ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
10η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σας προσκαλούμε στην 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 30η μηνός Ιουνίου έτους 2010 ημέρα Τετάρτη ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 3463/06 (ΔΚΚ) ΦΕΚ Α΄114/06 για την συζήτηση των κάτωθι θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
- Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2010. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Α΄,
- Ανανέωση μίσθωσης αγροτεμαχίου για χώρο στάθμευσης Νηπιαγωγείου Σάμης. Εισηγητής: Οικον. Υπηρεσία,
- Έγκριση Α.Π.Ε. έργου "Οδοποιία Δ.Δ. Καραβομύλου". Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Α΄,
- Μείωση Εγγυήσεων έργου "Οδοποιία Δ.Δ. Καραβομύλου". Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Α΄,
- Καταπολέμηση δάκου ελιάς κατά το έτος 2010. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Β΄,
- Αίτηση κ. Τουλάτου Σταύρου,
- Αίτηση κ. Δευτεραίου Παρασκευής,
- Επιχορήγηση Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Σάμης ποσού 8.000 ευρώ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Α΄,
- Έκδοση – Απόφαση γνωμοδότησης για την πεζοδρόμηση οδών Δ.Δ. Σάμης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Α΄,
Σάμη 25 Ιουνίου 2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ....ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυο σημειώσεις κάνω για το αυριανό συμβούλιο. Αν κάποιος τις διαβάσει ας προβληματιστεί.
1. Αλήθεια έχει ερευνήσει κανείς πώς ...καταπολεμάται ο δάκος στην περιοχή μας; Οι εντεταλμένοι, πηγαίνουνε παντού;
Ή μήπως, αφού πάνε στις δικές τους ή εκεί που θα τους πει κάποιος γνωστός τους, χύνουνε μεγάλο μέρος της ψεκαστήρας τους σε τρύπες;
Δεν ξέρω, απλά, ερωτήσεις κάνω. Αν είναι κακόβουλες, ας κατακριθώ στη συνείδηση όσων διαβάσουν τούτο το σημείωμα.
2. Ο Δήμος έχει προβληματιστεί για άλλους τρόπους πιο οικολογικούς από τον ψεκασμό;
MAJOR ARX
Μια που λέμε για δάκους και ελιές ρίχτε μια ματιά εδώ: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=13859&Itemid=38 για να δείτε διαφορά επιπέδου και αντίληψης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται το ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ στα Μακρυώτικα της Πυλάρου.
Πρόκειται για παλαιό Ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου, που ευγενικά παραχώρησε η Εκκλησία στον Δήμο και την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Το Ελαιοτριβείο αναστηλώθηκε από το Δήμο με χρηματοδότηση LEADER+, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης και θα λειτουργήσει σαν μουσείο ελιάς. Είναι ισόγειο κτήριο επιφάνειας 167 τ.μ. που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Μακρυώτικα. Έχουν διασωθεί τα μηχανήματα επεξεργασίας του ελαιοκάρπου και αρκετά αντικείμενα και εργαλεία. Στοχεύει να είναι επισκέψιμο και να αξιοποιηθεί εκτός των άλλων και για εκπαιδευτικούς λόγους ώστε να παραμείνουν οι μνήμες της αγροτικής μας ιστορίας.
Οι τελετές εγκαινίων θα γίνουν στο χώρο του μουσείου και στο ανοιχτό αμφιθέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» στο Δημοτικό Σχολείο Πυλάρου και περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής, τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που έζησαν αυτήν την περασμένη αλλά όχι ξεχασμένη εποχή, καθώς και χορευτικά δρώμενα με θέμα την Ελιά από τα συγκροτήματα του Δήμου και του Λυκείου Ελληνίδων-Παράρτημα Αργοστολίου.
Ειδική παρουσίαση του Μουσείου Ελιάς υπάρχει σε DVD το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pylaros.gr).
Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις αυτές με θέμα την Ελιά, σύμβολο ειρήνης και τροφοδότη του ανθρώπου ανά τους αιώνες.
Πάραλος
ΠΕΡΙ ΕΛΙΑΣ, ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα ναι. μιλάμε για το Δήμο Πυλάρου και τον Κοτσιλίνη. Ο άνθρωπος τόσα χρόνια εκεί ποιεί ουσιαστικό πολιτισμό. Δηλαδή φέρει σε πέρας και το αυτονόητο για όλους τους Δήμους (έργα οδοποιίας κλπ.: ο δικός μας βέβαια δεν είναι άξιος ούτε κι αυτά να κάνει), αλλά έχει δημιουργήσει και έργα πολιτιστικού βάθους και μέγιστης παιδαγωγικής, κοινωνικής και γενικά πολιτισμικής αξίας (βιβλιοθήκη, μουσεία κ.ά: ο δικός μας Δήμος σφυρίζει από την άλλη μεριά).
Βέβαια ο δικός μας Δήμος έκανε το Μουσείο Λαογραφίας στα Ζερβάτα, μετά από την πρόθυμη συμμετοχή των κατοίκων του εκεί χωριού (άλλωστε τα περισσότερα εκθέματα είναι από κατοίκους του χωριού)και μετά από τις πιέσεις, τις ενέργειες και το διαρκή συντονισμό του συντοπίτη τους Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Καλυβωκά του οποίου είναι γνωστό το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό της περιοχής και τις συνεχείς παρεμβάσεις του (απ'ό,τι ακούω στα βίντεο των συνεδριάσεων του Δήμου), αλλά και από ό,τι κατά καιρούς διαβάζω στα άρθρα του και τα υπομνήματά του στις τοπικές εφημερίδες.
Αλλά είπαμε, για τη Σάμη, "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".
Κάτι τέτοια είναι που με κάνουν να σκέφτομαι -αν και αντίθετος - μπας κι ο Καλλικράτης είναι καλύτερος για την περιοχή μας.
ΡΟΥΠΑΚΙ να είσαι πάντα καλά. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και πάλι.
MAJOR ARX