Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δ. Τζανετάτος - η αναβάθμιση της ενορίας μας

Χρόνια πολλά σε όλους μας.

Ο «πήχης» που είχε αφήσει ο εκλιπών πατήρ Χρυσόστομος στο Εκκλησίασμά του, ήταν αρκετά υψηλός, δύσκολα πιστεύαμε ότι θα παραμείνει εκεί πόσο δε ότι μπορεί να ανεβεί κι άλλο.
Διαπίστωσα όμως εγώ και κατά γενική ομολογία, νέων, εφήβων, μεγάλων, καθώς και των δύσκολων κριτών -των ηλικιωμένων και των παιδιών - ότι αυτός ανεβαίνει ευχάριστα.

Ο λόγος οφείλεται στο νεοφερθέντα ποιμένα αρχιμανδρίτη Παΐσιο και στους άξιους συνεργάτες του, που πράγματι έχουν αναβαθμίσει την ενορία μας.

Δείχνει και είναι ακούραστος, επιτελεί πνευματικό και υλικό έργο αξιόλογο, έχει ξαναφέρει τη νεολαία στην Εκκλησία και έχει πράγματι χαροποιήσει την παλαιά γενια με τις κατανυκτικές και εξαίσιες Λειτουργίες του.

Εύχομαι στην συνέχεια του θεάρεστου έργου του και στην αμέριστη βοήθεια του ποιμνίου του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Σεβασμιώτατο Σπυρίδωνα που έδειξε οτι αγαπούσε την 
περιοχή και την ενορία μας με τον διορισμό του άξιου αρχιμανδρίτη στη θέση του εκλιπόντος παπα-Χρυσόστομου.

Συμπέρασμα των ανωτέρω είναι ότι στη δύσκολη εποχή μας στην πολιτική απαξίωση, στην πολιτιστική κατηφόρα και οικονομική ανέχεια, αν έχουμε άξιους ηγέτες με ικανούς συνεργάτες μπορούμε να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΜΕ. 

Παράδειγμα η ενορία μας.

Στις επικείμενες εκλογές αυτό το παράδειγμα ας είναι οδηγός μας.

Δημήτριος Τζανετάτος

CAPTAIN JIMMY

1 σχόλιο:

  1. Γαιδουραγκαθος29 Απρ 2014, 11:38:00 μ.μ.

    OYAOY ! Αναβαθμιση της ενοριας ?

    Φιλτατε συντακτα της επιστολης σπατουλαρισματος της εκκλησιας με αφησες αφωνο.
    Μακαρι να μπορουσα να δω και εγω την αναβαθμιση που σε εχει εκστασιάσει.
    Με την φτωχη μου σκεψη δεν μπορω να καταλαβω την αναβαθμιση σε ενα μαγαζι που πουλαει ακινητα στην αλλη ζωη, ΑΛΛΑ ζηταει τον οβολο σου ΣΕ ΤΟΥΤΗ.
    Μαγαζι που σκοπευει σε ΕΛΕΓΧΟ και ΕΞΟΥΣΙΑ των προβατων (ποιμνειο τους λενε κομψα) αν αναβαθμιστει μονο προς το ωφελος τους θα ειναι.
    Σε μια σαμη που ΠΕΘΑΙΝΕΙ και κλεινουν τα παντα. Που πολλοι νεοι φυγαν η φευγουν για αλλες χωρες και αναζητηση ελπιδας, το τελευταιο που ενδιαφερει ειναι το μαγαζι της εκκλησιας. Αυτοι("αγιοι πατερες") εχουν μεροκαματο (και γερα τυχερα), ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
    Δεν λεω, το επαγγελμα που κανει ο πιτσιρικας παπας, το εχει σπουδασει καλα, το κατεχει το αντικειμενο, αλλα για τον περισσοτερο κοσμο ειναι αερας κοπανιστος, για τον τοπο ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ, γιατι η βαρκουλα μας βουλιαζει οποτε συγνωμη δεν μπορουμε να χτενιζομαστε.

    Σας ευχομαι να πετυχε τον σκοπο σας η επιστολη κολακιας της εξουσιας της εκκλησιας στα τοπικα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.