Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μερικές επισημάνσεις

Αγαπητοί μας,

τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε μια ιδιότυπη μορφή spamming. Σχόλια γραμμένα με greeκglish, επίμονα, άλλες φορές εύστοχα, άλλες φορές άστοχα, άλλες φορές απρεπή άλλες φορές εμπαθή.

Η αρχική μας αντίδραση ήταν παράκληση στον σχολιαστή να γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι που έγινε και από αρκετούς αναγνώστες μας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι αναφορές σε πρόσωπα χωρίς σεβασμό πολλαπλασιάστηκαν και αρκετά σχόλια αφαιρέθηκαν από εμάς.

Ο σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι η επικοινωνία, η κατάθεση απόψεων, λύσεων, θυμού και αγανάκτησης αλλά με σεβασμό και ευπρέπεια - το λέμε  και στην εισαγωγή - και όχι ύβρεων, διασυρμός και εμπάθειας.

Για αυτούς τους λόγους και προκειμένου να διαφυλάξουμε το επίπεδο και το στόχο της προσπάθειας που κάνουμε στο Ρουπάκι από εκτροπές (που ίσως να είναι ηθελημένες: ελληνικά έχουν όλοι οι υπολογιστές....) επαναφέραμε την αναθεώρηση σχολίων: τα σχόλια όλων των αναγνωστών είναι καλοδεχούμενα αλλά πρέπει να είναι σύμφωνα με τους κανόνες που έχουμε θέσει και γραμμένα στα ελληνικά.

Ευχαριστούμε.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητό Ρουπάκι, θα συμφωνήσω μαζί σου. Η απρέπεια και κυρίως όταν παρουσιάζεται με ψευδώνυμο αποτελεί απρέπεια με κουκούλα. Και βέβαια θα θυμίσω σε όποιον/όποιους επιμένουν να μη γράφουν ελληνικά τους στίχους του Ελύτη από το Άξιον Εστι. "Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές τους Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου¨. Και βέβαια, να υπενθυμίσω ότι τα Επτάνησα, σε εποχές που παιζόταν η ανεξαρτησία της Ελλάδας, κράτησαν τη γλώσσα, τη δημοτική γλώσσα ζωντανή. Κι είναι τουλάχιστον ασέβεια στην εποχή μας να μη γράφουμε ελληνικά παρά μια γλώσσα με αστείους χαρακτήρες και επίσης αστείες συλλαβές. Προτιμότερο κάποιος να γράφει στα ελληνικά τη λέξη "παιδί μου" ώς "παιντί μου", παρά pedi mou ή paidi mou. Γιατί στην πρώτη περίπτωση, λες, δεν ξέρει καλά τη γλώσσα και προσπαθεί να τη μάθει, όπως οι αλλοδαποί, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ας μην πως καλύτερα.

    ΣΑΜΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.greeklish.net/
    μετατρεπει τα greeklish σε ελληνικα απλα κανεις ενα copy-paste ,για οσους δεν νογανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.