Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Οι Δήμοι για τον Καλλικράτη

Αναδημοσιεύουμε από τον "Ανεξάρτητο".


ΕΝΩ Η ΣΑΜΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΙΟ-ΠΡΟΝΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΣ ΕΧΕΙ, ΟΧΙ ΛΕΕΙ Η ΛΕΙΒΑΘΩ ΣΤΟΝ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. Λειβαθούς με κυριότερο θέμα συζήτησης την διοικητική μεταρρύθμιση “Καλλικράτης”.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο τέως δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Α. Ζαπάντης με την ιδιότητα του συμβούλου ανάπτυξης της ΤΕΔΚ-ΚΙ, ο οποίος και έκανε εισήγηση σχετικά με τον “Καλλικράτη”. Τόνισε δε, ότι την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚ-ΚΙ όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα διεξοδικότερα.

Ο δήμαρχος Λειβαθούς Θ. Μιχαλάτος στην εισήγησή του απέρριψε τις νέες συνενώσεις, ζήτησε οι Δήμοι να μείνουν ως έχουν και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Φραντζής τάχθηκε υπέρ του ενός Δήμου, ενώ πρότεινε να ενταχθεί ο Νομός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ακολούθησε ψηφοφορία όπου κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση του Θ. Μιχαλάτου.

Την ίδια ώρα συνεδρίασε και το Δ.Σ. Ελειού-Πρόννων όπου στο θέμα του “Καλλικράτη” πέρασε η άποψη να παραμείνει ο Δήμος Ελειού-Πρόννων ως έχει, ενώ στη Σάμη δεν κατέστη δυνατό να παρθεί απόφαση διότι υπήρξαν πάρα πολλές διαφορετικές απόψεις.

Πηγή: http://www.anexarttitos.gr/article.asp?Aid=8645

Ρουπάκι: Μαθαίνουμε ότι και το Δ.Σ. Πυλάρου αποφάσισε κατα πλειοψηφία την δημιουργία 3 Δήμων στην Κεφαλονιά. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η άποψη που μειοψήφισε ήταν αυτή του ενός Δήμου. Να θυμίσουμε ότι στο αντίστοιχο Δ.Σ. Σάμης κρατούσα ήταν η άποψη της διατήρησης του Δήμου Σάμης.

2 σχόλια:

  1. Τα πάνω κάτω φέρνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στα κόμματα και στις Δημοτικές παρατάξεις σε όλο τΟ Νομό.Ετσι το κάθε στέλεχος η Δ.Σύμβουλος ανάλογα με τι θέλει για τις επόμενες εκλογές παίρνει και την ανάλογη θέση,βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.Αλλος θέλει τρεις Δήμους, άλλος ένα, άλλος καμμία αλλαγη.Μόνο στη Σάμη ακούστηκε και η άποψη από κάποιους να γυρίσουν στις πρώην κοινότητες,ετσι<< βεβαιώνουν>> πόσο μπροστά είναι σε ζητήματα αυτοδιοίκησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ συμφωνώ να παραμείνει ο Δήμος Σάμης ως έχει. Να παραμείνει δηλαδή Δήμος και μάλιστα θα πρότεινα να είναι ο μοναδικός μικρός Δήμος της Ελλάδας. Δηλαδή, κάτι σαν Δήμος μοντέλο. Κι επιχειρηματολογώ:
    είναι ένας μικρός Δήμος
    α. με ένα θαυμάσιο αρχαιολογικό Μουσείο,
    β. που έχει πρότυπη βιβλιοθήκη για όλες τις ηλικίες,
    γ. που έχει λέσχες νεολαίας με πιγκ-πογκ, ομάδες ανάγνωσης (αλήθεια τι είναι αυτό;)κλπ.,
    δ. που εποπτεύει το μεγαλύτερο σπηλαιολογικό πάρκο του κόσμου,
    ε. που υπάρχουν θαυμάσιες διαδρομές στα αρχαία κάστρα τα οποία είναι μερικώς αναστηλωμένα,
    στ. που γίνονται επισκέψεις στις ρωμαϊκές θέρμες και στα ψηφιδωτά των ρωμαϊκών επαύλεων (πρότυπα περίπτερα),
    ζ. που έχει εξαίσιους δρόμους ασφαλτοστρωμένους οι οποίοι οδηγούν και στην πιο μικρή αγροτική περιοχή και άλλα πολλά αλλά και το σημαντικότερο:
    που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του ζει από τα επαγγέλματα γύρω από την αρχαιολογία (διαφύλαξη αρχαίων, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και τουριστικών αντικειμένων, ξεναγούς για τις επισκέωεις των τουριστών κ.ά.). την αλιεία, τη γεωργία κλπ.
    και το άλλο που δεν είναι σημαντικό: κοιμόμουν και ... ξύπνησα...
    Με τις υγείες μας για τα μεγαλοπήβολα σχέδια.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.