Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

VlahataSamis: Τι είχε αποφασιστεί για τις τέντες το 2011 στη σύσκεψη Δημοτικής Αρχής και καταστηματαρχών;

Αναδημοσιεύουμε την "υπενθύμιση" του VlahataSamis σχετικά με τη σύσκεψη που είχε γίνει στη Σάμη το 2011 για τις τέντες και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Το Σεπτέμβρη του 2011 είχε γίνει σύσκεψη στη Σάμη και πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την λύση του προβλήματος. Δεν φτάσαμε, δηλαδή, από του πουθενά στα πρόσφατα γεγονότα που πλήττουν - ξανά - συμπατριώτες μας. 

Την Πέμπτη 22-9-2011, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίσης, συνοδευόμενος από τους κ. Νίκο Ανουσάκη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και τον κ. Σπύρο Κουνάδη, Αντιδήμαρχο Σάμης, πραγματοποίησε σύσκεψη με καταστηματάρχες της πόλης.

Το αντικείμενο της  σύσκεψης ήταν το πρόβλημα που είχε προκύψει με τις "τέντες" των καταστημάτων στη παραλία. (Το πρόβλημα αυτό δεν είναι χτεσινό...κρατάει χρόνια).

Τότε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και ο Εισαγγελέας Κεφαλονιάς, καλούσαν τους επαγγελματίες που είχαν "τέντες" στην παραλία, να τις αποσύρουν εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Στη σύσκεψη που έγινε για το θέμα Δήμαρχος και καταστηματάρχες αποφάσισαν από κοινού τα ακόλουθα.
  1. Να απευθυνθούν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για μελέτη και προτάσεις  νέας διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης της Σάμης και 
  2. Να συσταθεί επιτροπή από τον Δήμο, τους  πολίτες, φορείς και καταστηματάρχες της πόλης που θα μελετήσουν τις προτάσεις αυτές και θα αποφασίσουν για την τελική πρόταση που θα εφαρμοστεί. 
Αποφασίστηκε επίσης (δεν γράφτηκε όμως  για ευνόητους λόγους), να επισκεφτεί ο Δήμαρχος την προϊσταμένη της Κ.Ε.Δ. για εξεύρεση λύσης από κοινού.

Αυτά έγιναν και αποφασίστηκαν τότε! Από εκεί και μετά... το θέμα "χάθηκε"!!! Καμία ανακοίνωση από μεριά του Δήμου αλλά και καμία μεταβολή δεν έγινε στην παραλία της Σάμης. Τα πράγματα έμειναν ως είχαν, για να φτάσουμε σήμερα στα γνωστά πρόστιμα από τη μεριά της Κ.Ε.Δ. προς τους καταστηματάρχες.

Να σημειώσουμε ότι, παρόντες στην συνάντηση εκτός από τους επαγγελματίες ήταν και οι: Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, Δημήτρης Φιοραβάντες, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Βασίλης Κάραλης, Όλγα Αντωνάτου Βαλσάμου, Ελένη Κοντογιώργη, καθώς και άλλοι κάτοικοι της περιοχής.

Καλό θα ήταν οι εμπλεκόμενοι στην προαναφερόμενη σύσκεψη, να μας πουν τι έγιναν οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε και γιατί δεν "προχώρησε" το θέμα με τη μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. Από τη σύσκεψη αυτή, φάνηκε πως η εφικτή και σύννομη λύση είναι η νέα διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης χωρίς τέντες. Μάλιστα στο κλείσιμο της κουβέντας, ειπώθηκε προς τον Δήμαρχο από επαγγελματία "Δήμαρχε, στην απόφαση που θα πάρεις, πρωτίστως πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το συμφέρον των Σαμικών και μετά των καταστηματαρχών".

Υπήρχε δηλαδή ένα κλίμα συναίνεσης προς τη κατεύθυνση αυτή.

Τώρα, γιατί έμειναν τα πράγματα στάσιμα...όποιος γνωρίζει ας μας πει κι εμάς για να μάθουμε,  αλλά να μάθουν κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι! Γιατί αν μάθουν... ίσως να μην ξαναπάθουν!

Τάσος Καβαλλιεράτος

Πηγή: Vlahata Samis


5 σχόλια:

  1. Πρώτον ξέρουν όλοι αυτοί οι κύριοι καταστηματάρχες της Σάμης ότι είναι καραμπινάτα παράνομοι. Οπότε ας υποστούν τις συνέπειες!!! Όπως η θάλασσα ανήκει στα ψάρια της, έτσι και η παραλιακή ζώνη ανήκει στους πεζούς της!!!!

    Τώρα αν τους πονεί, ας πάρουν τον Δήμαρχο τηλέφωνο ή τον νέο Αντιδήμαρχο, να σηκώσουν τα κινητά τους και να καταργήσουν τον νόμο, όπως αυτοί ξέρουν και μπορούν..Ας μην ξεχνάμε και τις υποσχέσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό: Όσο είμαι ΕΓΩ Δήμαρχος δεν πληρώνετε πρόστιμο!!!

    Δεν μας φταίνε τα μη-καράβια παρά μόνο ο κακός μας ο καιρός...

    Νά 'χαμε ένα βασιλιά
    δράκο με κοντόλαιμο
    σέρτικο κι αράθυμο
    για να κάνει πόλεμο...Βάρναλης

    Για την αντιγραφή
    Γέρος του Βουνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βεβαιος και το κσερουν οτι ειναι παρανομοι.αλλα γερο του βουνου κσεχασες οτι στην κεφαλονια το παρανομο ειναι νομιμο και το νομιμο παρανομο.
      ΤΟ ΠΑΡΑΘΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.γερος ανθρωπος εισαι. δεν το κσερεις αφτο

      Διαγραφή
  2. Πως μπορεί να περιμένει κανείς ότι κλείνοντας δέκα μαγαζια σε ένα χωριό θα ασκήσει κάποιου είδους πίεση στην ΚΕΔ, όταν σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν χιλιάδες ανθρώπους, τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα; Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει εισαγγελική εντολή από το 2011!

    Μπορεί να γίνει κάποια διαπραγμάτευση με την ΚΕΔ; είναι προϋπόθεση η απομάκρυνση των τεντών από την παραλία; Μέσα στον Οκτώβριο δεν ειναι και μια δίκη για το θέμα;

    Μήπως κάποιοι συνεχίζουν να χαϊδεύουν αυτιά και να υπόσχονται;

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΛΕ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝΑΙ ΔΙΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ?

    ΟΙ ΣΑΜΙΚΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΕ ΝΑ ΚΗΤΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ Υ
    ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΓΙΑΦΤΟ ΟΙ ΣΑΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΚΟ.
    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ.
    ΕΝΑΣ ΣΑΣΑΜΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους περισσοτερους καταστηματαρχες της παραλιας -απο το παλιο περιπτερο εως το λιμεναρχειο-και λεω στους περισσοτερους και οχι ολους θα επρεπε να μπει και προστιμο για τον αποκλεισμο του πεζοδρομιου στον πισω δρομο (οδος Αγγλιας νομιζω λεγεται)και για την βρωμια και την αδιαφορια τους που χειμωνα καλοκαιρι εχουν τα ψυγεια τους, τα ντουλαπια τους, τις αποθηκες τους, τα σκουπιδια τους και βρωμαει ο τοπος και σου κανει κακο να περασεις.Αδειαζουν τα βρωμονερα απο τη λατζα τους και τα καμμενα λαδια στους υπονομους και εχουν γινει οι ποντικοι οπως γατοι!Και ολα αυτα καταληγουν απο τον υπονομο στην θαλασσα μπροστα απο τα τραπεζια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.