Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Καλλικράτης ..in the air!...

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε χτές, Τετάρτη 28 Απριλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση οι 910 δήμοι και 124 κοινότητες συνενώνονται σε 333 έως 343 δήμους. Οι 57 Νομαρχίες καταργούνται και αντικαθίστανται απο 13 περιφέρειες και οι 13 περιφέρειες υπάγοντας σε 7 αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι νέοι δήμοι θα έχουν ελάχιστο πληθυσμό τους 10.000 κατοίκους . Στις μητροπολιτικές περιοχές των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το παραπάνω όριο προσδιορίζεται στους 25.000 κατοίκους. Αντίθετα στους ορεινούς το πλαφόν θα αγγίζει τις 2.000 ενώ κάθε νησί θα αποτελεί και ανεξάρτητο δήμο.

Δε διασπώνται τα όρια των δήμων, των νομών και των περιφερειών. Εισάγεται διαδικασία για τη μεταφορά δημοτικών διαμερισμάτων σε όμορους δήμους. Δε συνενώνονται δήμοι που δεν έχουν συγκοινωνιακή συνέχεια.

Συγκεκριμένα (από το σχέδιο νόμου):

25. ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Κεφαλονιάς με έδρα το Αργοστόλι αποτελούμενος από τους δήμους α. Αργοστολίου
β. Σάμης γ. Πυλαρέων δ. Παλίκης ε. Λειβαθούς στ. Ελείου – Προνών ζ. Ερισού και τη
κοινότητα Ομαλών, οι οποίοι καταργούνται.

Β. Στο δήμο Ιθάκης δεν επέρχεται καμία μεταβολή

Πηγή: NewsIt.gr, http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24335&catid=13

5 σχόλια:

  1. Αλήθεια, ενόψει της νέας εξαμβλωματικής για το νησί μας καλλικρατικής εξουσίας, θα δεχόταν ο θιασώτης ο οποίος πριν λίγο καιρό υπεραμυνόταν του ενός Δήμου (τον άκουσε φάινεται ο υπουργός) και βέβαια θριαμβολογούσε για την κατάργηση της βάσης του 10 -για να αναπτυχθεί οικονομικά το νησί(!)-, θα δεχόταν, λέω, να ιδρυθούν σχολές των ΤΕΙ και του Ιόνιου Πανεπιστημίου στη Σάμη ή την Αγία Ευφημία;

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ Major, θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε ένα ΑΤΕΙ οστεοφυλάκων. Πως βρίσκεις την ιδέα μου; Παγκόσμια πρωτοτυπία έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταράτε, σε "καιρούς μεγάλης στέγνιας", όπως θα έλεγε κι ο Σεφέρης, δε θα έβρισκα τίποτε καλύτερο από αυτό που προτείνεις. Ε, να 'χουμε κι εμείς επιτέλους μια πρωτοτυπία ...ουσίας...

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Major τα ρέστα μου. Με κατατρόπωσες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε άλλο. Στο ίδιο πλοίο φαίνεται πως αρμενίζουμε. Κι όπως δείχνουν τα πράγματα θα συναντήσει τέτοιες φουρτούνες που ούτε τις φανταζόμαστε. Κι αν είναι στα γνωστά πελάγη έχει καλά. Μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Όμως παρουσιάζονται πελάγη που μάλλον δεν τα ξέρουμε. Ποιος περίμενε ότι το γενικό θα επισκιάσει το τοπικό! Μάλλον, φίλε Σταράτε, στις μέρες μας, που έπαψαν πια να είναι εγγαστρίμυθες, η ιστορία γκαστρώνεται. Και πρέπει να είμαστε όλη στη γέννα...

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.