Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Περί "εθελοντισμού"....

Εκλογές έρκουνται, βεραμέντες. 

Κι ούλοι τσου, παρασέρνουνε και άλλους καλόπιστους και σέρνουνται με τσι τσουγκράνες, τα τσαπιά και τα φκιάρια και μουντίζουνε τα μουράγια, σγαρλίζουνε τσι αυλές και ξεριζώνουνε τσι στουβιές και τσου ασβελαχτούς. 

Ο εθελοντισμός στην υπερεσία των εκλογώνε. Αμέ; 

Κι εγώ εκουρλάθηκα τόμου είδα ευκειές τσι φωτογραφίες. 

Σκέφτουμαι να σκάψω ένα χαλέπεδο οπού έχω απά στα Διχάλια και να φυτέψω κάβολε, πουράτζινα το χειμώνα, κομεντοριές και μωρόπουλα για το καλοκαίρι και ό,τι βγάνει να το μεράζω σ'εκειούς που δεν έχουνε. 

Και αρωτάω: άμα καλέσω ευκειούς τσου εθελοντάδες και εκειούς που τσου εμαζέψανε, θα ρτούνε; να σκάψουνε, να φυτέψουνε, να μαζέψουνε και να μεράσουνε. "Άμα τσου δεις, να μου τελεγραφήσεις", μου είπε ο κολέας μου, ο Ντορέτος ο Γριτζάτζουλας. 


Το λοιπό, σιγά που θα πάω εγώ. 

Εγώ, δε θα τσου ψηφίσω ό,τι και α κάμουνε. 

Μόνε τσου λέω ετούτο: "Άμα, ωρές δεν προλάβετε να βγάλετε τσου ασβελαχτούς και τα σπάρτα στην αϊπάνουθε μεριά που δε φαίνεται από το δρόμο, σας προσκαλώ την άλλη μέρα από τσι εκλογές, να ρτείτε ούλοι να τσου βγάλουμε. Θα είμαι εκεί και θα σας περιμένω με μαλιγκουνία". 

Γιατί εγώ, από εκείνη τη μέρα θα είμαι εθελοντής. 

Εθελοντής και για άλλα πράματα. 

Για να φκιαχτεί ένα Μουσείο, για να περιφραχτούνε τα αρκαία και να καλέσουμε δημοσιογράφους να μάθει ο κόσμος γιατί οι αρκόντοι αδιαφορούνε και "ωρές; το εξεχάσετε ωρές; να καθαρίσουμε και να βάψουμε εκειό το χτίριο των προσκόπωνε...!" 


Την άλλη μέρα, το λοιπό, από τσι εκλογές, λεβέντες, σας περιμένω με τα εργαλεία σας να ρτείτε. Στο Γεροκομείο. Με μαλιγκουνία και ατζάρδο. Και μετά να πάμε και αλλού. Χαιρετώ, σας. 
Εγώ, ο …μετεκλογικός εθελοντής. 

Σας το ματαλέω: Ελάτε, μετά τσι εκλογές. Να πανηγυρίσουμε και για τσου χαμένους και για τσου νικητάδες. Να πιούμε και μέντα και ρομπόλα. 


Γιατί ο αληθινός εθελοντισμός δεν κατέχει από τέτοια.

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Σιγά που θα πάει κανένας στο κτήριο των προσκόπων. Γιατί; γιατί δεν πουλάει, πια. Στο μυαλό των καπεταναίων της περιοχής έχει γίνει καμπινές και ξενοδοχείο. Σου λένε: να πάμε εκεί, να το καθαρίσουμε και να το βάψουμε; Αμ δε; γιατί; για να γίνει χώρος της νεολαίας; αμ δε! δεν πουλάνε αυτά. Αυτό που πουλάει είναι το γηροκομείο. Κι άμα έρθουνε οι εκλογές και θα ξαναβγούνε θα το ξεχάσουνε κι αυτό, όπως ξεχάσανε τόσα και τόσα που θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτόν τον τόπο. Γιατί; η λήθη είναι η σημαία τους. Κι ο λήθαργος η ιδεολογία τους. Το πήρα απόφαση. Είναι μάγοι. Έτσι κάνουνε με τα χέρια τους και αποκοιμάνε τον κόσμο. Και το ξέρουνε, ήδη από τώρα. Θα ξαναβγούνε. Ό,τι και να κάμουμε, ό,τι και να γράφουμε θα ξαναβγούνε. Ας φωνάξουμε κι εμείς μαζί τους με μια φωνή, με μια ψυχή: ΖΗΤΩ Η ΛΗΘΗ. ΖΗΤΩ Ο ΛΗΘΑΡΓΟΣ. Εκτός και αν, εκτός και αν γεννηθεί από το τίποτε κάτι. Πάντα στο απόλυτο σκοτάδι, ένα μικρό φωτάκι λάμπει. Θα λάμψει περισσότερο; θα το ανακαλύψει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.