Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τι άκουσα, τι κατάλαβα....

Είχα παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του ΤΣ όπου συζητήθηκε το αίτημα κατοίκων της Σάμης σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σάμης-Πάτρας. Κράτησα σημειώσεις και τις έστειλα μαζί με καναδυό σκέψεις στο Ρουπάκι.

Τί άκουσα από την επιτροπή κατοίκων: Η ομάδα των κατοίκων της Σάμης ζήτησε απλά πράγματα: σημασία για τον τόπο, συμπόρευση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους κατοίκους, πίεση όπου είναι δυνατό για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα και - επιτέλους - μια συνεδρίαση του ΔΣ στη Σάμη για όλα τα προβλήματα.

Τί κατάλαβα: Την παρέμβαση έπρεπε να την είχε κάνει το Τοπικό Συμβούλιο Σάμης. Τη συνεδρίαση έπρεπε να την έχει ζητήσει το ΤΣ Σάμης, μετά από προετοιμασία των θεμάτων και συνεδριάσεις του ΤΣ - που δεν έχουν γίνει ποτέ!...

Τι άκουσα για την ακτοπλοΐα: Να γίνει μια επιτροπή για να μελετήσει το θέμα, ο δήμος άργησε να εξετάσει το πρόβλημα, ο δήμος δεν κινητοποίησε τους κατοίκους (όπως για την Kefalonia Lines), θέλουμε πιο πολλά και πιο φτηνά δρομολόγια, μόνιμη επιτροπή για τις συγκοινωνίες, το ΚΤΕΛ δεν βοηθά, ο δήμαρχος μιλάει σαν μέτοχος εταιρείας, όλες οι περιοχές έχουν προβλήματα λόγω κρίσης, οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς δεν υποστήριξαν την Kefalonia Lines όταν ζήτησε να πάρει τη γραμμή, χρειαζόμαστε δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας με εργατικό έλεγχο, πού είναι η βουλευτίνα, δεν έγινε κάτι για το δίμηνο κενό, πρέπει να πιεστεί η εταιρεία Στρίντζης να φέρει το πλοίο πιο γρήγορα,
να γίνουμε 3 δήμοι, τα καράβια δεν αφήνουν λεφτά, το καράβι που φέραμε για την Κεφαλονιά πάει στη Ζάκυνθο, το ΣΑΣ υποχρεούται από το νόμο να βάλει καράβι, η σύνδεση με την Πάτρα είναι απαραίτητη, στο σύνολο του χρόνου οι εταιρείες έχουν κέρδος...

Τί κατάλαβα: Το ΔΣ δεν είχε συμπεριλάβει το θέμα στην ατζέντα αλλά δέχτηκε να συζητηθεί αν και ήταν απροετοίμαστο. Το έδειξαν οι αλληλο-μομφές και οι προτάσεις για επιτροπές! Το ΔΣ μάλλον δεν έχει ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για το θέμα των συγκοινωνιών της Κεφαλονιάς.

Τί άκουσα για τη Σάμη: η Σάμη είναι περιοχή φιλέτο αλλά έχει τα λιγότερα έργα, δεν έχει αντιδήμαρχο,  η Σάμη κέρδισε από την τεράστια αύξηση του τουρισμού που πέτυχε η δημοτική αρχή, τί έμεινε από τον Κορέλη, τί εκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της Σάμης, τώρα έγιναν έργα (σχολείο και γέφυρα), πληρώθηκαν απλήρωτα τιμολόγια,  τί γίνεται με την ανάπλαση της Μελισσάνης, το μουσείο, το σπηλαιολογικό πάρκο, το γήπεδο Καραβομύλου, το γηροκομείο,  διαγραφές χρεών επιχειρηματιών,  κανένας Σαμικός δεν είναι στις επιτροπές του δήμου, τα έργα του τεχνικού προγράμματος του δήμου μπορούσαν να γίνουν με πόρους από τα σπήλαια, ο πλούτος της Σάμης δεν έχει αξιοποιηθεί, ......

Τί κατάλαβα: Όλοι βλέπουν δυνατότητες στην περιοχή και όλοι συμφωνούν ότι δεν έχει γίνει τίποτε! Σαμικός Δημοτικός Σύμβουλος ανέφερε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου εντάχθηκε το σχολείο και το γεφυρι. Δηλαδή αν το σχολείο δεν είχε προβλήματα και αν το γεφύρι δεν κατέρρεε δεν θα υπήρχε κάνενα έργο! Πικρίες, υπονοούμενα για ΚΕΤΑΠ και χρέη: αυτό δεν ενδιαφέρει τους κατοίκους αλλά δημοτικούς άρχοντες και παράγοντες.

Τί άκουσα από το Δήμαρχο: οι Ζακυνθινοί απέτυχαν να επηρεάσουν το ΣΑΣ, ο δήμαρχος προσπάθησε μόνος να μπει το Κεφαλονια στη Σάμη, τα χρήματα από τα σπήλαια πάνε στην υπηρεσία οικονομικών του δήμου, τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι στη Σάμη - χάθηκαν τα λεφτά για το γήπεδο, τι έγινε για το κτήριο των προσκόπων, ο δήμαρχος συμφωνεί να γίνουν συναντήσεις με φορείς (όπου θέλετε, όποτε θέλετε), ο πρώην Δήμος Σάμης άφησε χρέος (600000), ΚΕΤΑΠ και άλλα, δεν μπήκαν πρόστιμα στα μαγαζιά, δεν υπάρχουν πόροι για έργα, ο δήμαρχος δεν έχει τη δύναμη να κάνει τα πάντα, η μελέτη για το σπηλαιολογικό πάρκο είναι στις τεχνικές υπηρεσίες, για τα σπήλαια έχουμε εκκρεμότητες με το υπουργείο πολιτισμού.

Τι κατάλαβα: με τόσα που δεν κάνατε τα προηγούμενα χρόνια (έργα, αποτυχίες κ.λπ.) και με τόσα που κάνατε τα προηγούμενα χρόνια (χρέη κ.λπ.) ευχαριστημένοι να είστε με όσα έγιναν αυτή την περίοδο.  Α ναι και το Σπηλαιολογικό Πάρκο που κοντεύει έγινε ....σχέδιο 30 χρονών!...

Τί άκουσα από την πρόεδρο του ΤΣ: όχι στους διαχωρισμούς του παρελθόντος, η Δημοτική αρχή κάνει ό,τι μπορεί, να σταματήσουν οι παλαιοκομματικές πολιτικές, να ζητήσουμε να μην μείνει ακάλυπτη η γραμμή.

Τί κατάλαβα: Το ΔΣ δεν έχει σχέδιο γιατί να έχει το ΤΣ; το ΔΣ κάνει ό,τι μπορεί άρα και το ΤΣ κάνει ό,τι μπορεί - απλή λογική!...

Αυτά τα ολίγα.

Πάραλος

14 σχόλια:

  1. Ό,τι και να έγινε, ό,τι και συζητήθηκε ακόμη και άνεμος. Γιατί; Πρέπει να το χωνέψουμε. Δεν έχουν ΤΣ ικανό να αντεπεξέρχεται των δυσκολιών. Και φάνηκε: Τι φάνηκε; Για μια ακόμη φορά πως η κοινωνία (εδώ η επιτροπή κατοίκων) έχει προ πολλού ξεπεράσει το ΤΣ. Σε όλα. Είναι πιο προοδευτική, πιο ικανή. Το θέμα είναι αν αυτό εκφραστεί στις εκλογές και βγούνε άτομα μπροστά, άξια και πανάξια, γιατί υπάρχουν στην περιοχή μας.

    ΝΟΒΟΤΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκόνη και άνεμος ήθελα να πω. Και τα δύο μαζί συσκοτίζουν το τάχα ενδιαφέρον, την αδυναμία κατάθεσης απόψεων δομημένων και στοιχειοθετημένων πέρα από άναρθρες κραυγές και τετριμμένες συνθηματολογικές εκφράσεις. Αλήθεια. Αν ο κληροδοτημένος πολιτισμός της περιοχής από την αρχαία εποχή και τη βυζαντινή δεν αποτελεί έμπνευση και προωθητική δύναμη τότε τί είναι εκείνο που θα βοηθήσει και θα εμπνεύσει; Πολύ φυσικό όμως. Αφού για τους μέχρι τώρα ιθύνοντες αυτός ο πολιτισμός που φωνάζει με στεντόρειες σιωπές, είναι απών, παντελώς άγνωστος, εξαφανισμένος, στις κατά καιρούς ημιτελείς προσπάθειες άλλων, στα χαλίκια, χωμένος στους δρόμους και στις βερβελίθρες των ζώων. Τι να πεις όμως σε μια εποχή που όλα φαίνεται πως έχουν χαθεί. Κι όχι οι δουλειές μόνο. Ακόμα και η αιδώς!...

    ΝΟΒΟΤΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήμουν προχτές Μυτιλήνη. Σε μια κωμόπολη με περίπου τους ίδιους κατοίκους με τη Σάμη, λιμάνι, καράβι κλπ. Κοιτάξτε εικόνα. Εκεί το Τ.Σ. κάνει συνεδριάσεις πάντα δημόσιες και πάντα με κόσμο. Παίρνει μέρος κι ο κόσμος και στο τέλος πέρα από τις αποφάσεις του Τ.Σ. βγαίνει, αν χρειαστεί και ψήφισμα που άλλες φορές συμφωνεί με το Τ.Σ. και άλλες όχι. Το ΤΣ. έχει δική του εφημερίδα, δίφυλλη που βγαίνει κάθε 15 μέρες και ενημερώνει για τα πάντα, μα για τα πάντα και προτείνει, δημοσιεύοντας και άλλες απόψεις εκτός ΤΣ. Ο δημόσιος διάλογος που ασκείται είναι άνευ προηγουμένου. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αληθινή, δηλαδή, και όχι καρικατούρα. Και βέβαια, να μην πω ότι υπάρχει θαυμάσιο πολιτιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη, στέκι νεολαίας πολιτιστικό σύλλογο που δεν κόβει μόνο πίτες και δεν κάνει κανένα χορό για ...φοξ αγκλέ και ταγκό. Μόνο το καλοκαίρι κάνει εκδηλώσεις νεολαίας. Και όλο το χρόνο κάνει εκδηλώσεις ιστορικού, λαογραφικού, λογοτεχνικού, παιδαγωγικού περιεχομένου. Τον έχουν αγκαλιάσει όλοι οι καταγόμενοι από εκεί επιστήμονες, λογοτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού εκτός του νησιού. Αυτά τα γράφω όχι για να τα μιμηθούμε εμείς, όλα αυτά, γιατί έχει αποδειχτεί πως δεν μπορούμε, αλλά για να δούμε πως ούτε τα άχερα μασάμε, αλλά και για να καταλάβουμε πως Άνθρωποι που νοιάζονται αληθινά για τον τόπο τους είναι πράμα άγνωστο για εμάς και για τους τοπικοσύμβουλους μου. Εννοείται και για όλο το Δήμο μας. Εύχομαι μονάχα όλα αυτά κάποτε να γίνουν παρελθόν. Η Σάμη και η Κεφαλονιά μας χρειάζεται την άνοιξή της.

    ΣΑΜΙΚΟΣ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κεφαλονιά είναι το σωστό (από το Κέφαλος). Ή Κεφαλλωνιά, Κεφαλληνία (από το Κεφαλλάνες του Ομήρου). Οπότε Καφαλονίτης ή Κεφαλλήν. Για την ιστορία. Επαναλαμβάνω: για την Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κεφαλονίτης, εννοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη μου μιλάτε για άλλα μέρη μακρυνά και σκοτινά. Η Σάμη είναι ο τόπος της επαγγελίας. Καταλάβετε το. Γιατί η Σάμη έχει τοπικούς συμβούλους, πανάξιους. Κι άμα δε σας αρέσει γιατί δεν πάτε αλλού; Δε βλέπετε πόσο ωραία είναι η Σάμη μας; Εγώ, κάθε μέρα που πηγαίνω Αργοστόλι τους βλέπω, της πλοιοψηφίας τους συμβούλους να σουλατσέρνουνε στο Δήμο και στα διάφορα γραφία για τα προβλήματά μας. Του βλέπω να μπενογβένουνε με μαλιγκουνία για τα προβλήματα μας, καταιδρομένοι και νοιστικοί. Και δε σας το κρύβω ότι ντρέπομε να τους χαιρετήσω. Και όχι γιατί δε θέλω αλλά νομίζω πως θα ντραπούνε άμα με δούνε πως εγώ τους βλέπω. Και που να ξέρουνε οι τεράστιοι πως ντρέπουμε κι εγώ. Και θα τους μηνύσω να ξαναβγούνε κι εγώ θα τους ξαναψηφήσω.

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή την περίοδο η Κεφαλονιά συνδέεται με την Πελοπόννησο με 4 δρομολόγια καθημερινά οπότε για κάποιους δε στέκει να λέμε ότι είμαστε αποκλεισμένοι (αν το λέμε). Από την άλλη -αν είδα καλά στον πίνακα δρομολογίων του ΚΤΕΛ - το ΚΤΕΛ έχει λεωφορείο μόνο για τα δρομολόγια της Kefalonian Lines. Σύμφωνα με το ΚΤΕΛ τα δρομολόγια καταρτίζονται με βάση το συμφέρον του κοινού. Μάλιστα. Κοροϊδία και εδώ. Αφήστε λοιπόν τις παλικαριές και τις επιτροπές και κοιτάξτε να βελτιώσετε τη σύνδεση του νησιού με τα λιμάνια με δρομολόγια του ΚΤΕΛ που έχει μείνει στη δεκαετία του '60. Μπορεί να απαντήσει κανείς γιατί το ΚΤΕΛ δε βάζει δρομολόγια με την Ιonian Ferries?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και να σηνεχίσω το κείμενό μου. Συνεσταλμένοι εκείνοι του Τοπικού συμβούλιου δε θέλουνε να πούνε τα αφτονόητα. Δηλαδή, γιατί να φκιάσουνε το κτίριο των προσκόπων; Αφού είναι άχρηστο. Έμαθα πως ψάχνουνε να βρούνε ένα χωράφι για να φκιάσουνε μέγαρο πολιτισμού. Κι εκεί θα δείτε όσοι παραπονιέστε. Εκθέσεις ζωγραφικής, αίθουσες νεολαίας, βιβλιοθήκες, αίθουσες μουσικής για παράτες, λέσχες εκεί να δείτε που οι άθρωποι μολιμερνά θα ξεσκάνε παίζοντας μπιρίμπα, καλή ώρα σαν επέρυσι που επαίζανε και τσου πήρανε το σπίτι, δηλαδή η κρίση έγινε για την μπιρίμπα; όχι κύριοι. Θα έχει και αίθουσες για σκάκι, για πιγκ πογκ, α! και αίθουσα κινηματογράφου και επίσης αίθουσα θεάτρου για να βλέπουμε έργα και θα έχει επίσης και μία αίθουσα εστιατορίου κια συνεδριάσεων. Και στη γωνία καμπινέδες για άντρες και γυναίκες με σαπούνι και αποσμητικά. Θα δείτε λοιπόν το κτίριο εκείνο να είναι σε ένα πάρκο που θα παίζουνε παιδιά, με λιμνούλες και γεφυράκια. Βλέπετε τι έχουμε στη Σάμη. Για να μη διαμαρτύρεστε.

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και όλα αυτά επί τοπικοσυμβουλίας των υπαρχόντων αρχόντων της πληοψηφίας. Η μηοψειφία, δε φταίει. Σου λέει, εμείς όταν είμαστε πληοψειφία, δεν τα κάμαμε καλά. Και γιαφτό εβγήκατε εσείς για να τα φκιάσετε. Και τα κάμετε καλύτερα. Γιαφτό μου αρέσετε, ρες. Θα σας ξαναψηφίσω. Με τα τέσσερα. Κορόιδο είμαι; Με τέτοιο κέντρο πολιτισμού, που διάβασα, αϊπάνουθε στο κείμενό μου -σας ομολογώ πως δεν το ήξερα-; Τότε το έμθα. Μόλις το εδιάβασα. Τράπουλα έχει; Μπιρίμπα; Δεν μπορεί. Εγώ με όλα που θα κάμετε, ή τα κάμετε; χαίρομαι πολύ. Άμα βάλετε και μπιρίμπα, που την απαγόρεψε η κρίση, θα χαρώ περισσότερο. Διότι, το ξέρετε κι εσείς, ο πολιτισμός της Σάμης μόνο με μπιρίμπα πάει μπροστά. Ξέρετε τι είναι να παίζουμε μπιρίμπα και να ακούω τα σοναρίσματα της φιλαρμονικής; Δεν υπάρχει. Ξέρετε τι είναι να μοιράζω σανό -αλήθεια θα ξαναμοιράσουμε; γουστάρω, σας πάω ρε μάγκες- και να ακούω τα κλαμπατσίμπανα με αριέτες; "Καλησπερίζω δυο αδερφές", θα λένε τα τούμπανα και τα σκορτσάμπουνα κι εκείνες θα μου λένε: "Μας έφερες ρε μόμολο σανό;". Τι να σας πω. Σπουδαία πράματα στο βασίλειο της Σάμης. Δεν υπάρχει.

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΡΙ ΟΝΕΙΡΩΝ

    Και ορές τοπικοσύμβουλοι της πληοψηφίας (όλο λάθος κάνω αυτή τη λέξη) ένα πράμα θα ήθελα να ήξερα ακόμα, για να είμαι σίγουρος όταν θα σας ξαναψηφίσω. Θα ήθελα να μου ελέγατε ποια είναι τα όνειρά σας για τη Σάμη. Γιατί, δεν μπορεί θα έχετε όνειρα. Όχι πως θα τα κάμετε πράξη, αλλά όλο και κάτι θα κάμετε. Αυτός που δεν έχει όνειρα δεν κάνει τίποτε. Παράδειγμα: όποιος έχει όνειρα απραγματοποίητα για τη Σάμη λέει ετούτα: θα φκιάσω αεροδρόμιο, θα φκιάσω τούνελ για να πηγαίνωουμε στο κάστρο, θα φκιάσω τελεφερίκ για να ανεβαίνουμε στους Άγιους Φανέντες και τα τοιαύτα. Όποιος έχει όνειρα πραγματοποιήσιμα θα πει ετούτα: θα φκιάσω ένα δρόμο περιφερειακό για να μη μας σκοτίζουνε τα αυτοκίνητα, θα φκιάσουμε ένα λιμάνι πέρα στα νταμάρια κι ένα δρόμο που θα αναβαίνει ίσαμε την Καλλιθέα, θα φκιάσουμε βιβλιοθήκη, μουσείο, στέκια νεολαίας, θα φέρουμε τράπεζες, ΟΤΕ, δε θα φύγει το ταχυδρομείο, θα έχουμε καράβι, θα καλλωπίσουμε την παραλία, θα φύγουνε τα τσαντήρια, θα απλώσουμε το δρόμο λίγο μπροστά από τα μαγαζιά για να βάζουνε τα τραπέζια τους και άλλα πολλά.Άσχετα αν κάποια από αυτά δεν πραγματοποιηθούν, ο άνρθωπος έχει όνειρα, λέει αλήθεια. Όποιος δεν έχει όνειρα μασάει και αναμασάει και σε ελληνοβαρβαρικά λέει θα φκιάσω εκείνα, θα πάρω ένα και μετά θα πω για να φέρει και να σας δώσουμε άμα με ψηφίσετε θα επαναφέρω σκλγρ και τα αποδέλοιπα. Εμένα,πάντως του Μπαμπάη, μου φαίνεται πως ο τελευταίος ονειροδενέχης είναι το τυπικό δείγμα της περιοχής. Οι πρώην πλειοψηφούντες (σωστά την έγραψα τη λέξη τώρα) και οι τωρινοί είναι οι σκλγρ και τα αποδέλοιπα. Και δε μου κάνουν. Και θα ψηφίσω τους δεύτερους. Μή σας πω πως καλύτεροι από τους τρίτους είναι οι πρώτοι. Εμίλησα.


    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δήμαρχος, ΚΤΕΛ, φορτηγά μεταφορών και δημοτικοί σύμβουλοι της Σάμης, έχουν συμφέροντα στις δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά αυτό τον καιρό.
    Λέτε να αφήσουν το Επτάνησος απο Γενάρη στη Σάμη, ήσυχο; Θα δούμε και άλλα σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί, θα αναρωτηθήκατε ίσως για το ύφος μου. Δε ξέρω γιατί μου βγαίνει έτσι. Αλλά με τη λογική δεν μπορείς να παλέψεις ετούτο που γίνεται στην περιοχή μας με τους, ας του ξαναπώ... άρχοντες. Δεν παλεύονται. Δε μιλάνε. Δεν ενημερώνουν. Τηρούν σιγήν ιχθύος και πάντα ποιούν τη νήσσα. Πώς να τους αντιμετωπίσεις, λοιπόν, σοβαρά; Μονάχα με το χιούμορ παλεύονται οι τεράστιοι. Κι όχι πως θα θα τους νοιάξει. Απλά, θα τους ένοιαζε αν ήξεραν ότι ο κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει τα πάντα για να μην τους τη γυρίσει. Η συνταγή: όσο πιο αφανής είμαι τόσο εσύ δε με βλέπεις. Και αφού δε με βλέπεις δε ζητάς και τίποτε. Άμα μία στο τόσο με δείς και μου ζητήσεις κάτι θα σου πω: σκλυηξοιγγβηοξβ. Εσύ θα καταλάβεις και θα με αφήσεις ήσυχο, τό ίδιο κι εγώ. Αλλά από δω και πέρα τελειώσανε τα ψέμματα. Θα διαβάζω ό,τι γράφει ο Μπαμπάης και ανάλογα θα πράξω. Γιατί κι εγώ από αυτόνε ενημερώνομαι. Εϊναι γάτα. Περπατάει σαν μπαμπάι ο Μπαμπάης. Εμίλησα.

    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετούτη όμως τη φορά ο Μπαμπάης θα φωνάξει δυνατά. Θα κάμει προσκλητήριο. Θυμάμαι πριν κανά δυο τρία χρόνια υπήρχε σε τούτο εδώ το περιοδικό μια όμορφη παρέα από δυνατές πένες.Τώρα με ένα -ν- γράφεται η πένα με δύο, θα σας γελάσω. Γιατί άμα γράφεται με ένα τότε οι πέννες που τρώγονται με τι γράφονται. Με δύο; Μάλλον. Λοιπόν. Ήρθε επομένως ο καιρός αυτές οι πένες να ξαναβγούνε τσάρκα. Πολύ καιρό δεν εξεκουραστήκατε κάτω από τον ίσκιο του Ρουπακιού; Ξαναβγείτε, το Ρουπάκι, αλλά κυρίως ο κόσμος σας χρειάζεται. Λέω και τα ονόματα. Άμα μου ξεφύγει κανένα συμπαθάτε με. Πρώτος και καλύτερος ο ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ. Τους άλλους θα τους πω όπως μου έρχονται: Σταράτος, Πάραλος (παρουσιάζεται πού και πού), Αναμάμαλας, Μagior arx (και τούτος κάπου κάπου), Κύατις, Δαμωδός, Δικελής Βλυχός (κάπου τον είδα τελευταία στο Ρουπάκι) και άλλοι και άλλοι 2-3 ακόμα. Και οι εσχάτως παρουσιαζόμενοι Σαμικός 2 (γιατί 2; ο 1 πού είναι;), Σαμαίος, Νοβοτιάδης καλοί είναι. Αλλά ο καλύτερος όλων: ο Μπαμπάης. Εγώ, δηλαδή. Και για να μην περιαυτολογήσω, είμαι πολύ καλός. Και μωρές φίλοι θα ήθελα να σας έβλεπα από κάτου από μια είδηση και τι να πάθαινα. Ας μ' έβρισκε το γλυκύ μου. Αλλά πού ξέρεις, λέω. Εκλογές έρχονται. Σωτήρες παλιοί κυρίως θα ξαναβγούνε για να τους ελεήσουμε με την ψήφο μας, πλάκα θα έχει. Επομένως, δεν μπορεί θα ξαναμαζευτούμε. Πολυτέλεια δεν είναι να κρυβόμαστε; Εμίλησα.


    ΜΠΑΜΠΑΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.