Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αποστολή σπηλαιοκατάδυσης στη Μελισσάνη και την Ζερβάτη (17-25/01/2009)


Αποστολή σπηλαιοκατάδυσης και σχολεία κατάδυσης πραγματοποιήθηκαν απο την σχολή αυτοδυτών HELLAS UNDERWATER EXPLORERS στην Μελισσάνη και την Ζερβάτη από 17 μέχρι 25 Ιανουαρίου 2009.
Οι δραστηριότητες της ομάδας είχαν αδειοδοτηθεί από την υπεύθυνη υπηρεσία της Εφορείας Σπηλαιολογίας,Παλαιοανθρωπολογίας Νοτ. Ελλάδος. Η ομάδα ξεκίνησε τις πρώτες μέρες με καταδύσεις εξελισσόμενης διείσδυσης στην Μελισσάνη και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στα 2 λιμνοσπήλαια της Ζερβάτης όπου πραγματοποίησαν καταδύσεις διείσδυσης με ασκήσεις. Η ομάδα επέστρεψε εκ νέου στην Μελισσάνη και προχώρησαν πέραν της μισής διαδρομής του λιμνοσπηλαίου. Το φυσικό φως είχει χαθεί προ πολλού και η εκπαίδευση πήρε και την μορφή της εξερεύνησης. Όπως αναφέρουν στο site τους, στο περιθώριο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους η ομάδα "απόλαυσε τις γαστρονομικές λιχουδιές της τοπικής κουζίνας", ενώ, όπως επισημαίνουν, "όλη την εβδομάδα παραμονής τους ψιλοέβρεχε στην καταπράσινη Σάμη".

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της σχολής, περισσότερες λεπτομέρειες τεχνικής φύσης και φωτογραφίες στο http://www.underwater-explorers.gr/actions-sxoleio-spilaiokatadisis.htm



...vfarad

2 σχόλια:

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.