Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αγρυπνία για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς

Ιδιαίτερο χαρακτήρα προσλαμβάνει εφέτος, η καθιερωμένη μικρή Αγρυπνία για την εύρεση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος των εν Κεφαλληνία Φανέντων, η οποία τελείται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι.

Λόγω του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε την Κεφαλονιά, η προσευχή μας θα είναι αφιερωμένη στους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς που διαμένουν στο νησί και αυτές τις μέρες δοκιμάζονται σκληρά.

Ας δεηθούμε, ο παντοδύναμος Θεός, με τις πρεσβείες των τιμωμένων Αγίων Φανέντων και όλων των Αγίων της Κεφαλονιάς, να δίνει υπομονή, υγεία και δύναμη στους σεισμόπληκτους συμπατριώτες μας, που πέρα από την υλική υποστήριξη έχουν ανάγκη και τις θερμές προσευχές μας.


Κατά την Αγρυπνία, που θα αρχίσει στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής  31ης  Ιανουαρίου και θα τελειώσει περίπου την 1η πρωινή του Σαββάτου, θα αναπέμψουμε ικεσίες για τους σεισμούς, θα τεθούν σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Φανέντων και θα ψαλλούν τα εγκώμιά τους.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία, όμως πάτερ να κάνετε και μια δέηση για να ξαναδούμε καράβι το ΧΕΙΜΩΝΑ στη Σάμη. Γιατί όπως φαίνεται δεν υπάρχει πλέον Σαμικός να το ζητήσει από τους υπεύθυνους. Πήγε στο νησί ο πρωθυπουργός και όλοι φρόντισαν κάτι να του ζητήσουν. Του ζήτησαν πολλά αλλά κανείς δεν βρέθηκε να αναδείξει επίσημα το πρόβλημα όλης της Βόρειας Κεφαλλονιάς και της Παλλικής που για να πάνε στην Πάτρα χρείαζεται να περάσουν Οδύσσεια(*).
    Ο δήμαρχος βέβαια το έλυσε το πρόβλημά του καραβιού του αφού βγαίνοντας το λιμάνι του Αργοστολιού ακατάλληλο γλυτώνει το χειμώνα το Σχοινάρι. Αυτουνού το συμφέρον είναι να μην ξαναδέσει καράβι στον Αιγιαλό.
    Όμως οι σύλλογοι της Σάμης, οι παράγοντες της Σάμης που έχουν θέσεις και οι άλλοι που ελέγχουν ομοσπονδίες τι κάνουν; Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει γιατί το Καλοκαίρι που θα πατήσουν στο νησί η Σάμη θα έχει πλοίο.
    Γιαυτό σου λέω παπούλη μου στη δέηση σου ζήτα και αυτό, μπας και μας λυπηθούν οι Άγιοι Φανέντες....


    (*)Μόνο ο Κερκυραίος Καλούδης ζήτησε επίσημα να ξαναμπεί καράβι στη Σάμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.