Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γαβριήλ Μανωλάτος - Εγκληματική πράξη το 5ετές ομόλογο

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Εγκληματική πράξη το 5ετές ομόλογο

Γράφει ο

Γαβριήλ Μανωλάτος
 Καθηγητής οικονομικών και ανάπτυξης

Εγκληματική ενέργεια μικρόνοων και ανεύθυνων πολιτικάντηδων αποτελεί η έκδοση πενταετούς ομολόγου του δημοσίου με επιτόκιο 5,5% περίπου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία ανάγκη για την έκδοση αυτού του ομολόγου με τόσο υψηλό επιτόκιο όταν μάλιστα η ανάπτυξη της οικονομίας μας είναι μηδενική ή αρνητική. Μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μίζεροι πολιτικάντηκοι υπολογισμοί, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, ώθησαν στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Οι λόγοι, απλά, είναι οι εξής:

  1. Προσθέτει στο δημόσιο χρέος και το επαυξάνει, αντί να το εξυπηρετεί, αφού το 5,5% είναι πολύ μεγαλύτερο από το 1,5% που δανείζεται η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται το δημόσιο χρέος μας πιο προβληματικό και μη βιώσιμο σε μεγαλύτερο βαθμό.
  2. Ενώ το δημόσιο χρέος μας γίνεται πιο προβληματικό, με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, αποδυναμώνονται τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του και κουρέματός του.
  3. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, ότι το δημόσιο χρέος, έπαψε να είναι μη βιώσιμο. Οι αγορές όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Αυτά τα γνωρίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης κι ακόμα πιο πολύ ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός. Εξάλλου, πάντα οι αγορές χρηματοδοτούσαν με βραχυπρόθεσμο δανεισμό την Ελλάδα.

Η ανευθυνότητα των κυβερνόντων είναι μεγάλη. Η αδιαφορία για τη σωστή διαχείριση της κρίσης και της δύσκολης κατάστασης που βρισκόμαστε κολοσσιαία.

Θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Διότι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες διακυβεύονται τα συμφέροντα της πατρίδας και το μέλλον του λαού και των πολιτών.

Κύριε, κυρία εισαγγελεύ, ιδού θέμα επείγον και κακουργηματικό για να παρέμβεις.


Άφησε το κυνήγι μαγισσών με τα υποκλαπέντα τηλεοπτικοακουστικά βίντεο και δοξάσου, υπηρετώντας το λαό και τους πολίτες, προσφέροντας, συγχρόνως, υπηρεσίες στην πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.