Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γιατι δεν αξιοποιείται το κλειστό Γηροκομείο Σάμης;

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress και αναμένουμε τα σχόλιά σας μια προσπάθεια λειτουργίας του Γηροκομείου της Σάμης.

Οι κάτοικοι της Σάμης παίρνουν την πρωτοβουλία και προτείνουν στον δήμο να... θυμηθεί το ξεχασμένο υπερπολυτελέστατο γηροκομείο στην Σάμη το οποίο κατασκευάστηκε από δωρεά της οικογένειας Τζανετάτου και δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ημέρα από το 2007. Το epta.tv μεταφέρει αποκλειστικά πλάνα από ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο μπορεί να προσφέρει στέγη άμεσα στους σεισμοπαθείς.

Συγκινητική η πρόσκληση των κατοίκων της Σάμης για εθελοντική βοήθεια στους πληγέντες της Παλικής. Παράλληλα ετοιμάζουν επιστολή προς τον υπουργο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με αίτημα την λειτουργία του κτιρίου. Η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας ότι οι σεισμοί δεν έχουν προκαλέσει την παραμικρή ζημιά. 


See more at: http://www.epta.tv

Δείτε το video με κλικ στην εικόνα.


9 σχόλια:

  1. Πράγματι αξιέπαινη και βαθιά ανθρώπινη η προσφορά της οικογένειας Τζανετάτου αλλά και των κατοίκων της περιοχής για εθελοντική εργασία, ώστε να λειτουργήσει άμεσα ο χώρος γαι την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων γερόντων.

    Αλλά, είναι απαράδεκτη και προκλητική η παρουσία στον χώρο δημοτικού συμβούλου που επί δύο θητείες στην Σάμη και στον σημερινό Δήμο δεν έχει καταφέρει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για την λειτουργία του χώρου ως γητοκομείο.

    Εχει και η υποκρισία τα όριά της!! Αρκετά έχουν δοκιμαστεί τα νεύρα μας με τον Εγκέλαδο, τους σεισμολόγους!! Δεν χρειάζεται να μας τα ταράζουν και οι προκλητικές παρουσίες δημοσίων προσώπων που δεν έχουν αναδείξει τίποτα το αξιόλογο για την περιοχή εδώ και χρόνια!!

    Ολιγαρχικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε παλαιότερο δημοσίευμα του κεφαλονια πρες αναφερεται οτι το κτηριο παραδόθηκε το 2003 στο Δημο Σαμης. Ο Δήμος Κεφαλονιας γεννήθηκε το 2010. Μην τρελαθουμε τελειως λοιπον και μην νομίζουν οι κυριοι σύμβουλοι, ομιλούντες και μη, νυν και πρωην, ότι έχουμε ξεχασει την ...προσφορά τους. Πόσο παραπάνω θράσος πια;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με τον προλαλησαντα για ολα οσα εγραψε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεια ρωτησε κανεις τον δημαρχο και την αυλη του οταν ηρθαν στην σαμη, γιατι ο δημος κεφαλονιας σκορπαει δεκαδες εκατομμυρια (σε εποχη χρεωκοπιας) για να χτισει ενα καινουργιο γηροκομειο στο αργοστολι ενω ενα αλλο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και ΕΤΟΙΜΟ γηροκομειο υπαρχει στη σαμη του ΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ, της ΙΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ????

    Η απαντηση ειναι η ΙΔΙΑ με αυτην στο ερωτημα του αρθρου.!

    Δεν αξιοποιηται το γηροκομειο στην σαμη ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ και οχι στο αργοστολι ή ληξουρι. Η σαμη ειναι στο "δημο" ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ στην αποπληρωμη των δανειων-χρεων (τα οποια δεν ελεχθησαν, και για τα οποια δεν πληρωσε κανεις) των κλεφτων και λαμογιών των πρωην δημων, απο εκει και περα η σαμη ειναι πολυ μακρια απο τον δημο αργοστολιου που λογω μονιμων αποκραιων των καρναβαλων ανευθυνο-υπευθυνων διοικουντων, ντυνεται την στολη του ταχαμου κοινου δημου κεφαλονιας.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δημος κεφαλονιας στην πραγματικοτητα. Υπαρχει δημος αργοστολιου κυριες και κυριοι, και οποιος δεν το βλεπει ειναι ή αγαθος ή βρωμιαρης που βολευεται και ακομη και τωρα γλυφει καποιο κοκκαλακι που του πεταξε το εξ αργοστολιου αφεντικο του.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ της ΟΠΤΙΚΗΣ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αρχης:

    Ακυρωσε το σπηλαιολογικο παρκο σαμης ο "λεβεντης" δημαρχος και οι παρεα του,ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ-ΣΥΝΑΙΝΟΥΝΤΩΝ και των ΣΑΜΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΓΙΑ 70000 ευρω, ενω ΞΟΔΕΨΕ 50000-60000 για να φερει την βισσυ στο αργοστολι... ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ σαμη.! << Ας το χτιζατε οταν ειχατε τα σπηλαια και τα φραγκα και τα σκορπαγατε στα ντοπια λαμογια σας >> μας πεταξε στα μουτρα (σε αυτο ειχε δικιο βεβαια αλλα αυτο δεν νιπτει τας χειρας του).

    Ομως φταινε και οι "λεβεντες" σαμικοι !! που ψηφιζουν πολιτικους μπαμπαφιους να τους εκπροσωπισουν. Σκιες αλλαλες και χιουμοριστικες που ξερουν μονο να κομιζουν χαντρες σε ιθαγενεις, και που ειναι ανικανες να επικοινωνισουν το μικροτερο και απλοτερο προβλημα του τοπου, και που απο μικροκομματικα συμφεροντα ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ στην θανατωση του τοπου τους, για να διασωσουν την οποια πολιτικη καριερα νομιζουν οτι εχουν, και φυσικα σιγουροι οτι οι λαλακες που τους ψηφισαν δεν θα καταλαβουν τιποτα, και ακομη πιο φυσιολογικα δεν θα τους παρουν με τις πετρες ακομα και να καταλαβουν.
    Ο λαος της σαμης ΦΤΑΙΕΙ που ψηφιζει καποιον ΤΙΠΟΤΑ, επειδη τον κανει να γελαει, ή επειδη του ταζει το οποιο ρουσφετι, ή επειδη τον βλεπει που τρεχει και φωτογραφιζεται οπου δει καμερα, ή επειδη καποιος ειναι απο μεγαλη φαμιλια.
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, και οσο ο λαος της σαμης τους ψηφιζει, τοσο ο τοπος θα ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    Ας μην μας πειραζει ο θανατος του τοπου το λοιπον , ειναι αποφαση μας συμφωνα με οτι ψηφιζουμε.

    καληνυχτα φιλοι σαμικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπογραφές για να να ξαναμπεί καράβι το χειμώνα στη γραμμή Σάμη-Πάτρα ποιοί και πότε θα μαζέψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη νοιάζεστε για τίποτα. Έχουμε πολιτικούς με αρχές. Πολιτικούς (ας με συγχωρέσει η λέξη που την αμαυρώνω, αλλά δε βρίσκω άλλη, πώς να τους ονομάσω; μην πω τη ...λέξη) που ...διαμαρτύρονται λέει, κι όταν ο αρχηγός τους τους στραβοτηράξει κατουριούνται απάνω τους. "Ε,, του λένε, ας πούμε και καμιά χαζομάρα να περάσει η ώρα". Αλλά, το πιο σημαντικό δεν είναι οι ίδιοι. Είναι εκείνοι που θα τους ξαναψηφίσουνε. Αναρωτιέμαι τι απολογισμό θα κάμουνε άμα διεκδικήσουνε ψήφο. Θα έχει πλάκα. Θα γελάσει και το παρδαλός γυλιός. Άσε, που, κατά πώς μαθαίνω, τελευταία, το φάντασμα του Δαρείου παραμονεύει. Τους άφησε τόσον καιρό για να νομίζουνε πως έφυγε. Αλλά, φεύγουνε ποτέ τα φαντάσματα; Έχουμε να δούμε πλάκες! Αλλά, καλύτερα να μην εμφανιστεί ο Δαρείος, γιατί θα τους βάλει πάλι στο τρεχάκι και θα θα έχουμε την τιμή να ακούμε -ε, κάτι θα πουν, δε θα βγουν παγανιά;- τις ελληνικούρες τους και τα έργα που εκάμανε -ε, ποια για να μάθω;- και τα έργα που θα κάμουνε (γιατί δεν τα κάμανε όλα;). Αυτά και για να δω, τι έγραψα, εντάξει συμφωνώ. Εμίλησα.

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KANETE MEGALO LATHOS NA NOMIZETE OTI O TZANETATOS KANEI DOREAN TO GHROKOMEIO.ZHTAH PROTA NA TO EKMETALEFTH GIA 30 XRONIA KAI META NA TO PARAXORISEI STO KRATOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το γηροκομείο αφού δεν μπορούσε ο Δήμος να το λειτουργήσει προσεφέρθει ο Τζανετάτος να το πάρει πίσω από τον Δήμο προκειμένου να το λειτουργήσει ο ίδιος με δικά του χρήματα, δηλαδή 400.000,00 με 500.000,00 Ευρώ τον χρόνο.
    Και κάνετε λάθος να νομίζετε ότι το ζήτησε για 30 χρόνια.
    Προς πληροφορία σας το ζήτησε για 99 χρόνια γιατί φθάνουν τα 4.500.000,00 Ευρώ που έβαλε η οικογένεια για να κτισθεί το γηροκομείο, αλλά αφού εσείς οι Σαμικοί δεν μπορείτε ούτε σωστές πληροφορίες να πάρετε τότε καλά κάνει ο Δήμαρχος και το αφήνει να σαπίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O ENAS LEH OTI O TZANETATOS DEN TON DINI TO KTIRIO STO DHMO PARA MONO AN TO EKMETALEFTH PROTA GIA 99 XRONIA ALLOS LEH 30 XRONIA , O ALLOS LEH OTI TO PARAXOROSE STON DHMO ALLA O ....KAKOS DHMOS DEN TO XRISHMOPHEI.TELIKA PIA EINAI H ALITEIA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.