Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Συνεδριάζει το ΔΣ στη Σάμη - ελεύθερο θέμα!


Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του ΔΣ στη Σάμη αναφέρει:

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (50η  συνεδρίαση)  που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Σάμης στο χώρο του Γυμνασίου –Λυκείου Σάμης  στις 11 Δεκεμβρίου  ημέρα  Τετάρτη    και  ώρα  18.00   προκειμένου να συζητηθούν:

Θέματα Δημοτικής Ενότητας Σάμης.

Σαν να λέμε "έκθεση ιδεών" με ελεύθερο θέμα. 

Συνήθως το ΔΣ συνεδριάζει με συγκεκριμένα θέματα που έχουν προετοιμαστεί από εισηγητές και προτείνονται λύσεις και λαμβάνονται αποφάσεις.

Δεδομένου ότι στην ατζέντα υπάρχει μόνο το "Θέματα Δημοτικής Ενότητας Σάμης" περιμένουμε εισηγήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα από το Τοπικό Συμβούλιο Σάμης και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Γενικά, η πρόσκληση αυτή μοιάζει με συζήτηση προ-ημερήσιας διάταξης. Γίνεται λίγους μήνες πριν τις εκλογές, θα δωθεί ο λόγος μάλλον σε κατοίκους και φορείς να εκφράσουν οργή, θυμό, αγανάκτηση, θα δωθούν εγγυήσεις και υποσχέσεις και θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

Για το ένα και μοναδικό (για την ώρα) ΔΣ στη Σάμη αναμένουμε να φανεί ότι έχει γίνει σοβαρή προετοιμασία, έχουν μελετηθεί τα προβλήματα και να κατατεθούν προτάσεις  και όχι ότι "σας κάναμε τη χάρη και ήρθαμε, πείτε τι προβλήματα έχετε να τα ....καταγράψουμε...

Αυτό που προβλέπουμε όμως είναι ένταση, θόρυβος, δηλώσεις ότι απέτυχε ο Καλλικράτης, ότι το κράτος δεν δίνει λεφτά, ότι ο Δήμαρχος στηρίζει τη δημιουργία Δήμου στην επαρχία Σάμης, και ότι ο πρώην Δήμος Σάμης άφησε μεγάλο χρέος. 

Ίδωμεν...

Πάραλος

13 σχόλια:

  1. Ακούστηκε το κορυφαίο Αν δεν αναφέρουν τα προβλήματα πως να τα λύσω; Καμαρώστε όραμα! Να πηγαίνουν οι κάτοικοι καθε 1 και 15 να λενε τα προβήματα και να τα λυνει μετα.. Μας τελειωσε και η ντροπη. Νομίζουμε οτι μιλαμε σε ηλιθιους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι κρυβουν τα προβληματα στα υπόγεια; ε; ειναι καταζητουμενα τα προβληματα ρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Πρόεδροι των ΤΣ των χωριών στέκονται στο ύψος τους και προβάλλουν τα προβλήματά τους. Ο άλλος ούτε τα ξέρει το παίζει και εξουσία. "Το κράτος είμαι εγώ", είχε πει ένας από τους πλέον γελοίους Γάλλους βασιλιάδες, ο Λουδοβίκος ΙΔ΄. Δηλαδη, περιμένεις να σου τα πουν τα προβλήματα για να τα...λύσεις; Δεν τα ξέρεις; Και μου θέλεις και Δήμο. Δηλαδή, τι θα κάνεις τότε που δεν έκανες τώρα. Να σου πω εγώ: μια τρούπα απά στο νερό τση Άκωλης, άμα ξέρεις πού είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λοιπόν, συντρόφια. Θα γράψω κάτι σπουδαίο που άμα το διαβάσω θα ευχαριστηθώ πολύ. Λένε πως σε μεγάλες κρίσεις παρουσιάζεται η ανικανότητα των βασιλιάδων και λοιπών αρχηγών, σε τέτοιο βαθμό που οι ίδιοι να μην ξέρουν ότι ρεζιλεύονται, κοινώς γίνονται ρόμπα, ρεντίκολο, πώς να το πω βρε αδερφέ για να το διαβάσω στο κείμενό μου και να το καταλάβω; Εμίλησα...

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωρέ μάτια μου, τι είγδα και τι ακουρμάστηκα! Ωρέ δεν το πιστεύω. Η πουλιότερη ατάκα, η σοφότερη και μαγκιότερη από τσους αρχαίους Έλληνες. Την τελευταία την είχε αμολήσει ο Σωκράτης,τόμου επήγαινε τσι παλαίστρες για να πάρει βλέμμα. Είχε πεί τότενες: "Μαγκίτες καλύτερα ζόρκος και χαζός παρί ντυμένος και ακουκούτσωτος". Αμή; Και διαβήκανε ζαμάνια ώσμε να βρεθεί ένας άλλος και να ξεστομίσει το αθάνατο, το σοφή που πρέπει ωρές, να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία με πανό στο έμπα και στο έβγα τση Σάμης και των χωριώνε. Λαέ τση περιοχής πάρε αυτή την παρόλα και κάνε την σημαία, να μάθουν τα παιδιά σου γράμματα, να γίνουνε αθλητές, Δημάρκοι και παρατρεχάμενοι των Δημαρκαίωνε . Όσο το σκέφτομαι που το άκουσα τόσο αναριτσιάζω και τρέμει το κατακλείδι μου ωσάν τον κώλο τση αλεπούς. Τι να σας πω. Είμαι περήφανος, μούρκεται να βάλω στο τρεχάκι τον ευατό μου, να τονε πιάσω. Θα τα καταφέρω. Πού θα πάει. Αλλά ο άτιμος τρέχει, τρέχει πολύ και όπως μου είπε, ευκειές τσι παρόλες τσι γράφει εκεί που ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαζεύτηκε ο θἰασος των αθλίων να κοροιδεψει με τα χαλια μας, με τα προβληματα μας, τη φτωχεια μας, την πεθαμένη και άταφη περιοχή μας. Να μας τάξει ξεδιάντροπα δρομους γεφυρια και και και... Ναι μας κοροιδευετε καταμουτρα οταν μας λετε για δρμους, αρχαια, και αλλα τετοια. Μπερδευτηκατε και νομίσατε οτι ειστε σε μπαλκονι για προεκλογικη συγκεντρωση! Αισχος, ντροπή για το θράσος, τη γυμνια σας και την ξετσιπωσιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαλια ? πια χαλια? πιος απο σας δουλεβη? το 1.500.000 που χροσταη η σαμι βρισκετε απο κατου απο τα στροματα σας και περνατε μια χαρα και απο πανο κοροιδεβετε κιολας.Η ΜΑΣΑ ΤΕΛΕΙΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ορθογράφε μου, εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν βλεπεις τι γινεται στα αργοστολι?τα κενδρα διασκεδασεος ειναι γεματα καθε βραδυ.ντιμενοι με τιν τελεφτεα λεκσι τις μοδας με το ποτηρη ουισκι στο χερι με το καινουργιο αφτοκινιτο .ΠΟΥ ΤΗΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΦΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΕ?η κεφαλονια χροσταη 43 εκατομιρια εβρο.δεν χρειαζεται επιστιμη να καταλαβη καπιος γιατι για πολλοΥς η κριση τους εφερε τετοια εβημερια.ΕΙΧΑΝΕ ΜΑΚΡΙ ΧΕΡΑΚΙ ΓΙΑΦΤΟ.

      Διαγραφή
  9. Κείμενα που μου θυμίζουν έναν Γκρηκλικά... Τέσπα, που λέει και η νεολαία.Επειδή, λοιπόν, φίλε, έχεις και καλές θέσεις τις περισσότερες φορές, σου δίνω μία συμβουλή: ο ηλεκτρονικός υπολογιστής κάνει μόνος του ορθογραφικό έλεγχο με μια κόκκινη γραμμή από κάτω. Θα προσπαθήσεις και θα γράφεις σχεδόν σωστά. Και λέω, σχεδόν σωστά, γιατί, για παράδειγμα, άμα θέλεις να πεις το επίρρημα "όμως" και το γράψεις "ώμος" (δηλαδή ο ώμος του σώματος) δε θα υπάρξει κόκκινη γραμμή (είναι γνωστό ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν "σκέφτεται"). Όμως μικρό το κακό. Ο αναγνώστης θα καταλάβει. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα κείμενά σου θα έχουν πολύ λιγότερα λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πριν βγαλη δημαρχο η κλικα τις σαμις πανε και του λενε.κσερις κατι? εμεις εχουμε τοσους ψοφους .θα σε βγαλουμε δημαρχο αλλα θα μας κανις ετουτο και το αλλο.αν δεν σιμφονις τοτε θα βγαλουμε τον αλλο που σιμφονη.αρα ο διεφταρμενος λαος φταιει που βγαζει διεφταρμενους πολιτικους.
    και φισικα μαζι με τα κσερα καιγονται και τα χλορα.οσοι ειναι μελλοι τις σαμικις κλικας φαγανε καλα και θαχουνε να τρονε για καμβοσο καιρο ακομα γιατι τα χουνε απο κατο απο το στρομα.τορα ομος την μασα τη εχουνε οι αργοστολιοτες.γιρισε ο τροχος διεφταρμενοι σαμικοι.οπος εσεις κλεβαται αφτα που ανικαν σε ολους τορα ηρτανε οι αργοστολιοτες να σας αντικαταστισουνε.κιταχτε γιρο σας να διτε .πος ζουνε ολοι αφτοι που την βγαζουνε στην καφετερια ολη μερα?ειμαστε οντος κοροιδα.και να τα αποτελεσματα.το επομενο βημα ειναι να πουλισουμε οτι εχοθμε και δεν εχουμε και να παμε γερμανια να γινουμε εργατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα σου το ξαναλέω: ενδιαφέρουσες θέσεις, λίγο σκληρές, βέβαια, αλλά με άσχημα ελληνικά. Φίλε, διόρθωσέ τα. Ο υπολογιστής με τον έλεγχο που κάνει θα σε βοηθήσει. Δε φτάνει μόνο να έχουμε καλές θέσεις, πρέπει και να τις γράφουμε σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν μβωρει σε μια κοινονια να υπαρχει νομος και δικεωσηνη οταν ο λαος δεν σεβετε ουτε το ενα ουτε το αλλο.
    δεν μβωρεις να εχεις τιν πιτα ακοπη και το σκιλο χορτατο .δεν γινετε.ειναι οπως μια οικογενεια.αν το καθε μελος τις οικογενειας δεν πειθαρχητε με τον δεδομενο τροπο σιμβεριφορας τις οικογενειας τοτε αφτη η οικογενεια ειναι καταδικασμενη.το ιδιο ακριβος σιμβενη και στην χωρα.οι λιγοι περνανε καλα οι πολλοι υποφερουν.ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΙΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΕΩΣΙΝΗ.οι παραβατες να τιμορουντε παραδιγματικος.μια τετοια κοινονια νομου και δικεοσινις μβορει να γινει με τιν καταλιλη διαπεδαγογιση στην επομενη γενεα .δισκολο το βλεπω γιατι χρειαζετε καππιος να πλινη την βρωμα που εχει μεσα του και δεν ειναι εφκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.