Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γαλάζιες Σημαίες 2010

Δείτε: http://troktiko.blogspot.com/2010/05/2010_30.html
Οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2010.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ [10]
Δήμος Παλικής: Ξι, Πετανοί.
Δήμος Αργοστολίου: Πλατύς Γιαλός, Μακρύς Γιαλός.
Δήμος Λειβαθούς: Άβυθος, Λουρδάς, Άμμες.
Δήμος Ελειού-Πρόνων: Σκάλα, Αράγια Πόρου.
Δήμος Πυλαρέων: Μύρτος

Άπαντες πλην ....Λακεδαιμονίων όπως πάντα (και Ομαλών για ευνόητους λόγους....).
Πάραλος

4 σχόλια:

  1. Γιατι δεν είναι η Αντίσαμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

    Βάλτε Χ σε όποιο επιθυμείτε:

    1. Γιατί μας αδίκησαν. Επειδή ο Δήμος Σάμης ήθελε, για το λόγο ότι έχει πρωτεύσει στα έργα, κυρίως του πολιτισμού (ίδρυση Μουσείου αρχαιοτήτων, ίδρυση πλούσιας βιβλιοθήκης, λέσχες πολιτισμού νεολαίας κλπ., κλπ.) να είναι μόνος του ως Δήμος. Κι είπαν οι άλλοι: "βρε σ' αυτούς θα δώσουμε γαλάζια σημαία; που θέλουνε να είναι μονάχοι; που μας έβαλαν και τα γυαλιά; Άσε να μην έχουνε κι αυτοί κάτι!"

    2. Είχανε αποφασίσει να βάλουνε γαλάζια σημαία στην Αντίσαμο, αλλά εκεί που ψάχνανε για δαύτη ανακάλυψαν ότι δεν είχαν! Βλέπετε το -Σ- (Σάμη) αλφαβητικά, είναι τελευταίο. Μάθαμε όμως ότι παραγγείλανε ύφασμα και οσονούπω θα μας τη στελιάσουμε. Έτσι, κανένα πρόβλημα.

    3. Σιγά τώρα που αυτό θα επηρεάσει τους ξένους! Μπορεί να μην έχουμε γαλάζια σημαία, έχουμε όμως τόσα άλλα. Τα είπαμε ήδη παραπάνω. Κι ο τουρίστας θα πεί: "Μωρέ, εγώ θα πάω στη Σάμη να δω το ωραίο Μουσείο της, να πεζοπορήσω στις παραδεισένιες και οργανωμένες διαδρομές της, να απολαύσω διάβασμα στη θαυμάσια βιβλιοθήκη της, να επισκεφτώ τα κάστρα της με τα περίπτερά τους και με τις ομάδες ξεναγούς του Δήμου, να μείνω στα σπίτια της που κατάργησαν τις καρκινογόνες σκεπές τους, να κάνω περατζάδα στην ωραία παραλία της από τον πεζόδρομό της, χωρίς να κινδυνεύω να με πατήσει κανένα αυτοκίνητο και χωρίς να σκοντάψω απάνου σε κανένα γκαρσόνι και μού'ρθει η σκορδαλιά με το κοφίσι στη μάπα... και για το μπάνιο θα με νοιάξει;"

    4. Με τόση οικονομική στέγνια (ύφασμα, ραφτικά) είπαν: "Να μη δώσουμε καμία σημαία στη Σάμη γιατί σε ποια παραλία να πρωτοδώσουμε: στην Αρούλα, στη Βρύση; στο Παλιοκκλήσι; στην Αντίσαμο; στη Σάμη; στον Καραβόμυλο; στην Αγία Παρασκευή;"

    5. Αργήσανε να πάρουνε δείγμα τελευταία και σε λίγες μέρες θα μας φέρουνε και τη σημαία.

    Σημείωση: αν έχετε κάτι άλλο συμπληρώστε το.

    Υ.Γ. Εγώ πάντως πέρα από τις μάλλον βέβαιες αδιαφορίες και ολιγωρίες ακόμη και τις αλχημείες, για όλα τα παραπάνω και για τόσα άλλα θα κάνω μπάνιο. Και στην Αντίσα, και στη Σάμη και παντού. Α! και στον Πάλιουρα. Μην πω και στην Κουτσουπιά. Και πάντα στο Λουτρό!...

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και με τις υγείες μας...

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ: ΤΙΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΙΔΑΚΙΑ;
    ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ (4 ΣΥΛΛΟΓΟΙ) ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ. 22 ΟΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 1)ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΚΑΙ 2) ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ.
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 € Η ΔΕ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΕΤΕ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ 4-ΕΤΙΑΣ ΣΑΣ.ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ " ....ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ; ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ;" ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ Ή ΟΧΙ. ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ . Ε! ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ 700 € . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ-ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΣΑΜΙΚΟΣ.
    Υ.Γ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε φτάνει που δεν πήραμε τη σημαία, αλλά δεν μας συμπεριλαμβάνουν ούτε στη λίστα με τις παραλίες που αναρτήθηκε στο ΤΡΟΚΤΙΚΟ! Ιδού τα χάλια μας:

    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/2010_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.