Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Μανωλάτος: Όχι άλλοι Μεσσίες - Δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά...

Φίλοι συμπολίτες

Η Κεφαλονιά μας χρειάζεται έναν καινούργιο ζωογόνο άνεμο αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης. Έναν άνεμο που να σαρώσει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να οδηγήσει την Κεφαλονιά μας και τους κεφαλλονίτες μπροστά.

Θα πρέπει οι συμπολίτες μας να ενθαρρύνουν και  να ευνοήσουν εκείνους τους υποψήφιους που έχουν δείξει πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν  στον τόπο μας και όχι εκείνους που επιδιώκουν να σταδιοδρομήσουν σε πολιτικά πόστα. 

Η Κεφαλονιά μας δεν πρέπει να μετρήσει άλλες χαμένες ευκαιρίες ούτε να ανεχθεί άλλους μεσσίες…

Και είναι πολλοί οι προσφερόμενοι μεσσίες. Παρουσιάζονται σαν συνασπισμός των πρώην δημάρχων και νομαρχών μας, που κατάφεραν να χαθούν όχι μόνο ανεπανάληπτες ευκαιρίες, αλλά ακόμα και η ονομασία της κεφαλλονίτικης φέτας μας. Όλοι, παλιοί μου σύντροφοι, οφείλουν, οι περισσότεροι τουλάχιστον από αυτούς, ένα  συγνώμη στην Κεφαλονιά μας. Βέβαια, οι αυτοπροβαλλόμενοι μεσσίες μας δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι ακόμα περισσότεροι.

Φίλοι συμπολίτες

Η Κεφαλονιά μας χρειάζεται έναν στρατηγικό σχεδιασμό που να συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή και τις αξίες των συμπολιτών μας με την ανάπτυξη και την αναγέννηση των πόλεων και των χωριών μας. 

Αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο κύριους άξονες:

Πρώτον την καθημερινότητα των πολιτών και
Δεύτερον μια στοχευμένη ανάπτυξη και ανάδειξη του Τόπου μας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, στις απαιτήσεις και κυρίως στην ιστορία μας και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Θα πρέπει να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τον μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο της Κεφαλονιάς μας.

Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε μια Κεφαλονιά ελκυστική και ανταγωνιστική που να σέβεται όμως τις παραδόσεις και την ιστορία μας και να υπηρετεί τους πολίτες, ντόπιους ή επισκέπτες.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι, η  ανάπτυξη των πόλεων και των χωριών μας σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Επιδίωξή μας πρέπει να είναι, να θέσουμε το Δήμο στην υπηρεσία του Πολίτη, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας μας και να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες.

Χρέος μας, να εξοπλίσουμε με δυνατότητες και προοπτικές και κυρίως με αισιοδοξία και ελπίδα τους νέους συμπολίτες μας, γιατί σ’ αυτούς, κυρίως, ανήκει το μέλλον και η Κεφαλονιά.  

Όλοι μαζί έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων και να οδηγήσουμε τον Τόπο μας μπροστά.

Φίλοι Συμπολίτες

Δε θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όπως  αρχικά δημοσιεύθηκε, με καμία δημοτική παράταξη. Υποστηρίζω όμως την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ». Είχα μια εποικοδομητική  συζήτηση με τον υποψήφιο δήμαρχο κύριο Θεόφιλο Μιχαλάτο και  συμφωνήσαμε στα ουσιώδη και σημαντικά θέματα που χρίζουν άμεσης προτεραιότητας και επίλυσης. Συζητήσαμε διεξοδικά για όλα τα θέματα που αφορούν στις πόλεις και τα χωριά της Κεφαλονιάς μας. Βρήκα τον κύριο Μιχαλάτο προσιτό στον διάλογο και δεκτικό σε νέες ιδέες και σκέψεις. Εύχομαι  καλή επιτυχία στην παράταξή του. Εύχομαι  ακόμα, συνοχή, σχετική ομοιογένεια και άξια στελέχωση του συνδυασμού, για να μπορέσουν όλοι μαζί, σαν ενιαία παράταξη, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Όσον αφορά στην περιφέρεια υποστηρίζω τους συμπατριώτες μας  Θεόδωρο Γαλιατσάτο και  Παναγή  Δρακουλόγγονα. Είναι και οι δύο τους αξιόλογοι, δυναμικοί και με όρεξη  για δουλειά και προσφορά στον Τόπο μας. Τους εύχομαι  καλή επιτυχία για το καλό  της Κεφαλονιάς μας. 

Φίλοι συμπολίτες

Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε εκείνους που έχουν δείξει πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στις πόλεις και τα χωριά μας. Θα πρέπει να αναδειχθούν οι άξιοι και οι  ικανοί, αυτοί που έχουν θέληση, τόλμη και όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Τόπο μας.

Η Κεφαλονιά μας το αξίζει, οι Κεφαλλονίτες το θέλουμε και όλοι μαζί το μπορούμε. 

Όταν η Κεφαλονιά μας στέκεται για να «σκεφτεί» όσοι έχουν κάτι να προτάξουν, δε διστάζουν…

Γαβριήλ Μανωλάτος
Καθηγητής Οικονομικών και Ανάπτυξης



Γαβριήλ Μανωλάτος
Καθηγητής Οικονομικών και Ανάπτυξη

11 σχόλια:

  1. "συμφωνήσαμε στα ουσιώδη και σημαντικά θέματα"

    Μήπως θα μπορούσαμε να μάθουμε κι εμεις τί συμφωνήσατε για τα θέματα που λέτε, ή δεν κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κεφαλονιά μας χρειάζεται έναν στρατηγικό σχεδιασμό που να συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή και τις αξίες των συμπολιτών μας με την ανάπτυξη και την αναγέννηση των πόλεων και των χωριών μας.
    Αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο κύριους άξονες:
    Πρώτον την καθημερινότητα των πολιτών και
    Δεύτερον μια στοχευμένη ανάπτυξη και ανάδειξη του Τόπου μας.
    Και επίσης να αποκατασταθούν οι κραυγαλέες αδικίες που έγιναν στη Σάμη
    Γαβριήλ Μανωλάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε μας κύριοι στην ησυχία μας. Γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας; Οι αρχαίοι έλεγαν "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστίν". Βάλτε δίπλα από τα σημερινά ονόματα των υπό εκλογή δημάρχων, ονόματα: Δρακούλης, Χοϊδας, Αντύπας, Ζερβός-Ιακωβάτος, Φωκάς κλπ., κλπ. Απογοήτευση, ε; Δυστυχώς. Για μια ακόμη φορά η Κεφαλονιά είναι άτυχη. Και το σπουδαιότερο: κανείς δεν ξέρει "τις πταίει!"... Υλικό για φαρσοκωμωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ απάντησα στο ερώτημά σου και στην απορία σου.
      Δεν σου αρέσει η απάντηση; Σχολίασε τα αρνητικά της. Εγώ αυτό μπόρεσα και αυτό έπρεπε να κάνω στη συγκεκριμένη φάση. Άλλοτε, έχω κάμει πολλά άλλα για τη Σάμη και την Κεφαλονιά που εσύ αγνοείς…
      Μην αραδιάζεις όμως άσχετα πράγματα, γιατί δε θέλω να πιστέψω πως επικοινωνώ με προκαταβολικά αρνητικούς τύπους και μάλιστα ανώνυμους.

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνώ με εσάς. Αλλά, με όσους κατεβαίνουν ως υποψίφιοι και αραδιάζουν σωστές γενικολογίες. Διότι η γενικολογία απέχη πολύ από την πράξη.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα
      Και εγώ διαφωνώ σε πολλά σημεία τους, που αφορούν είτε στα αποτελέσματα των λειτουργιών τους είτε στις προθέσεις τους…
      Όμως τι πρέπει να γίνει;
      Ουδετερότητα ή αποχή ή ακόμη αδιαφορία, πολλαπλασιάζει τα αρνητικά και ενισχύει τους κακοπροαίρετους.

      Διαγραφή
  4. Ενας ασημαντος πολιτης12 Μαΐ 2014, 12:12:00 π.μ.

    Αγαπητε κυριε Μανωλατε
    Επειδη ειστε ενας ανθρωπος με γνωσεις και κυριως αποψεις που απορρεουν των γνωσεων σας, θα ηθελα να σας ρωτησω απλες ερωτησεις σαν απλος πολιτης και μακρια απο καθε εκλογικο συμφερον.
    πχ πως νιωθετε που στηριζοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ στην ουσια ΑΝ κερδισετε αυριο θα εχουμε δημοτικους συμβουλους ανθρωπους σαν τον φιοραβαντε-καβαλλιερατο (ανθρωπους μεχρι χθες του παριση) αλλα κυριως χωρις την παραμικρη θετικη συμβολη για τον τοπο. Ανθρωπους που δεν εχουν καν πολιτικο λογο και αδυνατουν να προασπιζουν τα συνφεροντα του τοπου (να θυμισω οτι απλα δηλωσαν παρων στην ματαιωση του σπηλαιολογικου παρκου Σαμης). Δεν εχω τιποτε με τους ανθρωπους, μια χαρα ειναι για παρεα αλλα δεν κανουν για τα κοινα, και δεν ειναι οι μοναδικοι, απλα τους αναφερω επειδη ειναι σαμικοι και τους γνωριζετε.Υπαρχουν αρκετοι ανικανοι που επειδη επηρεαζουν κοσμο (φιλους και συγγενοις) μπαινουν σε θεσεις. Μιλατε για καινούργιο ζωογόνο άνεμο αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης, αληθεια αυτος ο ανεμος πετυχαινετε με ανθρωπους οπαδους του βουλευτη καλοχαιρέτα απο την αξεχαστη ελληνικη ταινια ?
    κατα την ασημαντη γνωμη μου οι ανθρωποι κανουν την διαφορα, και αν αυτοι αδυνατουν τοτε λυπαμαι αλλα γινομαστε-ειμαστε συνενοχοι τους στην ματαιωση του αυριο του τοπου μας.
    με πολυ σεβασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσα γράφεις συμβαίνουν. Όμως τι πρέπει να γίνει;
    Γράφεις: κατα την ασημαντη γνωμη μου οι ανθρωποι κανουν την διαφορα, και αν αυτοι αδυνατουν (εγώ θα προσέθετα: και αν αυτοί αδιαφορούν…)
    τοτε λυπαμαι αλλα γινομαστε-ειμαστε συνενοχοι τους στην ματαιωση του αυριο του τοπου μας.
    Στο ανωτέρω άρθρο μου γράφω: … Εύχομαι καλή επιτυχία στην παράταξή του. Εύχομαι ακόμα, συνοχή, σχετική ομοιογένεια και άξια στελέχωση του συνδυασμού, για να μπορέσουν όλοι μαζί, σαν ενιαία παράταξη, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.
    Πιστεύω ότι δεν πρέπει να απέχουμε για οποιοδήποτε λόγο. Στους αγώνες, δεν πρέπει να υποθέτουμε ενδεχόμενη αποτυχία ή ήττα.
    Πάντως δεν μπορούσα να υποστηρίξω ούτε το συνασπισμό των πρώην δημάρχων και νομαρχών, και ας ήταν όλοι τους παλιοί καλοί μου σύντροφοι, οι οποίοι συνασπίστηκαν γιατί άραγε; Ούτε βέβαια Παρίσι ο οποίος ούτε διεκπεραιωτικά δεν τα κατάφερε. Όσον αφορά στις δύο άλλες παρατάξεις διαφωνώ με τη θέση τους για τη διοικητική δομή της Κεφαλονιάς.
    Όμως, να ξέρεις φίλε συντοπίτη, ότι δε διεκδικώ το αλάθητο. Μόνο ο απέχων δε λαθεύει…
    Θα χαιρόμουν πολύ αν τα λέγαμε με έναν καφέ παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι ακόμη
    Οι πολίτες δεν είναι ασήμαντοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΡΑΚΗΣ
    22 Μαϊου 1963 ο Γρηγόρης Λαμράκης δέχθηκε δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη.
    Λίγες μέρες μετά έγινε ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβαζω στο Ionian Press,

    - Ανεξαρτητη Ενωμενη
    Κεφαλονια

    Μια μεγαλη νικη της "ΑΝΑΣΑ", ενα προμηνυμα νικης του λαου των Ιονιων....(!!!)

    Το πρωτο βημα εγινε!....(!!!!!)
    Ανακοινωση του Παναγη Δρακουλογκωνα

    Μπλα μπλα μπλα μπλα...............θα μπλα μπλα θα...........
    μπλα θα μπλαμπλα θα.............μπλα..................θαμπλα...
    ....θαθα......................θαμπλαθαμπλα..............................
    μπλα.......θαμπλα.....................μπλαθαμπλαμπλα............

    Μαζι με τους μη προνομιουχους πολιτες των Ιονιων...(!!!!), για να αν-
    τισταθουμε στις καταστροφικες και βαθια αντιλαικες πολιτικες.

    Μαζι,........μπλαθαμπλα....................................................


    - ΡΕ ΣΕΙΣ,....ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,...ΚΑΤΣΑΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ,....ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΡΕ,....."ΝΙΚΗΤΕΣ" ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
    "ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ" ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΑΤΣΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,
    ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ,......ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.