Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Φιλμ για τη Συλλογή της Σύγχρονης Πινακοθήκης του Κώστα Ευαγγελάτου σε Διεθνή Παρουσίαση στο Σάο Πάολο

Με τεράστια συμμετοχή κοινού, υπολογίστηκε σε 11.000, έγινε στην περίφημη CASA DAS CALDEIRAS του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση με έργα σύγχρονων δημιουργών κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ανάμεσα τους ταινίες μικρού μήκους, βιντεοταινίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωντανή ζωγραφική -live painting-, μουσικές περφόρμανς, εργαστήρια τέχνης-workshops κ.α.Το εξάωρο πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς των φορέων που διοργάνωσαν τη μεγάλη αυτή εκδήλωση και κύρια του C.R.I.A. - Coletivo de Realizacao e Integracao Artistica, που υποστηρίζει με διεθνή εμβέλεια την ανάπτυξη των καλών τεχνών. Η έναρξη έγινε με την βιντεοταινία της Μova Filmes, με τίτλο COLETOR/ GALERIA DE ARTE TAMPORARIA. 

Η Βιντεοταινία είναι ένας αισθητικός ύμνος των ταλαντούχων Gustavo Raulino και Andre Szilagui στη θερινή Ελλάδα και παρουσιάζει τη συλλογή της Σύγχρονης Πινακοθήκης του Κώστα Ευαγγελάτου και τη ζωγράφο από το Βελιγράδι Jelena Cosic να ζωγραφίζει εκ του φυσικού το εικαστικό μοντέλο του ART STUDIO EST Φώτη Αλεξάνδρου στον κήπο της villa Ροδόπη, πλάνα από το Αργοστόλι, τη ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ στη Σάμη της Κεφαλονιάς, την Μονεμβασία και από νησιά του Αιγαίου. 

Με αρχή το Σάο Πάολο θα προβληθεί σε πολλά άλλα φεστιβάλ. 

Μεγάλη απήχηση είχε και το διαφημιστικό spot των καλλιτεχνικών δρώμενων της εκδήλωσης, με θαυμάσιες εικόνες από την ελληνική φύση και έργα τέχνης καθώς και το αγαπημένο  τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη " Αν θυμηθείς τ' όνειρο μου...", σε στίχους Νίκου Γκάτσου, στην πρώτη εκτέλεση με τη φωνή της Γιοβάνας.

Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΡΑΟΥΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕ ΖΙΛΑΓΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ MOVA FILMES

H JELENA COSIC ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

FILM COLETOR

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΕΧΝΗΣ - ΕΡΓΑ ΑΡΙΑΣ ΚΟΜΙΑΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.