Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

TA ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΦΑΝΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο τελευταίος σταθμός των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων πριν την επιστροφή τους στη Σάμη θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας στην Πάτρα στον οποίο προϊστάμενος είναι ο συμπατριώτης μας πρωτοπρεσβύtερος π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας. Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον εν λόγω Ιερό Ναό κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας του Σαββάτου 2 Μαΐου.

τηλ. Ναού: 2610 321318
ιστοσελίδα (blog): http://agiabarbarapatras.blogspot.com/

19 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑΜΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΝΑ ΡΕΦΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου,

    δεν θα'πρεπε να μιλάς έτσι για τα ιερά λείψανα των Αγίων Φανέντων και τους Ιερούς Ναούς.
    Για μας η παρουσία των ιερών λειψάνων είναι μεγίστη ευλογία και ο φιλόθεος λαός των Πατρών θα έρθει να πάρει την ευλογία των Αγίων μας.
    Μη σκανδαλίζεσαι και προ πάντων μη σκανδαλίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό λέω ότι ο φιλόθεος λαός θα έρθει και θα πληρώσει και τα χρήματα που θα μαζέψετε θα τα διαθέσετε στους φτωχούς και τους αδύνατους όπως κάνει και ο σεβασμιότατος Κεφαλληνίας. Σιγά η πατρίδα κοιμάται και συς κονομάτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάτερ της άγιας Βαρβάρας δεν σε βλέπω να γράφεις τίποτα στα όσα πολύ σοβαρά γράφει στα σχόλια του η κύατις μόνο όταν σου θίξανε το ταμείο έδειξες ευαισθησία να απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ,

    μπορείς να έλθεις να προσκυνήσεις τα ιερά λείψανα χωρίς να ρίξεις ούτε ένα λεπτό. Δε σου ζητά κανείς χρήματα για να μπεις στο ναό. Έλα όπως είσαι και χωρίς να δώσεις τίποτα.
    Η Κυάτις έχει τις απόψεις της και καλά κάνει και τις έχει. Δεν μπορώ να τις αλλάξω γνώμη γιατί εδώ μιλάμε για θέματα πίστεως, όπου πολλές φορές η ψυχρή λογική δεν συμβαδίζει. Ένα θαύμα των Αγίων Φανέντων για μένα είναι θαύμα για δε την Κυάτις είνα τυχαίο γεγονός. Μας χωρίζει λοιπόν από την Κυάτις μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Η πίστη.
    Αν πραγματικά θες να μάθεις περισσότερα για τους Αγίους Φανένντες μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο του πατριώτη μας παπα Γιώργη Αντζουλάτου και νομίζω ότι θα καλυφθείς.

    Χριστός Ανέστη και οι Άγιοι Φανέντες βοήθεια.

    Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας ΠΑτρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Κυάτιδα αλήθεια έχει διαβάσει το βιβλίο του π. Γεωργίου Αντζουλάτου; Γιατί δεν είδα καμμιά αναφορά και κριτική στα όσα λέει... Εκτός από κάτι αντιεπιστημονικούς αφορισμούς μονάχα για τα οστά του Γκεβάρα μας μίλησε... Επί του θέματος δεν ασχολήθηκε καθόλου. Εγώ μονάχα υποθέσεις δικές της διάβασα. Αλλά αυτό δεν είναι επιστήμη για την οποία κόπτεται... Αν πραγματικά νοιάζεται για την επιστημονική ορθότητα των λεγομένων για τους αγίους Φανέντες να μου κάνει τη χάρη να μην κάνει υποθέσεις από την καρέκλα του σπιτιού της αλλά να προβεί η ίδια (αν έχει ιδέα περί του θέματος) στη δική της επιστημονική έρευνα και να μας πει τα συμπεράσματά της. Αυτή δεν έκανε καλά καλά τον κόπο να διαβάσει το πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οστά αυτά είναι των αγίων Φανέντων και αμέσως κατέκρινε τη ...μέθοδο ως αντιεπιστημονική. Έτσι δε συμπεριφέρεται κανείς σοβαρός επιστήμονας...

    atheologitos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KΥΑΤΙΣ Η ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ1 Μαΐ 2009, 8:54:00 μ.μ.

    ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Προς αγαπητό- κι ας μην τον γνωρίζω- atheologito

    Ναι, έχω διαβάσει το βιβλίο του π. Γεώργιου Αντζουλάτου. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να συμφωνήσω.Αλλά το θέμα μου ήταν άλλο, αν κατάλαβε καλά ο αγαπητός atheologitos, και όχι να κρίνω το συγκεκριμένο βιβλίο.
    Τον πληροφορώ ακόμα ότι έχω διαβάσει και τις άλλες μελέτες του π. Αντζουλάτου, τις δημοσιευμένες στα περιοδικά ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και ΚΥΜΟΘΟΗ. Άραγε τις έχει διαβάσει ο αγαπητός atheologitos;
    Τον πληροφορώ ακόμα ότι έχω διαβάσει όλα σχεδόν τα σχετικά με το θέμα των Αγίων Φανέντων κείμενα του π. Αντζουλάτου, που έχουν δημοσιευτεί σε τοπικά-κεφαλονίτικα έντυπα, σε έντυπα της Σάμου και σε θεολογικά περιοδικά. Άραγε τα έχει διαβάσει ο αγαπητός atheologitos;
    Τον πληροφορώ ακόμα ότι έχω διαβάσει τα σχετικά άρθρα και μελέτες του αναπληρωτή καθηγητή του πανεπιστημίου Θράκης Μαν. Βαρβούνη για το θέμα των Αγίων Φανέντων στη Σάμο. Άραγε τα έχει υπόψη του ο αγαπητός atheologitos;
    Τον πληροφορώ ότι έχω υπόψη μου όλη σχεδόν τη σχετική με το θέμα αρθρογραφία τη δημοσιευμένη στις εφημερίδες της Σάμου. Άραγε τη γνωρίζει ο αγαπητός atheologitos;
    Τον πληροφορώ ακόμα ότι έχω διαβάσει σχεδόν ό,τι έχει γραφεί από τους προηγούμενους αιώνες για το ζήτημα των Αγίων Φανέντων και για το μοναστήρι τους.Άραγε έχει υπόψη του όλο αυτό το σημαντικό υλικό ο αγαπητός atheologitos;
    Γιατί λοιπόν με εγκαλεί;
    Τώρα αν ο αγαπητός atheologitos βρήκε στο κείμενό μου, όπως γράφει, "κάτι αντιεπιστημονικούς αφορισμούς", "μονάχα υποθέσεις" κ.λπ. , αυτό δείχνει πώς ό καθένας μας μπορεί και ξέρει να διαβάζει ένα κείμενο...
    Κι αυτό φάνηκε, ότι δηλαδή δεν ξέρει να διαβάζει,- ας μου συγχωρήσετε αυτή μου την αυθάδεια, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να απαντήσω - όταν αναρωτιέται "αν έχω ιδέα περί του θέματος", όταν πιστεύει ότι δε "νοιάζομαι για την επιστημονική ορθότητα" και άλλα παρόμοια όχι πάντως τιμητικά γι' αυτόν που τα γράφει.
    Ας είναι όμως καλά.
    Δεν πρόκειται να επανέλθω για τέτοιου είδους σχόλια και απαντήσεις.
    Προτείνω όμως στον αγαπητό - κι ας με υποτιμά - atheologito, αν πράγματι τον ενδιαφέρει η αλήθεια - το "ερευνάτε τας γραφάς' δηλαδή - για το ζήτημα των Αγίων Φανέντων, να ανοίξουμε όποτε θέλει έναν ήρεμο και τεκμηριωμένο διάλογο από αυτό το blog. Έτσι, για να δούμε πώς συμπεριφέρεται κάθε σοβαρός επιστήμονας.
    Γεια σας.
    ΚΥΑΤΙΣ Η ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάτερ αυτό το μέγαρο που έχεις για ναό έγινε από πια χρήματα; και κάτι άλλο ο φιλόθεος λαός της Πάτρας δεν θα μπορούσε να λατρέψει το θεό του σε ένα πιο ταπεινό ναό; αλλά ξέχασα έχετε για πρότυπο τον άγιο Αττικής που ήθελε ένα δις για τα γεράματα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ για τον εαυτό μου δεν υποστήριξα ότι γνωρίζω ό,τιδήποτε... Αθεολόγητος γαρ... Εκείνο που υποστήριξα είναι ότι στα κατά καιρούς σχόλιά σου επί του θέματος δεν είδα ούτε να αναιρείς κάτι, έστω, από τις μελέτες που μου λές τώρα ότι έχεις μελετήσει ούτε έστω να αναφέρεις (επί λέξει) κάποια γνώμη κάποιου που έχει επιστημονικά αντιμετωπίσει το θέμα (που κι αυτό δε συνιστά, αναγκαστικά, τεκμηριωμένη άποψη) (Είναι σύνηθες φαινόμενο να διαφωνούν οι επιστήμονες μεταξύ τους για πολλά θέματα). Εκείνο που είδα στα κατά καιρούς σχολιά σου είναι αναφορά σε επιστημονική ανάλυση των οστών του Γκεβάρα, κάποια αναφορά κάποιου επιστήμονα και στις απόψεις του για κάποιους Άγιους Φανένεντες στην Κύπρο και τίποτα άλλο αν θυμάμαι καλά. Αναφορά και μάλιστα με στοιχεία στους Άγιους (ή στους φερόμενους ως άγιους κατά σε) Φανέντας της νήσου σας (ή της νήσου Σάμου κατ΄ άλλους) ουδεμία. Ψάξε τα σχόλιά σου στο παρόν ιστολόγιο και πές μου αν έχω άδικο ή υπόδειξέ μου που είναι να πάω να τα δω και ευχαρίστως θα το κάνω.

    atheologitos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο για τον ανώνυμο που διερωτάται που βρέθηκαν τα λεφτά γι΄ αυτό το "μέγαρο" θα του συνιστούσα να κάνει τον κόπο να έρθει στην Πάτρα να δει πόσο ...μεγαλοπρεπές είναι αυτό το "μέγαρο" και πόσα λεφτά χρειάζεται. Ας μην κρίνει από τη φωτογραφία. Όσο για το αν τον σκανδαλίζει η πέτρινη επένδυση ας γνωρίζει ότι τα εκκλησιάσματα στην Πάτρα είναι σαφώς πολύ πιο πολυπληθή απ΄ αυτά της Κεφαλλονιάς (και μάλιστα της Σάμης) (και το γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι αυτό) και γι΄ αυτό υπάρχει στους ναούς πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια για ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ έργα από ότι στη νήσο σας.

    atheologitos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί χριστιανοί είναι πέρα των δυνάμεών μας να τριβόμεθα με τα θεία.Άλλωστε και τούτο το ποτήρι θα το ποιούμε!Κι εμείς οι θεοελπίζοντες μένουμε όλο και ποιό λίγοι με τις εξυπνάδες που οι θεοφέροντες ονειρεύτικαν.Και οι θεοφέροντες είναι οι θεοεισπράκτορες, οι θεοψηφοκράτορες,οι αδαής εικονολάγνοι. Μιας και όλοι αυτοί κέρδισαν με το σπαθί τους τη βασιλεία των ουρανών,ας κοιτάξουμε κι εμείς ότι μπορούμε απ της γης τους καρπούς. Α ρε Σάμη,μια ζωή πληρώνεις τα δευτερεύοντα...με τις ουσίες μετά το πανηγύρι τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις έρθει ανώνυμε των 08.56 ποτέ στην Πάτρα ;
    Αν όχι, σου προτείνω να έρθεις και να δεις την Αγία Βαρβάρα και αν δεις εσύ παλάτι, εμένα να μου γράψεις. Αν δεν ξέρεις, μη μιλάς και κυρίως μη σε τυφλώνει το μίσος σου για την Εκκλησία. Δήλωσε άθεος ή ότι άλλο θες, αλλά μη μας το παίζεις ότι δήθεν νοιάζεσαι για το εκκλησίασμα. Δηλ. γιατί δεν νοιάστηκες που ο Καραμανλής σε κλέβει καθημερινά και που δε σου δωσε φέτος αύξηση ;
    Άσε τα σάπια λοιπόν και δήλωσε άθεος να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αφήστε μωρέ τις κουζουλάδες με τα πανηγύρια και σοβαρευτείτε. Είναι η χάλια η πόλη μας η Σάμη και οι παραλίες της και σεις χαλάτε τα λεφτά μας σε σμπάρους.
    Φτιάξτε κανά παγκάκι στην πλατεία να κάθεται ο τουρίστας. Φτιάξτε καλύτερα τον αρχαιολογικό χώρο στην Πυροσβεστική να τον επισκέπτεται ο κόσμος. Φτιάξτε τον λεγόμενο καλοκαιρινό πεζόδρομο που έρχεται ο τουρίστας και κατευθείαν φεύγει από την Σάμη. Ούτε νερό δεν παίρνει μωρέ από μας. Τι του προσφέρουμε για να μείνει ; Λειτανείες στο Αντιμύρι ή στ' Αγρίλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μπράβο αθεολόγητε, ωραία μας τα'πες.
    Αφού φίλε μου είσαι αθεολόγητος τι σε'πιασε και μας μιλάς για τα οστά ;
    Άστα στους θεολόγους αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν πάτε καλά.
    Εδώ κέρδισε ο βάζελος και σεις μιλάτε για λιτανείες ;
    Άντε γειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ2 Μαΐ 2009, 1:40:00 π.μ.

    απάς το στρώσημο τσι καπέτας μου εκαπιτάρισα δελέγκου στο ρούπι και σαρτάρισα! ελούστηκα ο μίσκιος με ένα μισόπιντο λεμόνι,τώρανες μυσκοβολάω τσι νέκρας και πέφτουνε οι πεταλίθρες απά στα πλήχτρα. ετοίραξα το λοιπό εφκιό πώγινε στο ρούπι! όρε ρούφουλας!!! κάνουνε σεσιόνε οι παπάδες στο διαδικτιακό και απαντούνε τσου λα'ι'κούς;;; μπα ξαφνικό μου!ορές δεν είναι σεκρέτο εφκίνη η σκαλέτα! οι πατεράδες ξιούντε από το χάραμα μέχρι το κάτσιμο να φέρουνε τσου τουρίστες με οβολούς να σωθούμε από τσοι κρίσες!
    βάρτε ορέ τα γαμπρικάτα και κάμετε τα κοντοπρόβατα και τραβάτε με μιραβίλια στο βαπόρο!
    Βάρτε καψεροί μου τη πίστη όψια και όρτια τη σβερκαδούρα. φάμπρικα με τσου αγίους δε λογάω!
    και από πότενες ορέ ψιλοκλώθουμε τσι βουλές του θεού;;;ω γιέ!ΑΠΕΘΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΝΕΙ ΚΑΙ ΖΙΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΡΙΩΜΑΙ...ΖΙΕ με παραμύθια το λοιπό χωριανέ μου
    κι ότα νετάρεις άπ τα λουκούμια και τα πρόσφορα,
    να θυμηθείς :τα Γρέμπανα δε μεγαλώνουνε από μόνα τσου! παένω τώρα να πολεμήσω τη πιτουρίθρα μου που είναι κιό που φταίει πιότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 12.10 π.μ. χαίρομαι που παρομοιάζεις της εκκλησίες με το μέγαρο Μαξίμου και τους ιερείς με τον Καραμανλή που με κλέβει όπως λες και συ αυτή ειναι η πραγματικότητα μοιάζουν όντως παρά πολύ κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα κ.κ Βάζελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνω με τον αθεολογητο.
    Ελλας ελληνων χριστιανων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.