Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Από τη Γενική Συνέλευση Γονέων Γυμνασίου Σάμης



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Γονείς,  που για μία ακόμη φορά στην Γενική μας   Συνέλευση, ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά μας!

Έγινε ενημέρωση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το σχολείο μας! Εστιάσαμε στις  σημαντικές ελλείψεις και την «απουσία» της Δημόσιας Παιδείας! Μιλήσαμε για τα σημαντικότερα που μας απασχολούν καθώς και για τις ενέργειές μας.  

Ενημερώσαμε του Γονείς για δύο σοβαρά θέματα που έπρεπε, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις να είχαν ήδη διευθετηθεί… (κτηριακές επιδιορθώσεις, συντήρηση τοιχοποιίας καθώς και επίστρωση ειδικού υλικού για την ολισθηρότητα των εξωτερικών δαπέδων). Ανακοινώσαμε στην Γενική μας Συνέλευση την πρόθεσή μας… στην περίπτωση που το Σχολείο μας το καλοκαίρι δεν ευπρεπιστεί! Στην πιθανότητα που θα διαφανεί, με την πάροδο των ημερών πως δεν ολοκληρώνονται οι προγραμματισμένες επισκευές και αποκατάσταση υλικών έτσι ώστε το Γυμνάσιο Σάμης να είναι ασφαλείς για τα Παιδιά μας και τους Καθηγητές τους… Πριν την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς, θα ξεκινήσουμε αγώνα πολυήμερο, καλώντας, τους πολίτες του Δημοτικού διαμερίσματος της Σάμης, τους Γονείς, ενημερώνοντας Μαθητές και Καθηγητές!  Αγώνα, όχι μόνον με επιστολές, παραστάσεις σε γραφεία, ίσως και κατάληψη…αλλά να προβούμε σε ποιο αποφασιστική, συμβολική και συνάμα ουσιαστική δραστηριότητα!

Πέρα και πάνω από το αυτονόητο της Δημόσιας Παιδείας και των Αγαθών της, ζούμε σε έναν Τόπο με πλούτο θεατό, η αθέατο και είναι απαράδεκτο  να κρυώνουν, να κινδυνεύουν τα Παιδιά μας στο Σχολείο τους!

Μεγάλο μέρος της Συνελεύσεως απασχόλησε, η ενημέρωση για το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ… ένα θέμα που απασχολεί το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας πέραν των τεσσάρων μηνών και είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους γονείς αναφερομένου όλου του ιστορικού καθώς και των ενεργειών μας, μέσο του Δικηγόρου του Συλλόγου μας για το συγκεκριμένο θέμα του Κ. Σταύρου Αντύπα. Ένας λόγος  για τον οποίο προγραμματίσαμε την Συνέλευση, την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα ήταν η αναγκαία παρουσία του κ. Αντύπα, τον οποίο ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και την αφιλοκερδώς εργασία του στον κοινωφελές αυτόν σκοπό!  

Πρόκειται για το ποσόν των 360.000 ευρώ ( εκτός των τόκων) που εκταμιεύτηκαν στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος μετά τον θάνατο  του αείμνηστου Στεφανάτου από τα Βλαχάτα, (Καραβόμυλο Σάμης) και αφού ρευστοποιήθηκε η περιουσία του  προκειμένου να ανεγερθεί: στον Αιγιαλό Σάμης  «Γυμνάσιο, Διδασκαλείο και Ναυτική Σχολή».

Από την πρώτη ημέρα  που βρέθηκε το συμβόλαιο στα χαρτιά του Γυμνασίου, μεταξύ, πρακτικών, επιστολών, χαρτιά αλληλογραφίας κ.τ.λ.   που παραλάβαμε από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο Γονέων… ενημερώσαμε την κυρία Διευθύντρια του Γυμνάσιου και τον κύριο Διευθυντή του Λυκείου, με ενθουσιασμό, αλλά και με κάθε  επιφύλαξη,   αν τα χρήματα υπήρχαν και αν ήταν εφικτό να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό του εντολέα τους!

Μετά από διάστημα, με τις ενέργειες του κ. Αντύπα μάθαμε ότι τα χρήματα υπάρχουν στην Τράπεζα, με τους τόκους να ανέρχονται στο ποσό τον 460.000 ευρώ, περίπου! Από την στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση ο κύριος Αντύπας και μέχρι σήμερα, ακολουθήσαμε τις συμβουλές του, στην συλλογή στοιχείων και στην δημοσιοποίηση του θέματος, έτσι ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα και επιπροσθέτως να ενημερωθούν οι υπηρεσίες και να παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος των εξήντα ημερών έτσι ώστε να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με την έως τώρα γνώση και θέση τους για την τύχη του κληροδοτήματος!   

Στο τέλος του συμβουλίου, ακολούθησε ψηφοφορία της Γενικής Συνελεύσεως,  όπου  ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του συλλόγου,  έχοντας πάνω του 1/3ου των ταμειακώς εντάξει μελών εξουσιοδότησαν το διοικητικό συμβούλιο των Γονέων να συνεχίσει την υπόθεση!

Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρουμε ότι:
  1. Θέλησή μας και σκοπός μας είναι τα χρήματα να βοηθήσουν το Γυμνάσιο Σάμης, όπως και η επιθυμία του  αείμνηστου Στεφανάτου!
  2. Να υπάρξει διαφάνεια σε όλα τα στάδια,  ανεξάρτητα από εμπλοκή όποιας υπηρεσίας του δημοσίου, να έχουμε έναν λόγο έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να γίνουν έργο πνοής για το Σχολείο μας και να μην αναπληρώσουν μέρος των υποχρεώσεων της δημόσιας παιδείας, μήτε μελέτες να απορροφήσουν σημαντικό μέρος από αυτά!
  3. Είναι ευκαιρία, όλοι οι πολίτες, μαζί με την Μαθητική Κοινότητα να βρεθούν σε διάλογο για τις κτηριακές ανάγκες του Σχολείου  μας!


Υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί  η επιθυμία μας να εργαστούν  συμπολίτες μας βάση εντοπιότητας!

Συνάδελφοι, Γονείς, Φίλοι Αναγνώστες,  η Γενική Συνέλευση Γονέων θα μας δώσει την δυνατότητα σε σύντομο διάστημα να ξανασυναντηθούμε! Θα ακολουθήσουν σίγουρα για τον λόγο του κληροδοτήματος συζητήσεις με όλους τους Συμπολίτες μας και όλους τους Συλλόγους! Στο Καλοκαίρι αυτό  για εμάς τους Γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης θα υπάρχει συνεχώς εγρήγορση, κινητικότητα, συμβούλια, ενημέρωση, διάλογος!  Μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε άλλωστε από ημέρα σε ημέρα τα έργα στο Γυμνάσιό μας! Στην αρχή του νέου Σχολικού έτους, ας ευχηθούμε πως το Σχολείο μας θα έχει, την ασφάλεια τον ευπρεπισμό και… προοπτική!
      
«Κρατήστε» το αυτονόητο!  Πως δίνουμε κομμάτι του εαυτού μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε έχοντας το ίδιο κίνητρο… από αγάπη, από ανάγκη για τα παιδιά, τους νέους και τον τόπο!

Η  ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, Η ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ! 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ.  

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ  ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

2 σχόλια:

  1. Σοβαρό κείμενο, μεστό περιεχομένου, σοφό με σωστό πλαίσιο δράσης. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους δασκάλους και στους γονείς τους που μονοιασμένοι παλεύουν για το αυτονόητο. Για μια παιδεία σύγχρονη, αντάξια στο μέλλον της νεολαίας. Νομίζω, κάτι πολύ καλό, για πρώτη φορά γίνεται στη Σάμη στο χώρο της παιδείας. Μπράβο! Είμαστε μαζί σας.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. siginithika pou o kirios STEFANATOS ekane afthn then filantropiki kai geneodori praksi na dorisi to sevasto afto poson gia to gimnasio samis.

    ksexasate na mas pite kai to mikro tou onoma giati otan rotisa ton AGIO PETRO na grapsei stos sixoroxarti pou to parousuazei kather proi ston kirio gia afesin amartion me rotise o AGIOS PETROS.

    edo antrope exoume pollous STEFANATOUS .pion apo olous? xreiazete onomateponimon oxi monon eponimo gia na min kanoume lathos kai sinxoresoume kapion pou den to aksixei.
    perimenoume lipon na mas pite to mikro tou onoma.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.