Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μπαμπάης - Προσκλητήριο!

Ένα σχόλιο που νομίζουμε πρέπει να γίνει ανάρτηση! 

Ευχαριστούμε Μπαμπάη και αναμένουμε αποτελέσματα!

Ετούτη όμως τη φορά ο Μπαμπάης θα φωνάξει δυνατά. Θα κάμει προσκλητήριο. 

Θυμάμαι πριν κανά δυο τρία χρόνια υπήρχε σε τούτο εδώ το περιοδικό μια όμορφη παρέα από δυνατές πένες.

Τώρα με ένα -ν- γράφεται η πένα με δύο, θα σας γελάσω. Γιατί άμα γράφεται με ένα τότε οι πέννες που τρώγονται με τι γράφονται. Με δύο; Μάλλον. 

Λοιπόν. 

Ήρθε επομένως ο καιρός αυτές οι πένες να ξαναβγούνε τσάρκα. 

Πολύ καιρό δεν εξεκουραστήκατε κάτω από τον ίσκιο του Ρουπακιού; Ξαναβγείτε, το Ρουπάκι, αλλά κυρίως ο κόσμος σας χρειάζεται. 

Λέω και τα ονόματα. Άμα μου ξεφύγει κανένα συμπαθάτε με. 

Πρώτος και καλύτερος ο ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ. Τους άλλους θα τους πω όπως μου έρχονται: Σταράτος, Πάραλος (παρουσιάζεται πού και πού), Αναμάμαλας, Μagior arx (και τούτος κάπου κάπου), Κύατις, Δαμωδός, Δικελής Βλυχός (κάπου τον είδα τελευταία στο Ρουπάκι) και άλλοι και άλλοι 2-3 ακόμα. Και οι εσχάτως παρουσιαζόμενοι Σαμικός 2 (γιατί 2; ο 1 πού είναι;), Σαμαίος, Νοβοτιάδης καλοί είναι. 

Αλλά ο καλύτερος όλων: ο Μπαμπάης. Εγώ, δηλαδή. Και για να μην περιαυτολογήσω, είμαι πολύ καλός. 

Και μωρές φίλοι θα ήθελα να σας έβλεπα από κάτου από μια είδηση και τι να πάθαινα. Ας μ' έβρισκε το γλυκύ μου. 

Αλλά πού ξέρεις, λέω. Εκλογές έρχονται. Σωτήρες παλιοί κυρίως θα ξαναβγούνε για να τους ελεήσουμε με την ψήφο μας, πλάκα θα έχει. 

Επομένως, δεν μπορεί θα ξαναμαζευτούμε. 

Πολυτέλεια δεν είναι να κρυβόμαστε; 

Εμίλησα.

3 σχόλια:

  1. Ω! κι άλλος Μπαμπάης; είπα, μόλις το είδα, το κείμενο. Αλλά ύστερα είδα πως είναι το δικό μου. Σας ευχαριστώ, αλλά ντρέπουμαι. Έκαμα να το σβήσω, αλλά δε γινότανε. Άμα σας ήξερα θα σας τηλεφωνούσα. Αλλά μετά το διάβασα δεύτερη φορά και είπα: δεν είναι δικό μου. Είναι του ...άλλου Μπαμπάη, που δεν είμαι εγώ. Έτσι ησύχασα. Πολύ τον καμπόσο μας κάνει ο Μπαμπάης. Είναι, λέει ο καλύτερος από όλους. Θα τον έβριζα άσχημα, αν δεν συμφωνούσα μαζί του για όλα τα άλλα. Και μάλιστα θα τον διαβάζω άμα γράφει, γιατί φαίνεται ότι ξέρει πολλά. Αλλά σε ένα διαφωνώ μαζί του: ότι εγώ ξέρω περισσότερα. Είμαι και μετριόφρων. ....Εμίλησα (κι εγώ)

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Porca mizeria…

    Απλά πράματα είναι ορέ παιδιά.
    Σύμπνοια υπάρχει?
    Ενωνόμαστε Σάμη, Πύλαρος, Έρισσος, άτυπα τελείως, αλλά όλοι μια γροθιά. Αποκτάμε και ένα μικρό ταμείο γιατί είναι απαραίτητο, όπως και μερικά άλλα πράγματα δευτερευούσης σημασίας που θα βγούνε στη διαδρομή.
    Αν καταφέρουμε να πείσουμε και τους Πρόνους όχι και τόσο δύσκολο πιστεύω, αποκτάμε ισχύ διακυβέρνησης της Κεφαλονιάς με τη καλή έννοια πάντα.
    Έχουμε όλα σχεδόν τα λιμάνια Άσσο, Φισκάρδο, σπήλαια, αρχαιότητες, Μύρτο, Σκάλα και 11.000 ψήφους, συν αυτού έχουμε κοινά συμφέροντα και με Ιθάκη.
    Δε μας κουνιέται καμία τσουτσού. Ανεβοκατεβάζουμε Δημάρχους!
    Όλα αυτά θα λειτουργήσουν αν είμαστε καλοπροαίρετοι βέβαια και διδάξουμε Δημοκρατία, τιμιότητα, και ηθική.
    Αν είναι να το παίξουμε για το συμφέρον μας και μόνο ας κάτσουμε στα αυγά μας γιατί μετά από λίγο θα έχουμε τα ίδια τα παλιά.
    Θα έχουμε ας πούμε συνεδριακά κέντρα στο κάστρο της Άσσου για κατσίκες, και ρεμούλες. Μη τα ξεχνάμε αυτά, επί μικρών Δήμων γίνανε.
    Πρακτικά πράγματα έγραψα όχι όμως ακατόρθωτα αρκεί να ξεφύγουμε από τη λογική ότι χωρίς να κάμουμε κινήσεις θα ξεφύγουμε από όλο αυτό το καθαρότατον κύκλωμα που εκμεταλλεύεται ετούτο το νησί με προπέτασμα καπνού κόμματα, ιδεολογίες, νησιοσωτήρες και το κακό συναπάντημα. Νούμερα και πεινασμένους θα μας κάμουν στο τέλος.
    Η ισχύς εν τη ενώσει και τι ένωση, γ@μησερή. Με το παρά μας και τη κυρά μας άμα μου επιτρέπετε.

    Και αφήστε τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος και πως το είπε έτσι ή αλλιώς.
    Άμα έχεις χειροπιαστή δύναμη μετράς και δε περιμένεις ελεημοσύνες, σε σέβονται όλοι και έχεις την ησυχία σου.

    Εγώ εξαφανίστηκα γιατί έμπλεξα με εκείνες τις σκυλοδρομίες από όταν νοίκιασα εκείνη τη γέφυρα του Αργοστολιού.
    Μου ήρτε και ο Κοντραστάρος διευθύνων σύμβουλος και με έχει κάμει σκλάβο του, άλλα έγραφε και άλλα μου κάνει ο κερ@τ@ς.
    Αλλά χρήμα βγαίνει καλό.
    Με τους φιλόζωους έχουμε κάτι μπλεξίματα αλλά τους υποσχεθήκαμε νεκροταφείο πρώτη μούρη στο Φανάρι, τραβιούνται τώρα άμα θα βάλουνε μπροστά τις γάτες, ή τους σκύλους και μέχρι να ξεμπλέξουνε θα έχει τελειώσει και η γέφυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω! τι βλέπουνε τα μάτια μου! Καλά το είπα εγώ. Οι μεγάλες πένες φτάνουνε. Αρχίσανε τα όργανα, τα κεφαλονίτικα κι οι σταράτες κουβέντες. Σταράτε, ό,τι και αν πεις το δέχομαι. Διαβάζω το κείμενό σου και το δικό μου που γράφει για το δικό σου κείμενο. Έτσι είναι. Με καινούργια μυαλά, όπως τα λες και όχι με τα παλιά. Τελειώσανε οι μάσες. Θυμάμαι που κάθε Χριστούγεννα αλλάζανε τα φώτα, χαλάσανε λέει και διάφορα άλλα. Χρειάζεται καινούργιος χάρτης οικονομικός, πολιτιστικός, τουριστικός. Όσο για τις σκυταλοδρομίες, σου είχα φέρει ένα σκύλο. Τονε θυμάσαι; Τον Αρταξέρξη. Είχε κι ο Κοντραστάρος τον Ξέρξη κι όταν τους εφωνάζαμε εμπερδευόντανε. Αλλά ήταν πρώτοι στο τρεχάκι. Πότε ο ένας πότε ο άλλος. Μια φορά ήρτανε και οι δύο πρώτοι κι εχρειάστηκε φώτο φίνις. Αυτά και θα τα ξαναπούμε. Εμίλησα.

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.