Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο....

Μετά το "έκτακτο"  - από πολλές απόψεις - Δημοτικό Συμβούλιο στη Σάμη, το ΔΣ επανέρχεται στη "φυσιολογική" ροή θεματολογίας.

Από τα 22 θέματα ημερήσιας διάταξης δεν υπάρχει ούτε ....μισό που να αφορά άμεσα τη Σάμη (διαβάστε τα θέματα εδώ), ούτε καν μια πρόταση από τους Δημοτικούς Συμβούλους Σάμης για αξιολόγηση του ΔΣ στη Σάμη: Τί μας είπαν οι Σαμικοί; τί τους είπαμε; ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν;

Υποθέτουμε ότι η αξιολόγηση του ΔΣ στη Σάμη έγινε με την - κατά πολλούς προσβλητική - ομιλία του προέδρου του ΔΣ στο τέλος της συνεδρίασης που "έμειναν λίγοι και χαλάρωσαν" κατα δήλωσή του.

Είναι φανερό ότι εκείνη  η συνεδρίαση θεωρείται εμβόλιμη και "στιγμιαία": έγινε, τελείωσε - όπως τελείωσε, να ζήσουμε να τη θυμόμαστε!

Στο διάστημα όμως αυτό:

Πέρασε η 15η Δεκεμβρίου και καράβι δεν ήρθε στη Σάμη όπως ανεμένετο.

Δημοσιεύματα μας ενημέρωσαν ότι η εταιρεία Στρίντζης ζήτησε την αποδρομολόγηση του "Επτάνησος". Σε αυτό αντέδρασε μόνο ο αντιπεριφερειάρχης με επιστολή του. Θυμίζουμε σχετικές δηλώσεις "να πάμε στην Αθήνα όπου θέλετε και όποτε θέλετε". Αναμένουμε λοιπόν μια αντίδραση τουλάχιστον από τους Συμβούλους Σάμης, την Παρασκευή.

Πληροφορηθήκαμε ότι το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας προσάρμοσε τα δρομολόγιά του για τον Αστακό ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με το πλοίο για Ιθάκη. Για Σάμη; Ασχολήθηκε κανείς με αυτήν την επιλογή;


Για την ώρα μένουμε με τη γραμμή του Αστακού, και τα στρέμματα της "Παραλίας της Ασφάλτου".

Γέρων της Παραλίας

4 σχόλια:

  1. Η Σάμη, συγκοινωνιακά (δηλαδή καράβι από Πάτρα) επανήλθε στη δεκαετία του 50. Και τι κάνει το καλό μας το Τοπικό Συμβούλιο; Έστειλε καμιά διαμαρτυρία προς την Κυβέρνηση; (τι; προς το Δήμο να στείλει; καλά, ας χεστώ στα γέλια...) Διαμαρτυρήθηκε έντονα με δημοσιεύσεις στα κανάλια, στις εφημερίδες; Οργάνωσε κάποια συνέντευξη τύπου για δημοσιοποίηση του γεγονότος; Απόκλεισε κάποιο λιμάνι, κάποιους δρόμους κλπ.; Ας με πληροφορήσει κάποιος. Να μάθω κι εγώ να διαβάσω το κείμενό μου να καταλάβω. Εμίλησα.

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η BIRIBA

    Εδιάβασα και τα 22 θέματα που θα συζητήσει και θα λάβει αποφάσεις γι'αυτά η σοφή πλειοψηφία του Δ.Σ. Και θα έλεγα, βεβαίως, πως δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η μειοψηφία. Πέρα από όλα τα ενδιαφέροντα και μη που θα συζητήσει το ΔΣ, απουσιάζει όπως πάντα ο συνήθης άγνωστος: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Μονίμως απών και από τη Σάμη. Τον οποίον οι υπεύθυνοι είχαν λαμπρύνει τον πολιτισμό της περιοχής με το πολύ σημαντικόν πολιτιστικό πρόγραμμα: την BIRIBA. Την οποίαν BIRIBA εσταμάτησεν βιαίως η κρίση. Α, ρε άτοιμη κρίση! ένα πολιτιστικό πρόγραμμα δημιούργησε η περιοχή κι εσύ το εσταμάτησες. Έκλεισαν τα οράματα για ένα μελλοντικό φεστιβάλ ΒΙRΙΒΑS. Kαι για να έρθω στα 22 θέματα του ΔΣ. Έλειψε ένα 23ο; Ποιο; Μα η BIRIBA. Για να έχει λόγο ουσιαστικό και το ΤΣ.

    ΣΑΜΙΚΟΣ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέξεις για το κεφαλονίτικο, λεξιλόγιο:
    Μπιριμπίδης=ο παίκτης της Μπιρίμπας
    Μπιριμπομάτης= ο παρακολουθών παιχνίδι Μπιρίμπας
    Μπιριμποκλέφτης=ο παίκτης που κλέβει στην Μπιρίμπα
    Μπιριμπώνω= προσηλυτίζω κάποιον στην Μπιρίμπα
    Μπιριδίζω=ρέπω προς την Μπιρίμπα
    Μπιριμπάτης=εκείνος που θέλει να παίζει Μπιρίμπα παντού
    Μπιριμπάτος=επώνυμο που θα υπήρχε αν η Μπιρίμπα παιζόταν διακόσια χρόνια πριν
    Μπιριμπιδισμός=η ιδεολογία της Μπιρίμπας
    Μπιριμποχάνης=εκείνος που χάνει στην Μπιρίμπα
    Μπίριμπος=τίτλος του μονίμως κερδίζοντος στην Μπιρίμπα

    ΜΠΙΡΙΜΠΙΔΗΣ ο Β΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοβοτιάδης

    Eίπε ο Δήμαρχος, στη συνέλευση της 11/12 πως για να λειτουργήσει ο βιολογικός θέλει ποσότητα και γι' αυτό πρέπει να 'ρθει και η ποσότητα της Πυλάρου και άλλων περιοχών. Να λοιπόν κι ένα άλλο πειστήριο για τη δημιουργία Δήμου. Μαζί στα σκ...που λένε. Αλλά κυρ Δήμαρχέ μου, αντί να μένει στην πείνα ο λαός τση Σάμης δώσε του τροφή για να λειτουργήσει ο βιολογικός. Πάλεψε, δηλαδή, να ξαναρθούν οι Τράπεζες, να ξαναρθεί ο ΟΤΕ, να γίνουν όσα σου είπαν οι πρόεδροι και να μη θέλετε φαταούλες τσου Αργοστοιώτες και τότε θα δεις πώς θα λειτουργήσει ο βιολογικός. Πανύψηλα σκατόβουνα και ποταμοί σαν τον Νείλο θα δημιουργηθούν, θα πλημμυρίσει ο τόπος, θ'αλλάξει και η γεωγραφία του. Αλλά ξέρω, γιατί δεν το κάνεις.Για να μην αλλάξει η γεωγραφία του τόπου από τα βουνά. Και τότε θα έχουμε βροχές, πλημμύρες, θα έχουμε χιόνια και θα πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα. Βλέπεις μπροστά δήμαρχέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.