Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Οξαποδώ με τους έλικες

Αναδημοσιεύουμε από το Eyedoll. 
Υλικό για σκέψη: Για δες τί κάνουν έξω και τί μας λένε μέσα!

Θα το πω ωμά, χωρίς περιστροφές και τσιριτζάντζουλες: οι Ολλανδοί είναι μια ράτσα ημιαγρίων!

Ο επισκέπτης θα μείνει άφωνος μπροστά στην άκριτη περιφρόνησή τους απέναντι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με αιχμή του δόρατος την παραγωγή ενέργειας.

Βλέπετε, αυτή η άψυχη ράτσα ανθρώπων δεν ευλογήθηκε -και δικαίως- από το Μεγαλοδύναμο, ούτε με υποθαλάσσια πετρέλαια, ούτε με λιγνίτες, λιθάνθρακες, κωκ, τσιπς, σάμαλι, τυρόπιτες ή κάποιου άλλου είδους «ορυκτούς πλούτους».

Μια ακτογραμμή που βγάζει συνέχεια μποφόρια έχουν και κάτι κανάλια που απειλούν να τους πνίξουν κάθε που βρέχει.

Και για να γλιτώσουν τον πνιγμό, έφτιαξαν, από τον όγδοο αιώνα κιόλας, κάτι ανεμόμυλους που εκμεταλλεύονταν την αιολική ενέργεια για την απάντληση των υδάτων από τις μισοπλημμυρισμένες καλλιέργειές τους.

Ευφυές;

Όχι δα!

Χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα αιώνες μέχρι να κατανοήσει η ανθρωπότητα τον ύποπτο και αφανιστικό ρόλο της ανεμογεννήτριας και τα φώτα τα έδωσε και πάλι -ποιος άλλος - ο Έλληνας «οικολόγος»...

Ξέρετε γιατί η Ολλανδία έχει πιάσει πάτο στη γαλακτοπαραγωγή;

Διότι δεν άκουσε τον Έλληνα οικολόγο και τις αυστηρές προειδοποιήσεις του: οι αγελάδες τρομάζουν από τα πτερύγια των ανεμογεννητριών, παθαίνουν ένα κοκομπλόκο και τους κόβεται το γάλα!

Οι ταύροι δεν έχουν όρεξη για σεξ.

Αν δεν υπήρχε και η τεχνητή γονιμοποίηση, θα είχαμε ξεμείνει από γελάδια!

Επίσης, παρά το φοβερό σαματά που κάνουν οι φτερωτές των ανεμογεννητριών όταν γυρίζουν, τα διαβατάρικα πουλιά δεν καταφέρνουν να τις αποφύγουν, πέφτουν επάνω τους και βρίσκουν φριχτό θάνατο!

Βουνά από πτώματα συσσωρεύονται καθημερινά στις βάσεις τους και οι εργάτες του Δήμου τα μαζεύουν νύχτα για να μη σκιάζονται οι περαστικοί.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Πέρα από την αισθητική μόλυνση, την αγελαδοτρομοκρατία και την πτηνοεκατόμβη, οι Έλληνες ειδικοί ανακάλυψαν και κάτι ακόμα: τα πτερύγια της ανεμογεννήτριας γυρνάνε πάντα προς μία κατεύθυνση, έτσι δεν είναι; Ε, άμα τα γυρίσεις ανάποδα, ο θόρυβος που κάνουν ξεκαθαρίζει και διακρίνεται μια επίκληση στο Σατανά, όπως στα τραγούδια των Eagles, αλλά στα Ολλανδικά.

Και ευτυχώς, γιατί ο Οξαπωδώ δεν την καταδέχεται τη γλώσσα που ακούγεται σαν να σε φτύνουν διαρκώς για να μη σε ματιάξουν κι έτσι η ανθρωπότητα δεν έχει καταπλακωθεί ακόμα από το ερεβώδες πέπλο του.

Θα το ξαναπώ κι ας με διαβάζετε με μάτια κατάπληκτα: οι Ολλανδοί είναι μια ράτσα υπανάπτυκτη!

Χίλια τετρακόσια χρόνια με τους ανεμόμυλους «γύρω-γύρω όλοι» και ακόμα τους φυτεύουν όπου βρουν!

Πλάι στους αυτοκινητοδρόμους, μέσα στα βοσκοτόπια τους, στις παραλίες και τα χωριά τους, κυριολεκτικά όπου να ΄ναι!        
 
Στη φωτογραφία που τράβηξα με τα χεράκια μου μόλις χτες, θα δείτε το έγκλημα που συντελείται καθημερινά στη χώρα της Προτεσταντικής μακαριότητας: σπιτάκια που στεγάζουν οικογένειες, παιδιά που παίζουν στους δρόμους και πάνω από τα κεφάλια τους, σαν το σπαθί του Δαμοκλή -έξτρα ακονισμένο-, οι διαολεμένες ανεμογεννήτριες!

Ευτυχώς, πίσω στην πατρίδα έχουν γνώση οι φύλακες.

Και δεν θα αφήσουν να περάσει άλλη μια ενορχηστρωμένη απόπειρα άλωσης της χώρας μας, από τη δήθεν πράσινη ενέργεια.

Όπως είπαν και οι κουμπάροι μου οι Κρητικοί στο Ρέθυμνο και αλλού: «στα βουνά μας αυτά τα κέρατα για να ξοδεύει ρεύμα ο Αθηναίος; Ποτέ!».

Χίλιες φορές λιγνίτης κι ας μας έρχεται λίγο ακριβότερος - σε ζωές κυρίως.

Η Πτολεμαΐδα είναι πολύ μακριά και δόξα τω Θεώ, έχουμε πράμα να παραχώσουμε μέσα στις τρύπες που ανοίγουμε για να βγάλουμε το λιγνίτη: σκουπίδια!

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.


Υ.Γ.

Παρά τις προσπάθειές μας να ανοίξουμε τα μάτια του κόσμου, οι Ολλανδοί διαδίδουν ότι:
  • Το 2% των σκουπιδιών τους καταλήγει σε χωματερές. Το άλλο 98% ανακυκλώνεται.
  • Στη δεκάδα με τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών του κόσμου -συμπεριλαμβανομένων των πολυεθνικών τεράτων- οι Ολλανδοί συμμετέχουν με δύο δικές τους.
  • Και τα γελάδια των Ολλανδών βόσκουν ακόμα ελεύθερα στα χωράφια.
  • Σήμερα οι Ολλανδοί παράγουν περίπου το 5% της ενέργειάς τους από ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) κι αυτό γιατί η χώρα τους είναι φτωχή σε γεωθερμικό δυναμικό ή υδροηλεκτρική ενέργεια λόγω ανύπαρκτου γεωανάγλυφου. Το παλεύουν όμως για να φτάσουν τους Γερμανούς με το 10% και τους Πορτογάλους με το 14%, με μόνο σύμμαχο τον αέρα.
  • Οι ανεμογεννήτριες είναι αποδεκτές από το γενικό πληθυσμό χωρίς καμία εξαίρεση. Κάποιοι μάλιστα τις θεωρούν σύμβολο οικολογικής συνείδησης και απόκτημα στον τόπο τους -χωρίς να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια λόγω εγκατάστασης.


Ολα αισχρά ψέματα, φυσικά...


3 σχόλια:

  1. exo di olon ton eidon koulamadas edo sto roupaki.

    alla tetia kourlamada san tin diki sou oxi den emeina me ta matia alla akoma kai o k...s mou emeine katapliktos apo thn kourlamada pou se derni.

    sou sinisto na kamis tama na pas ston agio kai na balis mesa sta papoutsia sou rebithia alla oxi brasmena, mipos magoufi mou kai evris tin ygeia sou giati se vlepo kateftian gia to DAFNI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον δεν καταλαβες τι διαβασες. Αλλα δεν πειραζει. Οτι καταλαβες καταλαβες.

      Διαγραφή
  2. lol

    xaxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxxaxa


    kokobios

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.