Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Καλλικράτης τον Μάιο

Από την εφημερίδα "Τα Νέα".

Προσχέδιο το Πάσχα - Μάιο στη Βουλή

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση στην ΚΕΔΚΕ γύρω στο Πάσχα θα ανακοινωθεί το προσχέδιο του «Καλλικράτη», που θα φθάσει τις 400 σελίδες και θα περιλαμβάνει τόσο τις διατάξεις για αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό, όσο και τη νέα χωροταξία των δήμων. Στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή ώστε μέσα στον Μάιο να ψηφιστεί.

«Μόλις δοθεί το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση θα τεθεί σε διαβούλευση» τόνισε ο κ. Ραγκούσης, επαναλαμβάνοντας πως για τη χάραξη των ορίων των δήμων θα τηρηθούν ενιαία και ομοιογενή κριτήρια.

«Δεν θα είναι εύκολο να βρει κανείς σε αυτό το οποίο θα παρουσιάσουμε το στοιχείο της μεροληψίας» διαβεβαίωσε τους δημάρχους, επισημαίνοντας ότι βασικές αρχές αποτελούν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα σημερινά όρια νομών και περιφερειών, να τηρηθεί το κάθε νησί και ένας δήμος, καθώς και να μη συνενωθούν ήδη μεγάλοι πληθυσμιακά δήμοι.

Όσον αφορά τους πόρους που θα στηρίξουν το εγχείρημα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως θα διατεθούν 4 δισ. ευρώ μέσω ενός νέου επιχειρησιακού προγράμματος.

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4565450&ct=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.