Σινάπι. Για να κάμω και πολύ γάλα, να το μοιράσεις σ' ευκειούς τσου σαφρακιασμένους". 


Ωρέ, τι έπαθα, τότενες τόμου το άκουσα. Σα να έχει δίκιο, είπα, η σιόρα Κάτε. Εχτύπαα το κεφάλι μου ώρες για να σκεφτώ κάτι τις. Όταν κατά το μεσημεράκι, επήρα τη σιέστα μου, είδα ένα όνειρο μουρλό και θα σας το διηγηθώ, που έλε και ο κόντε Διονυσάκης. 


"Ήμανε λέει απά στη Γρούσπα, μαζί με κάτι άλλους και εκουβεντιάζαμε για τσι εκλοές. Εβουρλιζόμαστε, τι να κάμουμε για να μη βγούμε. Κι ένας, σπουδαίος ρήτορας που είχε, λέει και πείρα από άλλες εκλοές, ασκώθηκε κι έβγαλε ένα λόγο πολύ σπουδαίο. Δεν τονε θυμάμαι όμως. Και το ονομά του ήτανε γνωστό, αλλά δεν το θυμόμουνα στον ύπνο μου. Ούτε ευκειόνε ούτε το κόμμα του. Θυμάμαι πως εχειροκροτάαμε ούλοι ωσά κουρλοί. Ήτανε εκεί και άλλοι λέει, οπού κάποτες είχανε μια παρέα στο Αρουπάκι και εγράφανε τσι παρόλες τσου. Κι εκεί οπού επαλαμακίζαμε ούλοι σίγουροι για την ήττα μας, ένα κοπάδι από γίδια εκατέβαινε συλίντρεχο από το Ρούδι. Ανάν!, σκούξαμε ούλοι, θα μας πατήσουνε και δε θα πανηγυρίσουμε. 

Κι εκεί οπού το μάτι ενός τράγου αρχηγού με ετήραε άγρια... εξύπνησα ζυφτάρι στον ίδρωτα! Κι αμέσως εφώναξα, τόσο που ελάμπαξε η σιόρα Βιτώρια. 

Αμάν, είπα: "Ο ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ με το κόμμα του, ήτανε εκεί στη Γρούσπα. Με τους ψηφοφόρους του ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙ". Ο ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ ήταν ο ρήτορας. Ωρέ, θάμα!

ΜΕΜΑΣ ΜΠΡΑΤΣΕΤΟΣ 

4 σχόλια:

  1. Ωρέ, Ρουπάκι, δεν τον εσυνάντησα. Μετά από το ονείρατο που είγδα τον εσκέφτηκα. Δε θυμάσαι που είχε φκιάσει ένα κόμμα τσι προηγούμενες εκλογές; Λέω, αν υπάρχει ο Κοντραστάρος, καλό θα ήτανε να ξαναπαρουσιαστεί. Μεδά όμως!! Εκατάλαβες Ρουπάκι;

    ΜΕΜΑΣ ΜΠΡΑΤΣΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βωρέ Μεμά μου, τόμου και τό 'πες για θαμα, όλα γένουνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος είσαι του λόγου σου; Μην είσαι ο....μην είσαι ο....., με πιάνει τρεματούρα να μελετήσω το όνομά σου. Μην όμως παρουσιαστείς, θα μου κλέψεις τη δόξα. Τώρα που θέλω να βάλω υποψηφιότη με στόχο να μη βγω, θα μου κλέψεις τη δόξα, μεγάλε, ω μεγάλε Κοντραστάρε; Αλλά δεν πιστεύω πώς υπάρχεις. Πλάσμα τση φαντασίας του Ρουπακιού ήσουνα κι εσύ. Τότενες απά στη Γρούσπα, ντυμένος Κοντραστάρος ήσουνα. Κόλπο του Ρουπακιού. Είμαι σίγουρος. Οπότε, ο δρόμος τση δόξας είναι εμπροστά μου. Να τονε πρεβατήσω ένδοξος και ηττημένος. "Γιατί ωρέ Μεμά μου, μου είπε η σιόρα Κάτε μου, θέλεις να κάνω γάλα για να χάσεις; Δε θέλεις να κερδέσεις τσι εκλογές;" Και τση αποκρέθηκα ο βουρλισμένος: " Με τόσους σωτήρες τσου μπριν και τσου άλλους τι να κάμω εγώ;" το μόνο: να μεράζω γάλα και πάλε γάλα για να με διώχνουνε. Γιατί δε διώχνουνε εμένανε. Διώχνουνε ό,τι θα θέλανε να είχανε και δεν το έχουνε. Όμως, ευκειό, δεν είμαι ελόγου μου. Με πιάσανε, βεραμέντες οι φιλοσοφίες τση κακιάς ώρας. "Άντε και καλή ήττα", μου ψιθύρισε η σιόρα Βιτώρια. "Άντε, πάλι, Μεμά μου, σε πάω κι ας με λένε Βιτώρια, δηλαδή Νίκη. Μαζί σου και στην ήττα".

    ΜΕΜΑΣ ΜΠΡΑΤΣΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EKΛΟΓΕΣ 2014 – ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕ ΓΑΛΑ» - ΡΕΤΣΕΤΑ 4η

    Ξέρω, όπου νάναι πλακώνουνε οι εκλογές. Κυριακή κοντή γιορτή. Εγώ, μέχρις και σήμερα εμέραζα γάλα. Και κοντεύω να κουρλαθώ από τη χαρά μου. Εσάρταα ίσαμε το πατερό τση μπαράγκας μου. Μαζί κι οι σιόρες μου. Η Κάτε και η Βιτώρια. Μου λέει, η σιόρα Κάτε: «Βωρέ, Μεμά μου, ναίσκε, αλλά εψές όντανε εκειός ο συφοριαμένος ο Ρέμπελης, ο Κοσμάς τση Θοδωρέλας , που είπε οπώς θα σε ψηφίσει, γιατί, τον αποπήρες;». «Μα, ωρή», τση αποκρέθηκα, «δεν εκατάλαβες ακόμα; Θα μου χάλαε την πετυχεσιά. Φαντάζεσαι ο Μεμάς ο Μπρατσέτος να έπαιρνε ένανε ψήφο; Θα εχάλαε ούλη μου η φιλοσοφία. Δεν είπαμε;». Δίπλα μου, η σιόρα Βιτώρια εχασκογέλαε, αμολώντας του βουτύρου, τόσο οπού εμοσκοβόλησε η μπαράγκα. « Άφησέ την, Μεμά μου. Δεν καταλαβαίνει. Μωρή Κάτε, δεν είπαμε πως θα φέρουμε τον κόσμο ανάποδα; Πως ο αγώνας μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να έβγουμε τελευταίοι, ωσά να βγάιναμε πρώτοι;». Ελόγου μου εσυγκατένευα και η Βιτώρια, εσυνέχαε τσι μοσχομυρισμένες παρόλε τση: « Μωρή, βουρλισμένη Κάτε, δεν εκάναμε τα πάντα; Και ετρώαμε ούλα τα χορτάρια, τόσο που ούλη την ώρα ετσερλιζόμαστε για να βγάλουμε νόστιμο και μυριστικό γάλα; Τσάμπα να πάει ο κόσμος μας; Και μάλιστα εφάαμε χορτάρι ιστορικό; Ασβελαχτούς μέσα από το ναό του Απόλλωνα; Σπάρτα από το κάστρο απάνου στα Σκαλιά και από τσου Άγιους Φανέντες; Κι αμά εκλαδέψαμε ούλο το χορτάρι εδεκεί που πήγε να πνίξει τα ψηφιδωτά στο Ρακόσπιτο;»
    Εγώ, άκουα τη σιόρα Βιτώρια. Και τόμου ετέλεψε το λόγο τση, εγύρισα και τσου είπα: «Σιόρες μου, μεθαύριο θα μεγαλουργήσουμε. Θα βγούμε πρώτοι από το τέλος. Θα ευχαριστήσουμε και κειο το πράμα, που όπως είπε θα μας επισκεφτεί μετά τσι εκλογές. Ένα πράμα όμως γυρίζει μέσα στο μυαλό μου: εκειό το όνειρο με τον ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟ γιατί το είγδα; Τι προμήνυμα ήτανε;»

    ΜΕΜΑΣ ΜΠΡΑΤΣΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.